Pangstart på sesongen

Liverpool dominerte fullstendig og scoret to i begge omganger.

Søndag 12.aug 1430 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 53235 / Dommer: Anthony Taylor

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
West HamLiverpoolPL1-1Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: James Milner

Vurdert av: Einar KvandeAlisson Becker 8

Ble aldri satt på de store prøvene, men virket sikker på det han måtte foreta seg. I overkant dristig ved en situasjon, men ellers solid keeperspill.

Trent Alexander-Arnold 7

Innleggene var ikke alltid av like god kvalitet, og litt for mange gikk bak mål, men den unge høyrebacken var aktiv med i Liverpools oppbyggende spill, og tok også et godt frispark hvor Fabianski måtte ut i full strekk.

Joe Gomez 7

Kom på etterskudd i en duell med Arnautovic etter 26 minutter, men gjør en helt grei kamp som stopper om vi ser bort fra det.

Virgil van Dijk 8

Gjennomfører som vanlig en bunnsolid kamp, der West Ham-angriperne aldri klarer å få ham ut av balanse. Burde kanskje tatt ut litt mer sikring på situasjonen der Gomez havnet i løpeduell med Arnautovic.

Andy Robertson 9

Venstrebacken var en utrolig viktig brikke i Liverpools offensive spill i dag, og var involvert i begge de to første målene. Ved det første målet serverte han ballen på sølvfat til Salah. Samspillet med Keita var strålende.

James Milner 9

Hvilken evighetsmaskin! Hvilken supermann! Femten sting i pannen stoppet ikke denne karen, som nesten ikke satte en fot feil. Bidro med nydelige kjipper, supre innlegg og en nydelig assist på 2-0. Vi kårer ham til Liverpools beste i hard kamp med Naby Keita.

Georginio Wijnaldum 7

Gjør ingen dårlig kamp, men kommer likevel i skyggen av sine to midtbanekolleger. Sløser med sjansene når han kommer til et par brukbare avslutningsmuligheter.

Naby Keita 9

En strålende debut av Naby Keita, som river midtbanen til The Hammers i fillebiter. Er villig med fremover, og har en flott involvering i forkant av 1-0. Tråkler seg også gjennom gjestenes forsvar, og snytes kanskje for straffe mot slutten av kampen?

Sadio Mané 9

Senegalseren virket meget kvikk og i god form. To scoringer forteller sitt tydelige språk om det, selv om den ene burde ha vært annullert for offside. Avslutningen var det imidlertid av beste merke.

Mohamed Salah 8

Åpnet scoringskontoen allerede etter 19 minutter, men sløste med sjansene. Burde ha stått bokført med hat-trick allerede til pause. Kombinerte flere ganger herlig med sine angrepsmakkere.

Roberto Firmino 8

Fikk en assist når han tredde ballen gjennom til en offiside-plassert Mané. Ble nesten for uegoistisk i enkelte situasjoner, men brasilianeren er utrolig viktig for Liverpools angrepsspill.

Jordan Henderson

Fikk spille de siste 20 minuttene som erstatter for Firmino, og har et herlig fremspill til Shaqiri helt på tampen av overtiden. Gjør ellers et helt greit innhopp på midtbanen.

Daniel Sturridge

Innbytteren scorer etter bare 10 sekunder på banen, når han tar æren for målet etter en corner hvor en West Ham-forsvarer trolig også er borti ballen.

Xherdan Shaqiri

Viser at han er en intelligent spiller når han trer ballen gjennom til Keita i situasjonen der afrikaneren kanskje burde hatt straffespark. Får en stor sjanse helt på tampen av overtiden, men det vinkes for offside.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)West Ham (3-4-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Etter to flotte mål i første omgang, hvorav ett rett før pause, tok den tidlige scoringen i andre omgang helt piffen ut av West Ham.

  Liverpool var imidlertid heldige at Manés andre scoring fikk stå, da senegaleseren var offside i det Firmino tredde ballen gjennom til ham.

