Pangstart på sesongen

Liverpool dominerte fullstendig og scoret to i begge omganger.

Etter to flotte mål i første omgang, hvorav ett rett før pause, tok den tidlige scoringen i andre omgang helt piffen ut av West Ham.

Liverpool var imidlertid heldige at Manés andre scoring fikk stå, da senegaleseren var offside i det Firmino tredde ballen gjennom til ham.

Med 3-0 allerede åtte minutter ut i annen omgang, ble resten av omgangen en transportetappe. Innbytter Sturridge pyntet på sluttresultatet i sluttminuttene, da en motspiller stusset en corner videre til ham, og han fikk et touch på ballen på bakre stolpe. Da hadde han bare vært på banen i 10 sekunder.

Naby Keita gjør en meget god debut som Liverpool-spiller, og Alisson virket også trygg, selv om han ikke ble satt på de store prøvene. På tampen fikk også Xherdan Shaqiri sine første offisielle minutter som Liverpool-spiller.

Den som imponerte oss aller mest var dog 32 år gamle James Milner. Hvilken evighetsmaskin!

Salah scorer fra kloss hold!

Utsøkt Liverpool-angrep! Keïta får ballen i mellomrommet, vender opp og avanserer. På perfekt tidspunkt slipper han den videre ut til Robertson på venstresiden i boksen. Innlegget hans kommer lavt inn til Salah som holder seg på offsidelinja ved bakre og scorer fra 2-3 meters hold.

46
Målscorer: Sadio Mané (Assist: James Milner)Mané dobler ledelsen!

Nok en flott Liverpool-scoring. Salahs innleggsforsøk fra venstre blir først blokkert, så slås den inn av Robertson i andre bølge. Ballen svinges over til Milner på bakre stolpe. Han takler nærmest ballen inn foran mål, der Mané står riktig plassert og dytter inn 2–0 foran The Kop.

88
Målscorer: Daniel SturridgeInn fra benken og scorer!

Det tok ikke mange sekunder!

Hjørnespark av Milner fra venstre stusses mot bakre stolpe av en West Ham-spiller der Sturridge vinner duellen og scorer med sitt første touch i kampen.

53
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Roberto Firmino)Hamrer inn 3–0!

Men det burde vært annullert ...

Mané står i offside når Firmino får tråklet ballen frem til ham. Men når sjansen først byr seg for Sadio, gjør han det strålende: Lynrask vending og avslutning ned til venstre fra 12–14 meter.

21
Trent Alexander-ArnoldKort til Trent

Straffes for en hånd i ansiktet på Anderson.

I boka

Antonio med en sen takling på Alexander-Arnold.

18
Roberto FirminoKjempeinnlegg fra Milner

Men ingen i boksen får avsluttet. Firmino, like bak Salah, er så vidt på den ved første stolpe, men klarer ikke å styre den mot målet. Der er Liverpool bare uheldige som ikke tar ledelsen.

25
Trent Alexander-ArnoldMot krysset!

Men keeper redder.

Strålende forsøk fra unggutten, som skrur ballen vakkert over muren.

27
West Ham
Hammers-sjanse

Gomez feilberegner en lang ball mot Arnautovic, og West Ham-angriperen får ta ned i bakrom, men avslutningen går via en Liveprool-spiller og til corner.

28
West Ham
Alisson i aksjon

Balbuena stiger høyest på hjørnesparket, men headingen går rett i klypene til Alisson.

30
West Ham
Dommeren lager West Ham-sjanse

Står i veien for Wijnaldum, som derfor mister, og gjestene finner umiddelbart Arnautovic foran mål. Avslutningen blir et sleivtreff.

37
Mohamed SalahAvslutning fra kloss hold

Stor mulighet!

Kjempeforarbeid av Firmino som rykker ned mot dødlinja og slår uegoistisk inn til Salah foran mål, men keeper kommer veldig nærme og avslutningen treffer ham.

