Sterkere mentalt etter Sunderland-oppholdet

Ovie Ejaria ser frem til å spille i Skottlands største klubboppgjør.

23. jun 2018 kl 17.13 Marius Rabben

Etter en halv sesong på lån hos nedrykksdømte Sunderland i Championship forrige sesong, hvor det ble én scoring på elleve opptredener, er Ovie Ejaria nå lånt ut til Rangers.

Der er Steven Gerrard fersk manager, og med seg fikk Liverpool-legenden flere trenere fra akademiet.

– En stor grunn til at jeg kom hit

– Jeg snakket en del med dem før jeg kom hit, og de påvirket avgjørelsen min. Det var en stor grunn til at jeg kom hit, men også størrelsen på klubben, forteller Ejaria til den skotske klubbens nettside.

– Med de rundt meg vil jeg føle meg komfortabel, spesielt Michael Beale fordi jeg har kjent ham i lang tid nå. De er veldig gode trenere, blant de beste jeg har jobbet med. Jeg kjenner dem, og Steven Gerrard var en klassespiller, så det er et privilegium å kunne få lære av ham.

20-åringen legger ikke skjul på at det var ekstra spesielt å få vite om Gerrards interesse.

– Jeg var veldig opprømt da jeg fant ut at han ville hente meg til Rangers. At det kom fra ham, som selv var på toppnivå, var briljant.

– Alle spillerne har tatt meg godt imot, så det er enkelt å komme inn i gruppa. Jeg kjente Jordan Rossiter og Jon Flanagan fra Liverpool. Det har vært godt å komme inn og ha noen å snakke med umiddelbart – det hjelper!

– Er fortsatt nytt for meg

Dette har vært den talentfulle midtbanespillerens første oppkjøringsuke med Rangers.

– Jeg er veldig fornøyd. Som alle vet, er Rangers en massiv klubb, så jeg er henrykt over å være her. Jeg er ikke vant til all oppmerksomheten, så det har vært et lite sjokk for meg. Det var ganske likt som da jeg signerte for Sunderland, men det var min første overgang, og alt dette er fortsatt nytt for meg.

Ejaria beskriver seg selv om en spiller som er glad i ballen – han er komfortabel under press – og som liker å «få ting til å skje» fremover på banen.

KONTROLL:
KONTROLL:  Ejaria har imponert med teknikken sin i helrødt, og får kommende sesong bryne seg på den fysiske fotballen som spilles i Skottland.

Det har den tidligere Arsenal-spilleren vist en rekke ganger på U18-, U19- og U23-nivå de siste årene. Ejaria fikk også førstelagsdebuten for de røde tilbake i september 2016, og var på banen i totalt åtte kamper den sesongen, men fikk våren spolert grunnet en skade. I 2017/18 jobbet han seg tilbake og leverte for ungdomslagene, før han da ble lånt ut til Sunderland.

Offensiv rolle

Der handlet det om nedrykksstrid. I Rangers er håpet å kjempe om ligagullet.

– Dersom jeg jobber hardt under oppkjøringen, vil jeg forhåpentlig få muligheter til å vise hva jeg er i stand til offensivt på midtbanen. Manageren har sagt at det er der han ser meg – som en offensiv midtbanespiller, sier Ejaria.

– Jeg ser definitivt frem til å spille på Ibrox; det er et enormt stadion med mange tilskuere. Jeg forsøker å ikke tenke så mye på alle tilskuerne, men heller prøve å nyte det, og det er slik jeg spiller best. Jeg er en ganske avslappet person.

– Tiden i Sunderland har definitivt gjort meg sterkere mentalt. Det var en tøff tid, men erfaringen har gjort meg bedre. Jo flere kamper jeg spiller på seniornivå, jo bedre blir jeg.

– Jeg har sett en del Old Firm-kamper på tv, og det er et enormt derby. Jeg gleder meg til å gå ut til den atmosfæren for første gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]