– En av verdens beste keepere

Jürgen Klopp trengte lite betenkningstid da Alisson ble tilgjengelig.

19. jul 2018 kl 23.34 Johannes Steen

Torsdag kveld ble det endelig offentliggjort at Alisson har blitt Liverpool-keeper, i en overgang som gjør han til verdens desidert dyreste keeper. 66,8 millioner pund vil summen komme på dersom alle klausuler innfris.

Jürgen Klopp forklarer at det ikke var en vanskelig avgjørelse å skulle gå for keeperen han anser som en av verdens beste.

– På et tidspunkt i løpet av de siste par ukene kom det opp, muligheten til å signere en av verdens beste keepere – Da trenger du ikke å tenke lenge, for å være helt ærlig, det er bare det at du må ta en liten prat med eierne! De var ganske entusiastiske, så vi gjorde det, forteller Klopp til Liverpoolfc.com

Tenker ikke på prisen

Klopp mener prisen gjenspeiler det som er normalt i dagens marked for en keeper av Alissons kaliber.

– Jeg mener det er noe vi må gjøre. Han har ingenting å gjøre med prisen, vi har ingenting å gjøre med prisen. Det er markedet, det er hvordan det er og vi vil ikke tenke mye på det.

– Det viser verdien av keepere, så klart, i denne tiden. Det vil skje mye de neste par ukene tror jeg, og det er det, så vi er utrolig glade for å ha ham her nå.

– Engelsken hans er overraskende god og han er en stor personlighet. Han har fått mye erfaring de siste par årene, i Europa og i Roma, han har spilt der på et forbløffende høyt nivå og han gjorde det samme i verdensmesterskapet.

– For Brasil var det uflaks, det er sånn det er, men han spilte et virkelig godt VM. Så dette er bare et godt øyeblikk.

– Kan bli bedre med alderen

Selv om Klopp ikke er i tvil om Alissons ferdigheter i buret, påpeker han at keeperen som alle andre vil trenge noe tid på å tilpasse seg livet i England.

– Hele pakken er bare bra.

– Slik vi alle gjør, må han tilpasse seg engelsk Premier League, det er sånn det er. Ligaen er annerledes, dommerne er annerledes, keeperlivet er annerledes i Premier League.

– Men det er ikke viktig nå fordi igjen, vi har fått ham hit på grunn av hans fantastiske styrker, som på alle keeperområder er på det høyeste nivået.

– Men så klart må han tilpasses og med alderen kan han forbedre seg. De beste årene i en keepers liv kommer nå for ham, så alt er bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]