49
West Ham
Skummel mulighet

Hjørnesparket piskes inn og stusses over mot bakre stolpe. Der står Antonio og forsøker å vri kroppen raskt nok til å avslutte med foten fra kloss hold, men ballen kommer litt for raskt på og skuddet går over.

68
Sadio ManéJakter på hat-trick

Salah slår en corner hardt inn mot første stolpe. Mané header den over.

Før kampen

Dersom Liverpool vinner i dag, vil det bli klubbens seier nummer 500 i Premier League.

Liverpool har scoret fire mål i de tre siste ligakampene mot The Hammers, og vunnet alle tre.

London-laget har bare vunnet en gang på 45 besøk på Anfield i ligasammenheng.

Dersom Liverpool unngår tap vil laget passere 200 poeng under Jürgen Klopps ledelse på 107 kamper.

Laget v West Ham: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk,, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita, Mane, Salah, Firmino Res: Karius, Clyne, Fabinho, Henderson, Sturridge, Lallana, Shaqiri

Alisson Becker og Naby Keita debuterer for Liverpool i Premier League i ligaåpningen. De to andre nykommerne, Fabinho og Xherdan Shaqiri, sitter på innbytterbenken. Det gjør også lagkaptein Jordan Henderson.

Joe Gomez har ristet av seg sine skadeproblemer, og vil være Virgil van Dijks partner i midtforsvaret.

– Alisson må bare spille sitt eget spill. Vi har jobbet sammen i to uker. Det er ikke mye, men det er greit, uttaler Jürgen Klopp til Sky Sports.

– Naby har vært her i samtlige seks uker, akkurat som Fabinho. Shaqiri kom senere. Begge er i troppen, noe som er veldig viktig for oss.

– Tidligere år har jeg alltid startet med laget fra i fjor i begynnelsen av sesongen, men Hendo kom litt for sent tilbake og slike ting, så laguttaket virker fornuftig.

– Midtbanen har spilt veldig bra sammen, for eksempel mot Napoli. Gini, Naby og Millie har jobbet sammen helt siden preseason startet, så dette er midtbanen vi ønsket å stille med.

– På topp var valget klart. Forsvarsrekka er i det store og hele forsvarsrekka fra i fjor. Joe er nå midtstopper. Han har hatt en god preseason.

– Jeg glemmer selvsagt aldri fjoråret. Hvorfor skulle jeg det? Men prestasjonene og inntrykkene spillerne har gjort på trening er viktigere, og slik ble laget.

West Ham stiller med fem debutanter.

Rekordkjøpet Felipe Anderson starter i angrepsrekka, sammen med årets spiller i The Hammers i fjor, Marko Arnautovic, og Michail Antonio.

Lukasz Fabianski, som kom fra Swansea i sommer, starter i mål, med nykommerne Fabian Balbuena og Ryan Fredericks på backene. Jack Wilshere starter West Ham-karrieren i en midtbanetrio sammen med Mark Noble og Declan Rice.

To andre sommerkjøp sitter på benken, nemlig Andriy Yarmolenko og Issa Diop.

0Spillerne entrer banen

Flotte spilleforhold og kjempestemning på Anfield foran ligastarten.

0You'll Never Walk Alone runger utover ...

Endelig er Premier League her igjen!

0Mot The Kop End

Liverpool starter med ballen og angriper mot The Kop i 1. omgang.

1Avspark!

Vi er i gang!

De røde med ballen fra start.

2Frisk åpning

Liverpool tidlig inne i 16-meteren, og i motsatt ende vinnes en femmeter når West Ham er frempå.

4
Mohamed SalahVinkes av

Salah forsøker seg på høyrekanten, men West Hams backlinje står høyt.

5Forsøk på innlegg i bakrom

Trent ser tre røde på vei inn bak forsvaret, men innlegget fra høyre er for hardt.

6Liverpool styrer

De røde er tålmodige med ballen og presser West Ham bakover.