  Med 3-0 allerede åtte minutter ut i annen omgang, ble resten av omgangen en transportetappe. Innbytter Sturridge pyntet på sluttresultatet i sluttminuttene, da en motspiller stusset en corner videre til ham, og han fikk et touch på ballen på bakre stolpe. Da hadde han bare vært på banen i 10 sekunder.

  Naby Keita gjør en meget god debut som Liverpool-spiller, og Alisson virket også trygg, selv om han ikke ble satt på de store prøvene. På tampen fikk også Xherdan Shaqiri sine første offisielle minutter som Liverpool-spiller.

  Den som imponerte oss aller mest var dog 32 år gamle James Milner. Hvilken evighetsmaskin!

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Liverpool med en strålende start på sesongen.
 4. Shaqiri spilles igjennom90'

  Men sveitseren vinkes av for offside, og avslutningen reddes.
 5. Hammers triller ballen og venter på sluttsignalet90'

  Liverpool-fansen hyller sine menn i sluttsekundene.
 6. Billig frispark imot90'

  Dommeren får høre det når Sturridge blåses av i luftduell med Hammers-keeperen.
 7. Tre minutter legges til90'

 8. Inn fra benken og scorer! Målscorer: Daniel Sturridge88'

  Det tok ikke mange sekunder!Hjørnespark av Milner fra venstre stusses mot bakre stolpe av en West Ham-spiller der Sturridge vinner duellen og scorer med sitt første touch i kampen.
 9. Stående applaus Inn: Daniel Sturridge (Ut: Mohamed Salah)87'

  Når Liverpool gjennomfører sitt siste bytte for dagen.
 10. Holder ballen i laget85'

  Det virker som begge lag venter på sluttsignalet nå. Liverpool koser seg med ballen, mens gjestene ligger bakpå. Shaqiri har riktignok vært frisk og energisk etter innhoppet.
 11. Debut for «Shaq» Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Sadio Mané)82'

 12. Klemmer Salah81'

  En ung banestormer løper bort til Salah og gir ham en klem, før han løper av gresset.
  salah tilskuer.jpg
 13. Gini-skudd blokkert Georginio Wijnaldum79'

  Fine kombinasjoner igjen i forkant, men en litt svak berøring gjør at Wijnaldum må haste seg til en avslutning som blokkeres.
 14. Nytt bra Liverpool-angrep78'

  Det har vært mange av dem i ettermiddag. Keïta slipper kula til Robertson som slår inn mot Salah. Egypteren er ikke langt unna, men når ikke frem.
 15. Plukker innlegg og sikter på Salah Alisson Becker74'

  Alisson får applaus når han stiger til værs og fanger et innleggsforsøk. Umiddelbart ser han mot offensive muligheter, og slår en lang ball mot Salah, men Hammers-forsvaret har kontroll.
 16. West Ham forsøker å etablere spill72'

  Uten å klare det i lang tid på Liverpools halvdel før vertene gjenvinner ballen. Noe slurv i de rødes forsøk på å spille seg ut, men med nok kontroll til at det ikke blir farligheter.
 17. Kapteinen kommer inn Inn: Jordan Henderson (Ut: Roberto Firmino)69'

  Firmino går av til stående applaus.
 18. Jakter på hat-trick Sadio Mané68'

  Salah slår en corner hardt inn mot første stolpe. Mané header den over.
 19. Siste bytte for gjestene Inn: Andriy Yarmolenko (Ut: Marko Arnautovic)67'

 20. Frisparket blokkert James Milner65'

  Milner skyter den rett i skrittet til Wilshere, som tar telling. Returen hamrer Salah i skrittet til Noble, som også blir liggende. Dommer stopper spillet mens Liverpool har ballen – til misnøye fra publikum.
 21. Frispark til Mané64'

