– Ingenting er umulig

Offensiv Xherdan Shaqiri foran ligastarten.

12. aug 2018 kl 11.15 Einar Kvande

Det er en offensiv Xherdan Shaqiri som kan få sin offisielle Liverpool-debut i dag. Så langt har han fått spille i tre preseason-kamper for sin nye klubb, mot Manchester United, Napoli og Torino.

– Det er ingenting som er umulig. Vi kan bli så gode som vi ønsker å bli. Dette laget slo Manchester City både i ligaen og i Champions League forrige sesong, så jeg tror vi kan slå hvem som helst i hele verden. Det må være vår ambisjon å konkurrere med de beste, og å gå ut på banen og forsøke å vinne og dominere kampen uansett hvem vi møter. Vårt mål er å vinne så mange trofeer som mulig. Det er målet til klubben nå, og vi ser frem til sesongen, sier Shaqiri i et intervju med The Guardian.

Vinnerskalle

Den Kosovo-fødte sveitseren er helt klart en vinnerskalle, og har erfaring med å vinne titler fra Bayern München og Basel. To ganger har han vunnet Bundesliga, og tre ganger har han vunnet den sveitsiske ligaen.

– Jeg kom hit for å vinne titler. Jeg mener denne klubben må ha ambisjoner om å vinne titler, kjempe om titler, og å være et av de beste lagene i verden. Det er en av de beste klubbene i verden, så nå må vi forsøke å vise det ute på banen. Liverpool hadde en veldig suksessfull og god sesong forrige sesong, men vant ikke noen titler. Nå er det viktig at vi er gode nok en gang, og at vi vinner noe. Jeg mener vi har kvalitetene som kreves for å vinne titler i dette laget. Det må være målet vårt å være det beste laget i ligaen, utbasunerer han.

– Alle spillerne er klare for den nye sesongen. Vi har en stor tropp, så manageren kan rotere hver gang, og beholde den samme kvaliteten på banen. Jeg tror og håper vi kan ta vår første seier på søndag, og at vi kan gi fansen det de fortjener - nemlig titler. Vi ønsker å konkurrere med de største klubbene i verden, slike som Bayern München, Real Madrid og Barcelona. Dette er de beste lagene i verden, og Liverpool er også ett av dem.

Fjerde sesongen i Premier League

Etter tre sesonger med Stoke er Shaqiri fullt klar over hva som venter ham denne Premier League-sesongen.

– Dette er den fjerde sesongen min i Premier League, så jeg vet hvordan fotballen spilles her, og hvor godt Liverpool-laget er. Jeg har sett dem spille mange ganger. Jeg kjenner kvalitetene til dette laget, og du kan se ute på banen at jeg har begynt å jobbe bra sammen med dem, og at pasningsspillet sitter. Jeg mener vi har et stort lag, med så mye kvalitet at vi kan vinne alle kamper. Det må være målet vårt denne sesongen. Vi må fokusere på hver eneste kamp, og ikke tenke på hva som kan skje i vinter, eller neste sommer. Vi må forsøke å vinne hver eneste kamp, for alle kamper er viktige. Vårt mål er å vinne hver kamp.

I ligaåpningen møter Liverpool et totalforvandlet West Ham, som i likhet med Liverpool har brukt masse penger på forsterkninger. Et West Ham som denne sesongen ledes av Manuel Pellegrini.

– Da Jürgen Klopp kom til Liverpool var klubben helt annerledes enn den er nå. Han har gjort en veldig god jobb etter at han kom hit, og du kan se at folk har stor respekt for ham og hans arbeide. Denne klubben og dette laget har fremgang hvert eneste år. Liverpool er et av de beste lagene i verden, alle kan se det, og nå må vi levere varene ute på banen. Alle er veldig fokuserte på det, og med de nye spillerne som manageren har hentet inn kan du se at han ønsker ytterligere fremgang. Han ønsker å konkurrere med de beste lagene i verden, og han tar dette laget i riktig retning, avslutter Shaqiri.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]