6
Sadio ManéFabianski bokser vekk

Nytt innlegg fra Trent. Denne gangen er det keeper som får ballen unna. Igjen er det flere røde i boksen.

8Kommer nesten til avslutnign

Glimrende Liverpool-angrep. Keïta finner Salah, som ser Firmino storme inn i boksen. Brassen får ballen i beina, men bruker litt for lang tid og stoppes bestemt. Ikke langt unna at Firmino fikk avsluttet fra 9-10 meter her.

9Dominerer ballbesittelsen

En liten periode hvor det skjer lite nå, men Liverpool nekter å gi ballen fra seg og styrer kampen. Hammers med ti mann bak ballen.

12Salah i ny offside

West Ham puster ut etter å ha sett egypteren trippe på ballen i boksen.

14Rask kontring

Det går lynkjapt når Salah og Mané skrur opp tempoet etter hjørnesparket, og pasningen mot sistnevnte er nesten helt glimrende, men Mané får ikke kontroll og angrepet stoppes i grevens tid for gjestene.

14Hammers-corner

Arnautovic skaffer den på venstresiden.

14Wilshere legger inn

Liverpool klarerer og kontrer.

16
Sadio ManéTo skostørrelser unna

Milner skrur ballen inn bak forsvaret, og Mané er bare noen hårstrå unna å nå den med skotuppen foran West Ham-keeperen.

18

19

21

23De røde fortsetter å styre

Liverpool-spillerne koser seg nå. Alisson får også vist frem sin ro og pasningsfoten med en strøken ball ut til venstre.

24Frispark på 23 meters hold

Firmino takles.

25

25
Naby KeitaKeïta-raid i boksen

Det ser nesten ut som slalåm i Hammers-boksen, men gjestene klarer å stoppe ham akkurat i tide.

41Småslurv

Godt returløp av Salah som forstyrrer nok til en feilpasning, men Gomez sleiver og slår vekk ballen igjen med en gang. Det ender imidlertid uten sjanse imot.

44Smart trekk

Ypperlig ball fra Wijnaldum over til Trent på høyresiden, men han stoppes før innlegget kommer.

45Når nesten frem

Et sleivspark hos West Ham gir Mané muligheten til å heade ballen igjennom mot Salah som øyner en sjanse alene med keeper. Men headingen er litt for hard og går helt inn.

45Ett minutt legges til
46

46Pause!

Pauserefereat

En solid gjennomført førsteomgang av Liverpool, der de røde har vartet opp med det ene gode angrepet etter det andre, samtidig som de har begrenset gjestene fra London til svært få sjanser. Det eneste vi kan sette fingeren på etter denne førsteomgang er at Liverpool burde ha hatt flere mål. Mohamed Salah alene kunne hatt hat-trick.

Salah begynte imidlertid sesongen som han avsluttet forrige, med å score mål. 1-0 kom etter 19 minutter, takket være nydelig forspill av Naby Keita og Andy Robertson. Sistnevnte var servitør, og Salah kunne sette ballen enkelt i tomt mål fra kloss hold.

Salah var svært nær å doble ledelsen åtte minutter før pause, da en uegoistisk Firmino serverte egypteren rett foran mål. Fabianski ble mer truffet av ballen, enn at han reddet avslutningen.

2-0 kom akkurat i det overtiden var omme. Igjen slår Robertson et godt innlegg. Milner når ballen ved dødlinja, og slår ballen hardt og lavt inn i feltet på volley. Mané kan bare styre ballen i tomt bur.

I tillegg til de nevnte sjansene hadde også Trent Alexander-Arnold et godt forsøk på frispark, som Fabianski fikk slått unna.

46
West Ham
Hammers-bytte i pausen
46Avspark i 2. omgang

West Ham setter i gang siste halvdel.

49Hammers med initiativ

Gjestene slår inn fra høyre. Van Dijk slår ut til corner.