  Liverpools nummer 10 rykker forbi Balbuena, blir stemplet og faller. Frispark like utenfor boksen, noen meter til venstre.
 22. Nytt West Ham-bytte Inn: Javier Hernandez (Ut: Felipe Anderson)62'

  Til lett buing fra Anfield-publikumet.
 23. Lekre kombinasjoner58'

  Før innlegget kommer fra Milner på høyresiden. Firmino prøver å ta med seg ballen, men den går ut, via hånda til Bobby, til femmeter.
 24. Komfortabelt for de røde57'

  Liverpool har fullstendig kontroll, og West Ham er i ferd med å resignere her nå.
 25. Gult kort Fabián Balbuena55'

  Hands på West Ham-spilleren.
 26. Hamrer inn 3–0! Målscorer: Sadio Mané (Assist: Roberto Firmino)53'

  Men det burde vært annullert ...Mané står i offside når Firmino får tråklet ballen frem til ham. Men når sjansen først byr seg for Sadio, gjør han det strålende: Lynrask vending og avslutning ned til venstre fra 12–14 meter.
 27. I boka Michail Antonio52'

  Antonio med en sen takling på Alexander-Arnold.
 28. Skummel mulighet Michail Antonio49'

  Hjørnesparket piskes inn og stusses over mot bakre stolpe. Der står Antonio og forsøker å vri kroppen raskt nok til å avslutte med foten fra kloss hold, men ballen kommer litt for raskt på og skuddet går over.
 29. Hammers med initiativ49'

  Gjestene slår inn fra høyre. Van Dijk slår ut til corner.
 30. Avspark i 2. omgang46'

  West Ham setter i gang siste halvdel.
 31. Hammers-bytte i pausen Inn: Robert Snodgrass (Ut: Declan Rice)46'

 32. Pausereferat

  En solid gjennomført førsteomgang av Liverpool, der de røde har vartet opp med det ene gode angrepet etter det andre, samtidig som de har begrenset gjestene fra London til svært få sjanser. Det eneste vi kan sette fingeren på etter denne førsteomgang er at Liverpool burde ha hatt flere mål. Mohamed Salah alene kunne hatt hat-trick.

  Salah begynte imidlertid sesongen som han avsluttet forrige, med å score mål. 1-0 kom etter 19 minutter, takket være nydelig forspill av Naby Keita og Andy Robertson. Sistnevnte var servitør, og Salah kunne sette ballen enkelt i tomt mål fra kloss hold.

  Salah var svært nær å doble ledelsen åtte minutter før pause, da en uegoistisk Firmino serverte egypteren rett foran mål. Fabianski ble mer truffet av ballen, enn at han reddet avslutningen.

  2-0 kom akkurat i det overtiden var omme. Igjen slår Robertson et godt innlegg. Milner når ballen ved dødlinja, og slår ballen hardt og lavt inn i feltet på volley. Mané kan bare styre ballen i tomt bur.

  I tillegg til de nevnte sjansene hadde også Trent Alexander-Arnold et godt forsøk på frispark, som Fabianski fikk slått unna.

 33. Første omgang

 34. Pause!46'

 35. Mané dobler ledelsen! Målscorer: Sadio Mané (Assist: James Milner)46'

  Nok en flott Liverpool-scoring. Salahs innleggsforsøk fra venstre blir først blokkert, så slås den inn av Robertson i andre bølge. Ballen svinges over til Milner på bakre stolpe. Han takler nærmest ballen inn foran mål, der Mané står riktig plassert og dytter inn 2–0 foran The Kop.
 36. Ett minutt legges til45'

 37. Når nesten frem45'

  Et sleivspark hos West Ham gir Mané muligheten til å heade ballen igjennom mot Salah som øyner en sjanse alene med keeper. Men headingen er litt for hard og går helt inn.
 38. Smart trekk44'

  Ypperlig ball fra Wijnaldum over til Trent på høyresiden, men han stoppes før innlegget kommer.
 39. Småslurv41'

