Får trolig Liverpool-debuten i Dublin

– Når Alisson er klar, kommer han selvsagt til å spille, sier Klopp om keepersituasjonen.

22. jul 2018 kl 20.16 Marius Rabben

Liverpools nye keeper ønsket å bli værende for å komme i gang med oppkjøringen allerede dagen han signerte, men Jürgen Klopp beordret ham tilbake på ferie etter VM-deltakelsen.

– Han har hatt et langt år. Som Brasils nummer én var det ganske intenst. VM er ikke en turnering hvor du bare kan spille litt. Det var intenst, så jeg sendte ham tilbake på ferie igjen, sier Klopp, ifølge Liverpool Echo.

Alisson skal møte opp i Evian sammen med Roberto Firmino når Liverpool har et treningsopphold i den franske byen etter USA-turen.

Kan spille mot Napoli

Da gjenstår det to treningskamper før sesongstarten: først mot Napoli i Dublin 4. august, så er Torino motstander på hjemmebane i generalprøven 7. august. Åpningskampen mot West Ham er søndag 12. august.

Klopp bekrefter at Alisson kan få sine første minutter i aksjon som Liverpool-keeper mot Napoli.

– Ja, det vil jeg tro. Da er det to kamper igjen å spille, og West Ham er jo bare den første kampen i sesongen, ikke den siste. Så vi får se. Forhåpentlig vil han være med her.

Keepersituasjonen gjør at mye tyder på klubbendring for Simon Mignolet, og at Loris Karius blir igjen. Klubben har allerede solgt tredjekeeper Danny Ward og U23-keeper Andy Firth.

Stresser ikke med keepersalg

– Uansett hva vi gjør i disse situasjonene, er det ingenting for offentligheten. Det er ikke sånn at «han sa ditt» eller «han sa datt». Det er en jobb vi har gjort noen ganger tidligere, sier Klopp.

– Vi hadde noen midtbanespillere fra før, men vi hentet inn to til. Så hva betyr det for de andre? Kanskje de får spille litt mindre, kanskje de får spille alle kampene. Vi vet ikke hvordan situasjonen er. Jeg vet at ting er annerledes når du henter en keeper inn. Loris er her. Simon er ikke her; han er på ferie. Det er to veldig gode målvakter, så vi får se. I mine øyne er det ikke noe hastverk.

– Alle spillere kan vise at de er Liverpool-spillere. De kan vise det helt frem til enden på overgangsvinduet. Så det er absolutt ingenting annet å si om det. Vi får se hva som skjer i fremtiden.

– Åpenbart en verdensklassekeeper

Klopp forklarer at Liverpool handlet raskt med Alisson-overgangen da det ble klart at Roma var villig til å forhandle på 65 millioner pund, etter tidligere å ha ønsket opp mot hele 90 millioner.

– Det var en sjanse som dukket opp tidlig. Da vi fant ut at det var mer enn en sjanse, måtte vi slenge oss på. Det er ingen hemmelighet at kontakten med agentene hadde vart litt lenger. Dersom noe skulle skje, ønsket vi å være der. Vi var interesserte. Spilleren var interessert i prosjektet. Og ganske raskt kunne vi gjennomføre det.

– Han er nummer én for Brasil, og så er det en pris. Han er åpenbart en verdensklassekeeper, så vi kommer ikke til å si at «vi får se det an». Han kommer selvsagt til å spille. Når Alisson er klar, kommer han til å stå i målet vårt.

Jobben min, sammen med Michael Edwards og Mike Gordon, er å hente inn de beste spillerne som er tilgjengelig for Liverpool – hvis de passer inn. Det er det vi har forsøkt å gjøre.

– Vi må alle hjelpe ham slik at han kan prestere så bra som mulig. Men for at det skal skje, trenger vi en sterkere stall rundt, og Loris er en enestående keeper. Det er sannheten. Jobben min, sammen med Michael Edwards og Mike Gordon, er å hente inn de beste spillerne som er tilgjengelig for Liverpool – hvis de passer inn. Det er det vi har forsøkt å gjøre.

– Og så er jobben min å jobbe med disse guttene og gi dem den strukturen som skal til for at de kan spille best mulig sammen. Det samme gjelder for alle posisjoner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]