Nominert til Champions Leagues beste angriper

Salah konkurrerer med Ronaldo og Messi om den gjeve prisen.

9. aug 2018 kl 17.07 Marius Rabben

Med ti mål, samt ett i kvalifiseringen, fire assists og finaleplass under forrige sesongs Champions League er Mohamed Salah blant trioen som kan bli kåret til turneringens beste angrepsspiller. Det annonserte UEFA torsdag.

Liverpools målkonge nettet fem ganger i løpet av gruppespillet, og scoret i både åttedels-, kvart- og semifinalen.

Det var Salah som sendte Liverpool foran mot Manchester City på Anfield, og senere noterte seg for en målgivende, før han i returen på Etihad satte inn den viktige utlikningen ti minutter etter pause. I semifinalen, mot gamleklubben Roma, på Anfield viste han seg fra sin beste side med to vakre scoringer og to nye assists.

Finalen i Kiev ble derimot en kjempenedtur med skulderskaden som tvang ham av banen etter bare en halvtime.

Blant tre nominerte får Salah knallhard kamp av Cristiano Ronaldo, som vant utmerkelsen i fjor. Portugiseren ble turneringens toppscorer (15) og løftet pokalen i Kiev etter å ha scoret i samtlige gruppespillkamper og seks ganger i utslagsrundene.

Den øvrige nominerte er ingen ringere enn Lionel Messi, som stoppet på seks Champions League-mål og to assists da Barcelona røk i kvartfinalen.

Alisson nominert

I motsatt ende er Alisson nominert til den samme prisen for målvakter. 25-åringen var en viktig brikke for Roma på veien til semifinalen, og kjemper om prisen med Real Madrids sisteskanse, Keylor Navas, og Juventus-legenden Gianluigi Buffon, som i sommer ble klar for PSG.

Forsvarsnominasjonen er fylt opp av Real Madrid-spillere i Raphaël Varane, Sergio Ramos og venstreback Marcelo, mens prisen for midtbanen står mellom Madrid-profilene Luka Modrić og Toni Kroos og Manchester Citys Kevin De Bruyne.

Vinnerne i «UEFA Awards», avgjort av et panel, blir offentliggjort under Champions League-trekningen i Monaco torsdag 30. august.

UEFAs nominasjon:

Keeper: Alisson Becker, Gianluigi Buffon, Keylor Navas

Forsvar: Raphaël Varane, Marcelo, Sergio Ramos

Midtbane: Luka Modrić, Kevin De Bruyne, Toni Kroos

Angrep: Mohamed Salah, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]