  Godt returløp av Salah som forstyrrer nok til en feilpasning, men Gomez sleiver og slår vekk ballen igjen med en gang. Det ender imidlertid uten sjanse imot.
 40. Avslutning fra kloss hold Mohamed Salah37'

  Stor mulighet!Kjempeforarbeid av Firmino som rykker ned mot dødlinja og slår uegoistisk inn til Salah foran mål, men keeper kommer veldig nærme og avslutningen treffer ham.
 41. Brukbar Salah-heading36'

  Men han står i offside.
 42. Dommeren lager West Ham-sjanse Marko Arnautovic30'

  Står i veien for Wijnaldum, som derfor mister, og gjestene finner umiddelbart Arnautovic foran mål. Avslutningen blir et sleivtreff.
 43. Alisson i aksjon Fabián Balbuena28'

  Balbuena stiger høyest på hjørnesparket, men headingen går rett i klypene til Alisson.
 44. Hammers-sjanse Marko Arnautovic27'

  Gomez feilberegner en lang ball mot Arnautovic, og West Ham-angriperen får ta ned i bakrom, men avslutningen går via en Liveprool-spiller og til corner.
 45. Keïta-raid i boksen Naby Keita25'

  Det ser nesten ut som slalåm i Hammers-boksen, men gjestene klarer å stoppe ham akkurat i tide.
 46. Mot krysset! Trent Alexander-Arnold25'

  Men keeper redder.Strålende forsøk fra unggutten, som skrur ballen vakkert over muren.
 47. Frispark på 23 meters hold24'

  Firmino takles.
 48. De røde fortsetter å styre23'

  Liverpool-spillerne koser seg nå. Alisson får også vist frem sin ro og pasningsfoten med en strøken ball ut til venstre.
 49. Kort til Trent Trent Alexander-Arnold21'

  Straffes for en hånd i ansiktet på Anderson.
 50. Ny sesong, nye Salah-mål Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Andy Robertson)19'

  Salah scorer fra kloss hold!Utsøkt Liverpool-angrep! Keïta får ballen i mellomrommet, vender opp og avanserer. På perfekt tidspunkt slipper han den videre ut til Robertson på venstresiden i boksen. Innlegget hans kommer lavt inn til Salah som holder seg på offsidelinja ved bakre og scorer fra 2-3 meters hold.
 51. Kjempeinnlegg fra Milner Roberto Firmino18'

  Men ingen i boksen får avsluttet. Firmino, like bak Salah, er så vidt på den ved første stolpe, men klarer ikke å styre den mot målet. Der er Liverpool bare uheldige som ikke tar ledelsen.
 52. To skostørrelser unna Sadio Mané16'

  Milner skrur ballen inn bak forsvaret, og Mané er bare noen hårstrå unna å nå den med skotuppen foran West Ham-keeperen.
 53. Rask kontring14'

  Det går lynkjapt når Salah og Mané skrur opp tempoet etter hjørnesparket, og pasningen mot sistnevnte er nesten helt glimrende, men Mané får ikke kontroll og angrepet stoppes i grevens tid for gjestene.
 54. Wilshere legger inn14'

  Liverpool klarerer og kontrer.
 55. Hammers-corner14'

  Arnautovic skaffer den på venstresiden.
 56. Salah i ny offside12'

  West Ham puster ut etter å ha sett egypteren trippe på ballen i boksen.
 57. Dominerer ballbesittelsen9'

  En liten periode hvor det skjer lite nå, men Liverpool nekter å gi ballen fra seg og styrer kampen. Hammers med ti mann bak ballen.
 58. Kommer nesten til avslutnign8'

  Glimrende Liverpool-angrep. Keïta finner Salah, som ser Firmino storme inn i boksen. Brassen får ballen i beina, men bruker litt for lang tid og stoppes bestemt. Ikke langt unna at Firmino fikk avsluttet fra 9-10 meter her.
 59. Fabianski bokser vekk Sadio Mané6'

