– Den kvelden på Anfield påvirket avgjørelsen min

Alisson glemmer aldri den atmosfæren Anfield-publikumet skapte i Champions League.

20. jul 2018 kl 09.01 Johannes Steen

Torsdag kveld kom nyheten man hadde ventet på – Alisson Becker er nå offisielt Liverpool-spiller.

Den brasilianske keeperen har gitt sitt første intervju som Liverpool-spiller, og det var en strålende fornøyd Alisson som snakket med Liverpoolfc.com

– Jeg er kjemepglad, det er en drøm som går i oppfyllelse å ta på seg en så prestisjefylt drakt for en klubb av denne størrelsen som er vant til å alltid vinne. I mitt liv og min karriere er det et stort seg for meg å bli en del av denne klubben og denne familien. Dere kan være sikre på at jeg vil gi alt, sier Alisson.

Han var på ferie da klubbene kom til enighet, og 25-åringen måtte dra tidligere fra ferieturen for å sluttføre overgangen.

– Ja, jeg kuttet den litt tidligere, men jeg var umåtelig tilfreds med å gjøre det for å få drømmen oppfylt og ta det neste steget i karrieren. Det er et steg fram, og når du er fornøyd med det du gjør, er ingenting et offer, så jeg forlot familien for å fikse det. Jeg representerer også de her, så de er med i hjertet mitt. Jeg er virkelig glad for det jeg har sett her, det er så organisert. Dette kommer til å bli vårt nye hjem.

Motivert av Champions League

– Som jeg sa tidligere, så er Liverpool et lag med vane for å vinne, med fanatiske fans bak laget i hver kamp. Da jeg spilte mot dem i Champions League, fikk jeg oppleve den atmosfæren, og den kampen hadde påvirkning på meg. Med en gang jeg hørte at de var interesserte i meg, begynte jeg å tenke på muligheten til å spille for Liverpool.

– De kom til Champions League-finalen og det er noe som motiverer meg, å være en del av en gruppe som konkurrerer på et høyt nivå.

SKAPE HISTORIE:
SKAPE HISTORIE:  Alisson er imponert over klubbens historie, og nå vil han være med å skape mer.

Alisson snakket med sin landsmann og kamerat Firmino før han tok avgjørelsen om å signere for Liverpool.

– Jeg hadde snakket med ham før ting virkelig begynte å skje. Da forhandlingene ble offisielle snakket jeg med ham og fikk høre bare gode ting om klubben og byen. Han er en spiller som virkelig føler seg hjemme her. Han er elsket av fansen og populær blant lagkameratene. Han er en flott person og hadde bare positivt å si. Han fortalte at dersom jeg kom hit, kom jeg til å bli lykkelig. Med vårt vennskap og tiden vi har tilbragt sammen med landslaget, er jeg kjempeglad for å få være i samme klubb som han og ha den samme daglige rutinen som han.

Glemmer ikke semifinalen

– Jeg tror det var en av de mest intense kampene i min karrière. Jeg tror Anfield-faktoren bidro til det, forteller Alisson om semifinalen i Champions League, da han som Roma-keeper måtte plukke ballen ut av nettet fem ganger.

–Om jeg setter resultatet til side, var det en fantastisk kamp. Jeg husker at i 35 minutter var det jevnt, men fra øyeblikket fansen begynte å tro på laget, bragte det energi på stadion og spillerne vokste. Det var øyeblikket de begynte å vokse inn i kampen. Salah scoret det første målet og sendte stadionet til himmels – det var utrolig. Spillere håper på den type støtte fra fansen. Forhåpentligvis kan jeg nå dra fordel av det.

Selve klubben trenger ingen introduksjon: Logoen, trofeene, alt man har oppnådd. Det snakker for seg selv.Alisson Becker

Alisson blir spurt om den kampen var avgjørende for at han valgte å gå til nettopp Liverpool.

– Ja, til dels påvirket det avgjørelsen. Når du gjør en viktig avgjørelse som dette, er det ikke bare et valg om å bytte klubb, det forandrer praktisk talt livet, min families liv, min kone, min datter. Den kampen hadde helt klart noe å si, men jeg så også andre kamper. jeg har sett kamper der jeg kunne se måten klopp får laget til å spille på.

– I tillegg til at klubben er massiv, spillerne som har vært her og titlene som er vunnet, kan jeg forhåpentligvis spille en rolle i historien som skapes her. Å vinne titler og være en del av prosjektet som har blitt utviklet her i de siste par årene, så vi kan se Liverpool reise seg nok en gang.

Fikk melding av Salah

Alisson spilte med Salah i Roma under 2016/2017-sesongen før egypteren forlot Roma til fordel for Liverpool.

– Vi hadde ikke så mye kontakt etter at han forlot Roma. Vi møttes igjen i kampen vi spilte mot hverandre. I går sendte han meg en melding hvor det sto: «Hei, hva venter du på?» I og med at forhandlingene var på et stadium svarte jeg ham med en gang og sa: «Ro ned, jeg er på vei!» Jeg er utrolig glad for å ha mulighetenavanserttil å spille sammen med ham igjen. I tillegg til å være en god spiller, er han en stor karakter og en flott person – hvilket er det viktigste. Å være med disse herlige folkene og spillerne hver dag er fantastisk for meg.

Før Alisson signerte hadde han en telefonsamtale med Jürgen Klopp. Han er en av tyskerens store beundrere.

– Jeg har høye forventninger. Jeg har fulgt ham siden Dortmund, jeg har alltid beundret stilen hans, enda mer nå etter å ha spilt mot ham. Han er en svært intelligent manager og han har en veldig klar strategi på banen. Dette laget er vanskelig å stoppe med stor angrepskraft og solid forsvar.

VARM VELKOMST:
VARM VELKOMST:  Midt i intervjuet braste Jürgen Klopp inn og ønsket Alisson velkommen med smil og bamseklem.

– Vi hadde en kort telefonsamtale der han fortalte meg om laget, hans stil og hva jeg kan forvente her i Liverpool – byen og klubben. Og om klubborganisasjonen og det sportslige prosjektet her. Selve klubben trenger ingen introduksjon: Logoen, trofeene, alt man har oppnådd. Det snakker for seg selv. Han snakket om sin manager-stil. Det var en kort samtale, men en positiv en.

– Hovedsakelig ser jeg fram til å komme meg på banen og jobbe sammen med ham og mine lagkamerater, og gjøre det jeg elsker mest – å spille fotball.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]