Slik jobber Klopp og speiderteamet med nye kjøp

Ifølge Jürgen Klopp er det ingen stor hemmelighet bak suksessen på transfermarkedet.

30. jul 2018 kl 11.43 Johannes Steen

Med Jürgen Klopp og sportsdirektør Michael Edwards i spissen, har Liverpool de siste årene gjort det svært godt på transfermarkedet.

Denne sommeren har man fått inn store navn som Alisson Becker, Naby Keita, Fabinho og Xherdan Shaqiri for en enorm sum penger, mens man tidligere har fått mildt sagt god valuta for pengene i spillere som Mohamed Salah og Andy Robertson.

I et eksklusivt intervju med Goal.com forteller Jürgen Klopp om strategien man har for rekruttering.

– Til slutt er det jeg som tar avgjørelsen

– Den store greia er å alltid jobbe sammen. Hvordan kan jeg gå rundt og si at det handler om det ene eller det andre?

– Vi snakker om posisjoner, deretter drar vi fram navn fra høyre og venstre. Og så tenker vi «ja, høres bra ut, lag en video». Så lager vi en video og det ser enda bedre ut!

– Det er slik det fungerer. Det er ikke én genial avgjørelse der noen sier «åh, jeg tror at om vi kan få tak i ham så...», sånn som det. Det er åpenbare ting.

– Med Salah jobbet alle sammen, med Sadio (Mané) jobber alle sammen, nå med Shaqiri jobbet alle sammen. Det er slik det er; en tar det opp, så gjør noen andre det neste steget. Men til slutt er det jeg som må ta en avgjørelse; passer det eller ikke? Dersom jeg tror det passer så gjør vi det.

– Det er hva vi har gjort de siste årene, det er hva vi har gjort med Virgil i januar, og nå med Alisson det samme.

Var lenge i tvil om Robertson

Mange hevet øyenbrynene da klubben valgte å hente ANdy Robertson. Et relativt ukjent navn for en sum som med alle klausuler kan ende på 10 millioner pund. Skotten har imidlertid gjort kritikken til skamme.

– La meg bruke et eksempel. Robbo (Andy Robertson). Robbo hadde vi lang betenktingstid på. Det var ikke 20 klubber som ønsket seg Robbo. En venstreback som har rykket ned, og så skal han komme hit? Det var klart at han trengte tid, men han tok tiden og brukte den. Om jeg skulle solgt ham nå, ville mer enn 20 klubber ønske ham. Folk ville betalt mye mer nå enn hva vi gjorde!

– Hele laget gir spillerne mulighet til å finne seg fort til rette og bruke sine kvaliteter til å ta det neste steget i sine egne karrierer. Det er skikkelig kult, og forhåpentligvis kan vi fortsette slik som dette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]