Innkalte til lagmøte etter tapet i fjor

Jürgen Klopp forklarer hva som gikk galt da man tapte 4-1 på Wembley.

15. sep 2018 kl 10.16 Johannes Steen

11 måneder etter at Liverpool gikk på et tungt 4–1-tap på Wembley mot Tottenham, er man i dag tilbake på de hvitkleddes midlertidige hjemmebane for å spille kamp igjen. Jürgen Klopp forklarer i LiverpoolEcho at han har gjort alt han kan for å unngå en reprise.

– Det var en dårlig kamp. Vi var rett og slett uorganiserte. Det var en lang ball og vi bommet på en heading. Om vi ikke bommet på den hadde det stått som en åpen kamp. De to første målene var feil fra oss, og unngår du slike mål er kampen en helt annen, sier Klopp.

– Det er ikke sånn at jeg tar fram denne kampen konstant og sier: «Se på dette, det var Tottenham, aldri gjør dette igjen!» Vi visste det med en gang.

– Det var ikke sånn at forsvaret vårt var totalt forvirret og ingen visste hvor de skulle løpe. I to eller tre situasjoner var vi rett og slett ikke der, og det er sannheten. Forsvarsspillet vårt var ikke bra og vi mistet ballen i dårlige øyeblikk.

– Ikke bare mot oss, men spesielt mot oss, prøver Tottenham å forsvare seg veldig kompakt. De er veldig aggressive og om du gir bort ballen enkelt, har de fart med Heung-min Son og Harry Kane som vil straffe deg. Det er hva de gjorde.

– Tok med oss lettelsen fra Maribor

24 timer etter kampen, innkalte Jürgen Klopp til et lagmøte for å analysere hva som hadde gått galt.

Mange snakket etter kampen om Dejan Lovrens blytunge førsteomgang, hvor han ble tatt av etter en halvtimes spill. Klopp var imidlertid mest opptatt av hvordan laget hadde forsvart seg som enhet.

– Det var for å vise hvilke situasjoner som drepte kampen, forklarer Klopp.

– Det var ikke ikke sånn «se på dette Dejan, du misset en heading» og så ser alle på Dejan. Før Dejan bommet på headingen, hadde vi en situasjon der noen fikk spille en pasning som aldri skulle vært mulig.

– Det handler om hvor annerledes en kamp kan bli på grunn av to situasjoner der vi ikke er konsentrerte. Det var tidlig i sesongen og vi hadde spilt en Champions League-kamp borte mot Maribor. Forrige sesong ble vi mer og mer vant til det, men kanskje var vi ikke det da.

– Kvelden før kampen mot Maribor møtte vi ledelsen deres, og de virket så komfortable. Man tenkte at dette ville bli en tøff plass.

– Sevilla klarte bare uavgjort der. Så drar vi dit og vinner 7-0, som var en stor lettelse. Denne lettelsen tar vi med oss inn i neste kamp mot Tottenham – en helt hannen jobb. Vi var ikke klare for det, og det syntes.

Vil bruke tapet postitivt

– Det er ikke det at Tottenham hadde 10 sjanser. Det var de fire de scoret og kanskje en eller to til såvidt jeg husker.

– Vi snakket om å gjøre de rette tingene og hvordan de lille tingene kan drepe en kamp eller kan snu den til din fordel. Beskjeden var at vi var nødt til å være mye bedre på disse detaljene. Da kunne vi vinne, selv mot Tottenham. Dette er vår neste sjanse til å prøve å gjøre det.

Siden den gang har Liverpool forsterket forsvaret med Virgil Van Dijk til 75 millioner pund. Denne sesongåpningen har Liverpool-forsvaret åpnet sterkt med bare ett mål i mot på de fire første kampene.

Spesielt i sliteseirene mot Crystal Palace og Leicester har Klopp og hans menn dratt nytte av et godt organisert forsvar.

– Vi viste det, men vi må vise det igjen, igjen og igjen, sier tyskeren.

– Om du ser i statistikken, vil du ser at over en sesong har vi ikke mange skudd imot oss. Vi forsvarer oss godt, men det var et par øyeblikk i sesongen der hvis motstanderen skjøt, ville det bli mål. Det var ikke så kult.

– Det var ikke en keepertabbe eller noe slikt, bare en god avslutning. Det er fortsatt mulig. Vi har jobbet med alle tingene, men jeg synes ikke det gir mening å se tilbake på alle tingene vi gjorde siden da, bare fordi vi spiller mot Tottenham igjen.

– Men ja, vi føler vi kan bruke det litt sånn: «Slå tilbake! Dra dit og vis hvor sterke vi er». Så klart er det sånn, men fra et taktisk perspektiv er det ikke sånn at det var verdens verste kamp. Det var ikke bra, vi fortjente å tape den kampen, men det var ikke den verste kampen i fotballhistorien.

Tidligere har det vært en greie hvordan Liverpool har klart å plukke poeng mot store lag, men forrige sesong klarte rødtrøyene å bare ta ett poeng på fem bortekamper mot topp seks-rivalene.

– Jeg vet ikke om denne kamper en viktigere, men for all del er den veldig viktig og noe vanskeligere også, sier Klopp.

– Det er ikke sånn at du møter Tottenham og har en gjennomsnittlig dag og fortsatt får med det noe. Du får ingenting for en gjennomsnittlig dag mot Tottenham. Vi er nødt til å være på vårt toppnivå. For to år siden slo vi alle topp seks-lagene og hadde en fantastisk statistikk. Forrige sesong hadde vi ikke det, spesielt på bortebane.

– Kan vi forbedre det? Vi er nødt til å være klare. Tottenham er et topplag i Europa, ikke bare i England, så det er en tøff plass og en tøff jobb å gjøre – det er alt vi kan tenke på.

– I gjor gjorde vi det litt for enkelt for dem ved å miste ballen og de trengte bare å spille én pasning bak rekkene våre. Vi bør være mye bedre organisert denne gangen. Vi var mye bedre organisert i de anre kampene, så vi kan bruke det og forhåpentligvis få med oss noe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]