– Det gir ingen mening å tenke på PSG

Jürgen Klopp nekter å la tirsdagens storkamp påvirke laguttaket mot Spurs.

15. sep 2018 kl 00.18 Johannes Steen

Tirsdag gjester Paris Saint-Germain Anfield for den første kampen i sesongens Champions Leauge. Den franske toppklubben vil trolig bli sesongens største utfordring så langt.

Men Jürgen Klopp vil ikke ha tirsdagen i tankene når han velger laget til lørdagens store kamp mot Tottenham på Wembley.

– Det gir ingen mening å tenke på PSG-kampen, for vi har ingen anelse uansett om hvem som vil bli klar for den, sier Klopp ifølge LiverpoolEcho.

– Vi spiller Tottenham-kampen og så har vi minst to dager til å tenke på den kampen. Det handler om forskjellige ting – hvor god form er han? Hvordan trener han? Er det turneringen, motstanderen, det er mange ting.

Glad for Shaqiris spilletid

Kampen mot Tottenham markerer starten på en tøff periode med syv kamper på 22 dager, hvor man møter flere sterke lag.

Det vil for alvor teste bredden i Liverpool-troppen.

– Det er mange samtaler med spillerne. Noen ganger kan en spiller si at han føler på intensiteten, men som oftest sier de alle at de føler seg helt bra.

– Noen ganger er det et problem og vi mangler litt rytme fordi vi spilte de fire første ukene med de samme spillerne, men så dro de på landslagsoppdrag.

– Shaq (Xherdan Shaqiri) spilte to kamper, noe som er bra for ham. Solanke spilte også, så de har alle flere minutter og det er bra.

– Spillerne var enige i å være en del av en god tropp – det betyr at ikke alle sammen kan starte konstant. Men jo bedre du presterer, jo mer sannsynlig er det at du spiller. Og jo bedre form du er, jo mer sannsynlig er det at du spiller igjen. Så alt dette påvirker hvem jeg velger.

Kan bli mange bytter i ligacupen

– Jo høyere nivå det er på alle spillerne, jo enklere er det for meg å forandre på ting. I Carabao Cup (ligacupen), kan vi kanskje tenke på mange bytter.

– Vi har gjort det i andre cupkamper, men nå er det Chelsea. Kan du møte slik mot Chelsea og si «jeg bryr meg ikke»?

– For folk er det veldig enkelt: Han er nødt til å bytte, han er nødt til å gjøre det. Men vi respekterer motstanderen, vi respekterer turneringen, og vi vil helt klart mønstre et sterkt lag.

– Hvor mange forandringer vi vil gjøre mellom kampene, vet jeg ikke for øyeblikket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]