Christie-Davies på plass – imponerer med flott gest

Liverpools nye unggutt er nå offisielt rød, men markerer seg som mer enn bare et godt fotballtalent.

2. jul 2018 kl 19.52 Johannes Steen

I mai ble det klart at 20 år gamleIsaac Christie-Davies følger i Dominic Solankes fotspor, og forlater Chelsea til fordel for Liverpool. Han er nå offisielt Liverpool-spiller, men det er ikke det sportslige som først og fremst får oppmerksomhet i forbindelse med singeringen.

Cristie-Davis er nemlig den siste spilleren i rekken til å bli med i Juan Matas Common Goal initiative. Å være med i Matas prosjekt innebærer at man som fotballspiller gir bort 1% av lønnen sin til veldedighetsprosjekter rundt om i verden.

– Jeg har blitt med i Common Goal fordi jeg synes det er et flott initiativ. Det er en ære å bli med og spille en rolle i å bruke fotball til å gjøre en positiv endring i verden, forteller 20-åringen.

– Som fotballspillere har vi et stort ansvar fordi vi er i en svært privilegert posisjon. Vi kan bruke denne posisjonen til å gjøre en positiv endring ved å hjelpe andre som er mindre heldige enn oss. Fotball kan være et positivt verktøy i å gjøre noe med ulikheter og diskriminering.

Må kun betale kompensasjonssum

Christie-Davies har hatt vanskeligheter med å ta steget opp mot førstelaget i Chelsea, der han har spilt med Dominic Solanke på akademiet. I mars trente han med Liverpool, inkludert prøvespill med Liverpool U23, og ble altså enig med Liverpool om en kontrakt i mai.

Jeg vil også bli husket som en som brukte plattformen jeg har fått til å promotere rettferdighet og å takle ulikheter og diskriminering.Isaac Christie-Davies

Hans kontrakt med Chelsea gikk ut etter sesongen, og det vil dermed kun betales en kompensasjonssum for den unge offensive midtbanespilleren, slik som med Solanke.

– Jeg er opprømt over å signere for Liverpool og det er en stor ære å bli en del av en så stor klubb. Jeg håper å bli den beste spilleren jeg kan bli for klubben og fansen.

For Christie-Davies handler det om mer enn bare fotballen når han vil bli husket i fremtiden.

– Jeg ville elsker å bli husket for å være en toppspiller. Jeg vil også bli husket som en som brukte plattformen jeg har fått til å promotere rettferdighet og å takle ulikheter og diskriminering.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]