Skryter av Keita og Sturridge

Jürgen Klopp er fornyd med andreomgangen mot Blackburn Rovers.

20. jul 2018 kl 09.53 Johannes Steen

Med 2–0-seieren på Ewood Park i treningskampen mot Blackburn torsdag kveld, endte Liverpool over tre timer måltørke denne pre-season.

Jürgen Klopp stilte med to forskjellige lag i første og andre omgang, og der laget i den første slet, spilte man en svært god kamp i den andre. Spesielt Naby Keita har høstet lovord for sin fantastiske omgang, og Klopp er intet unntak.

– God spiller, eller hva? Han har et øye for pasninger, det er sant, smiler Klopp.

– Fram til nå i pre-season har han sett veldig naturlig ut i den posisjonen. Det er flott, men vi må fortsatt jobbe med det. Det er bare bra så langt.

Imponert over Sturridge og Keitas samarbeid

– Fabinho spilte sin beste kamp siden han kom hit. De trenger alle tid til å finne seg til rette, og det trenger han også. I kveld så han mye mer naturlig ut i den posisjonen.

Sturridge, som ledet laget som kaptein i andre omgang, har imponert flere i pre-season og var den som puttet Liverpools andre mål etter en flott assist fra Naby keita.

– Absolutt. Det er veldig bra for oss, svarer Klopp på spørsmål om Sturridge så skarp ut.

– Å gi ham kapteinsbindet var helt naturlig. I andre omgang var han den som hadde vært lengst i klubben og mest erfaren.

– Han bommet på en sjanse vi alle vet at han ville scoret på 99 av 100 ganger. Han hadde en veldig bra kamp, spesielt linken med Naby keita var brilliant!

– Så bedre ut fra første sekund

– Du må være organisert, og det var litt bedre i andreomgangen. Vi mistet ikke ballen for så å være uorganiserte. Det hadde vi et par tilfeller av i det i den første omgangen, og det var problemet, forklarer Klopp.

Blackburn-fansen hadde det morsomt på Loris Karius' bekostning og prøvde å forstyrre keeperen hver gang han hadde ballen, uten hell. Klopp takker landsmannen for at man ikke kom under i første omgang.

– Vi hadde sjanser i første halvdel, bommet på en straffe, hadde sjanser i boksen. Det kunne ha vært 1-0, 2-0, 3-0, eller vi kunne ha sluppet inn ett eller to, for Loris Karius gjorde to-tre virkelig gode redninger.

– Den andre omgangen fløt bedre. Fra første sekund så det bedre ut. Det var ikke så hektisk som den første, det var litt roligere og det hjalp mye. Veldig fortjent 2–0-seier, svært god kamp for oss, veldig intense 45 minutter, alt er bra!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]