– Veldig bra, men ikke perfekt

Det er dette man forventer av Liverpool, sier manageren.

12. aug 2018 kl 17.51 Marius Rabben

Liverpool valset over West Ham og vant 4–0 i ligaåpningen på Anfield søndag ettermiddag.

Det aller meste handlet om vertene, som imponerte, kontrollerte kampen og vartet opp med mange lekre angrep. Mohamed Salah ga rødtrøyene ledelsen fra kloss hold før 1. omgang var halvspilt, og Sadio Mané doblet få sekunder før sidebyttet.

– Veldig god start

I det 53. minutt satte Mané – riktignok i offside, men flagget ble holdt nede – sin andre for dagen, mens Daniel Sturridge fastsatte sluttresultatet under halvminuttet etter å ha blitt byttet inn.

– En veldig god start, helt klart, sier Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampslutt.

– Dette er en begynnelse, den første kampen, så ikke helt perfekt, men veldig bra.

Seieren, som var Liverpools nummer 500 i Premier League-æraen, gjør at Klopps mannskap foreløpig troner øverst på tabellen med best målforskjell.

– Det er bra at folk er positive. Vi vet at denne sesongen vil være utrolig hard. Vi må investere mer, krige mer, skape mer. Det er det vi forventer at vi skal gjøre, og så får vi se.

– West Ham kommer til å ha en god sesong, men de er ikke som United eller City. Vi er nødt til å være klare uke inn og uke ut for alle mulige situasjoner.

Fornøyd med Keïta

Liverpools nye nummer 8, Naby Keïta, hadde en strålende Premier League-debut og var ofte involvert fremover. Manageren sier dette viser mye av grunnen til at klubben punget ut nesten 53 millioner pund for signaturen hans.

GOD DEBUT:
GOD DEBUT:  Naby Keïta var strålende mot West Ham.

– En god opptreden, selvsagt. Naby er med fordi han er en skikkelig god fotballspiller, sier Klopp om sommerkjøpet.

– Og helt fra begynnelsen har han funnet seg godt og raskt til rette. Han spiller på samme måte, i samme posisjoner, som i Leipzig. Jeg er fornøyd, helt klart, men det er dette vi forventet.

Bred stall

På spørsmål om hvorfor Alberto Moreno ikke var i dagens kamptropp, forklarer Klopp det med plassmangel grunnet mye kvalitet tilgjengelig.

– Jeg har ingen forklaring på hvorfor han ikke var med. Han hadde en god pre-season, men vi må ta disse avgjørelsene. Lallana, Clyney, Fabinho, de kunne ikke komme innpå. Jeg liker ikke å fortelle spillere at «du er ikke med», spesielt når de gir alt de har.

Ute i noen uker

Dejan Lovren, som returnerte fra forsinket ferie etter VM for bare en snau uke siden, er ikke kampklar. Klopp forteller at midtstopperen fortsatt sliter med muskelproblemet han fikk under mesterskapet i Russland.

Det er problemer med magemusklene, avslørte Lovren selv nylig i et intervju nylig.

– Jeg har ikke lest det intervjuet, jeg bare hørte om det. Han er åpenbart ikke skadefri. Jeg er ganske sikker på at han vil være med igjen om én–to–tre uker. Det er noe. Det er alvorlig, men ikke så alvorlig. Det er ikke sånn at vi er redde eller noe, sier tyskeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]