  Nytt innlegg fra Trent. Denne gangen er det keeper som får ballen unna. Igjen er det flere røde i boksen.
 60. Liverpool styrer6'

  De røde er tålmodige med ballen og presser West Ham bakover.
 61. Forsøk på innlegg i bakrom5'

  Trent ser tre røde på vei inn bak forsvaret, men innlegget fra høyre er for hardt.
 62. Vinkes av Mohamed Salah4'

  Salah forsøker seg på høyrekanten, men West Hams backlinje står høyt.
 63. Frisk åpning2'

  Liverpool tidlig inne i 16-meteren, og i motsatt ende vinnes en femmeter når West Ham er frempå.
 64. Avspark!1'

  Vi er i gang!De røde med ballen fra start.
 65. Mot The Kop End0'

  Liverpool starter med ballen og angriper mot The Kop i 1. omgang.
  klopp west ham 1.jpg
 66. You'll Never Walk Alone runger utover ...0'

  Endelig er Premier League her igjen!
 67. Spillerne entrer banen0'

  Flotte spilleforhold og kjempestemning på Anfield foran ligastarten.
 68. Før kampen

  Dersom Liverpool vinner i dag, vil det bli klubbens seier nummer 500 i Premier League. 

  Liverpool har scoret fire mål i de tre siste ligakampene mot The Hammers, og vunnet alle tre.

  London-laget har bare vunnet en gang på 45 besøk på Anfield i ligasammenheng.

  Dersom Liverpool unngår tap vil laget passere 200 poeng under Jürgen Klopps ledelse på 107 kamper.

  Laget v West Ham: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk,, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita, Mane, Salah, Firmino Res: Karius, Clyne, Fabinho, Henderson, Sturridge, Lallana, Shaqiri

  Alisson Becker og Naby Keita debuterer for Liverpool i Premier League i ligaåpningen. De to andre nykommerne, Fabinho og Xherdan Shaqiri, sitter på innbytterbenken. Det gjør også lagkaptein Jordan Henderson.

  Joe Gomez har ristet av seg sine skadeproblemer, og vil være Virgil van Dijks partner i midtforsvaret.

  – Alisson må bare spille sitt eget spill. Vi har jobbet sammen i to uker. Det er ikke mye, men det er greit, uttaler Jürgen Klopp til Sky Sports.

  – Naby har vært her i samtlige seks uker, akkurat som Fabinho. Shaqiri kom senere. Begge er i troppen, noe som er veldig viktig for oss.

  – Tidligere år har jeg alltid startet med laget fra i fjor i begynnelsen av sesongen, men Hendo kom litt for sent tilbake og slike ting, så laguttaket virker fornuftig.

  – Midtbanen har spilt veldig bra sammen, for eksempel mot Napoli. Gini, Naby og Millie har jobbet sammen helt siden preseason startet, så dette er midtbanen vi ønsket å stille med.

  – På topp var valget klart. Forsvarsrekka er i det store og hele forsvarsrekka fra i fjor. Joe er nå midtstopper. Han har hatt en god preseason.

  – Jeg glemmer selvsagt aldri fjoråret. Hvorfor skulle jeg det? Men prestasjonene og inntrykkene spillerne har gjort på trening er viktigere, og slik ble laget.

  West Ham stiller med fem debutanter.

  Rekordkjøpet Felipe Anderson starter i angrepsrekka, sammen med årets spiller i The Hammers i fjor, Marko Arnautovic, og Michail Antonio.

  Lukasz Fabianski, som kom fra Swansea i sommer, starter i mål, med nykommerne Fabian Balbuena og Ryan Fredericks på backene. Jack Wilshere starter West Ham-karrieren i en midtbanetrio sammen med Mark Noble og Declan Rice.

  To andre sommerkjøp sitter på benken, nemlig Andriy Yarmolenko og Issa Diop.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+