– Sannhetens øyeblikk gjenstår for Liverpool-forsvaret

Jamie Carragher tar ikke av tross for god defensiv statistikk.

14. sep 2018 kl 23.45 Johannes Steen

Da Liverpool tapte blytunge 4-1 på Wembley mot Tottenham i fjor høst, hadde klubben startet sesongen med defensiv statistikk som ikke hadde vært verre siden 1964/65-sesongen.

Denne kampen ble på mange måter et vendepunkt, og Liverpool-forsvaret har siden den gang en sterk statistikk å vise til. Spesielt denne sesongen har Liverpool blitt hyllet for det defensive spillet, hvor man kun har sluppet inn ett mål på de fire første kampene.

Jamie Carragher mener på sin side at det er nå sannhetens øyeblikk virkelig kommer for Liverpool-forsvaret.

– Når det gjelder all rosen man har gitt Liverpools forbedrede forsvar – det meste gitt de nylige prestasjonene – gjenstår sannhetens øyeblikk. Vi vil snart vite hvor rustet forsvaret deres er til å være tittelutfordrere, skriver Jamie Carragher i sin spalte i The Daily Telegraph.

Tøft kampprogram framover

Etter å ha møtt lettere motstand i starten av sesongen, vil man nå i løpet av den neste måneden møte Spurs, PSG, Chelsea (to ganger), Napoli og Manchester City.

Med det mener Jamie Carragher at det er for tidlig å dømme hvor gode Liverpool-forsvaret er mot de tøffeste motstanderne.

– I sin første kamp som Liverpool-manager, sikret Jürgen Klopp et målløst uavgjort borte mot Tottenham Hotspur. Liverpool har siden den gang ikke klart å holde buret rent i de 12 bortkampene mot topp seks-lagene siden.

– Klopp vil ha studert tallene. Han vet, som en regel, at lag vinner ikke ligaen med mindre de går gjennom sesongen med gjennomsnittlig mindre enn ett mål i mot per kamp. Ideelt sett vil du slippe inn færre enn 30 mål over 38 kamper. Liverpool har ikke klart det siden 2009, da man endte på andreplass.

Han trekker fram Manchester City som et eksempel på nettopp dette.

– Forrige sesongs vinnere Manchester City er kjent for sin styrke i angrepsspillet. De fikk 100 poeng og scoret 106 mål. Vi bør huske at de slapp inn bare 27 mål i Premier League også, mindre enn noen andre.

– Et brilliant angrep vil vinne mange kamper og beundrere, men du kan ikke vinne tittelen uten et sterkt forsvar, fastslår Liverpool-legenden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]