Tre kjappe– Tottenham har et irriterende godt mannskap

Redaksjonen om Tottenham, og det som skal skje i Champions League neste uke.

15. sep 2018 kl 06.52 Arild Skjæveland

Mye har skjedd siden Liverpool spilte her forrige sesong. Hvordan skal de helrøde slå Tottenham?

Arve Vassbotten:
– Borte sist sesong kom Liverpool til kampen med et allerede gyngende defensivt fundament. Det ramlet sammen som Oslo Plaza i «Skjelvet», da de ble satt under press i første omgang. Utgangspunktet nå er faktisk helt omvendt. Liverpool kommer dit med kanskje det beste defensive fundamentet i ligaen, og Harry Kane er nok vel så bekymret for møte med Virgil van Dijk - som nederlenderen er før møte med Kane. Midtbaneduellen blir selvsagt ekstremt viktig her, og jeg vil gjerne ha inn Keita igjen for å få opp kreativiteten, også er det bare å håper at trioen på topp slipper seg løs og finner sambarytmene nå som alvoret virkelig begynner.

Tore Hansen:
– Det er helt avgjørende at vi stopper den offensive slagkraften til Spurs og holder tett og unngår personlige feil bakover. For et år siden ble vi helt avkledt defensivt på Wembley og det må vi unngå i dag. Disse kampene bruker å være åpne og severdige forestillinger og jeg håper midtbanen vår har en god dag. Føler at det vil være noe av nøkkelen til om vi lykkes og tar med oss alle tre poengene. Men i utgangspunktet et svært vrient oppgjør som kan bli avgjørende for hvordan vi kommer igjennom kampprogrammet de neste ukene.

Einar Kvande:
– Jeg tror vi skal fokusere mer på oss selv og vårt eget spill enn motstanderen. Vi må tørre å gå offensivt til verks, med hardt og aggressivt press på ballfører. Det å gjenvinne ballen høyt i banen blir viktig mot Spurs, og så sette i gang våre kjappe føtter i angrepsrekka. Jeg anser Liverpool-forsvaret som mye mer solid nå enn den kvintetten som spilte bakerst forrige sesong - den gangen var det Simon Mignolet, Joe Gomez, Joël Matip, Dejan Lovren og Alberto Moreno som utgjorde de fem bakerste. Antagelig blir det kun Gomez av disse som spiller på lørdag.

NY DUELL:
NY DUELL:  Lørdag skal Mauricio Pochettino og Jürgen Klopp møtes igjen på Wembley.

Hva er dine tanker om dette Tottenham-laget?

Arve Vassbotten:
– Jeg synes jo det som har skjedd i Tottenham kanskje har flest paralleller med det som har skjedd i Liverpool de siste årene. Det er en sovende kjempe som har våknet, og som virker å drive fotballklubben fornuftig, og er opptatt av å bygge stein på stein, og der kollektivet er vel så farlig som enkeltspillerne. Når det er sagt har de selvsagt også noen veldig gode enkeltspillere som de kanskje er enda mer avhengig av enn det Liverpool er av sine. Selv om de ikke signerte noen nye spillere i sommer, er det nesten så de har fått en ny spiller i Lucas Moura, som var mye skadet etter at han kom til klubben i januar. Nå står han med 3 mål på fire kamper, og ser veldig farlig ut.

Tore Hansen:
– Tottenham har et nesten irriterende godt mannskap som sjeldent skuffer og har klart å borre seg inn i topp 4 i Premier League på bekostning av klubber med langt større ressurser. Mange mener de viste svakhet i sommerens transfervindu, men det lyser også styrke og respekt av mangelen på handel. Det viser stor tillit og klokketro på det de driver med og de har også fått en brukbar start med blant annet en skalp på Old Trafford. Tottenham kommer garantert høyt også denne sesongen, men jeg tror innerst inne at vi er bedre og ender over dem på tabellen.

Einar Kvande:
– Tottenham har et solid mannskap, som helt klart kan sin fotball-ABC, og jeg blir forbauset om de ikke havner blant topp fire denne sesongen - men håper og tror det blir bak Liverpool. Mauricio Pochettino kan å bygge lag, men han fikk ingen nye byggeklosser i sommer, og dersom han må unnvære Hugo Lloris og Dele Alli vil det være et merkbart tap for ham.

NYTT OPPGJØR:
NYTT OPPGJØR:  Tottenham - Liverpool skulle egentlig ha vært første kamp på Spurs sin nye stadion. Slik blir det ikke, og kampen skal spilles på Wembley.

Neste uke er det Champions League igjen. Hvordan er magefølelsen din etter den tøffe trekningen?

Arve Vassbotten:
– Gruppespillet i fjor var behagelig, litt for behagelig både på banen og foran TV-skjermen. Mesterskapet begynte først da man kom til utslagsrunden. Denne gangen blir veien dit langt mer kronglete, men den magiske Anfield-stemningen vil også komme tidligere. Selv om det er tøff motstand, så virker Liverpool å være et lag som vokser på denslags press og den slags opplevelser. Og det er da spillerne og publikum virkelig «kommer sammen» og skaper magi sammen. Sånn sett er følelsen bra. Men at det blir knalltøft er det ingen tvil om. Liverpool må være skjerpet fra start, det var de ikke de to første kampene sist, og jeg tror Liverpool vil ta seg videre fra denne gruppa. En større bekymring er faktisk hva det vil utløse av rotasjoner i seriekamper. Vi må for all del unngå å få så mange uavgjortresultater som i fjor.

Tore Hansen:
– Trekningen var ikke ideell, men det kunne man likevel ikke forvente. Realistiske sett skal vi ha gode muligheter til å gå videre fra gruppa, men det venter mange harde oppgjør. Vi begynner og slutter med hjemmekamp. Det kan bli avgjørende og vinner vi de to tror jeg vi vil ligge meget godt an. Jeg gleder meg veldig til PSG på tirsdag og lenger etter å se årets lag spille mot de beste i Europa. Det blir garantert bra kok på tribunene. Slik det skal være med flomlys og Champions League på Anfield. Napoli skal vi normalt overkomme, men er også et lag som kan også lage trøbbel for oss. Spesielt i Italia.

Einar Kvande:
– Det er bare å kjøre på. Dette er kvelder vi gleder oss til. Jeg skal selv på de to kampene mot Tottenham på Wembley og Paris Saint-Germain på Anfield, og gleder meg veldig til begge to. Men aller mest gleder jeg meg til Champions League under flomlyset på Anfield igjen. Det er stas! Jeg tror vi kan slå stjernegalleriet til PSG både hjemme og borte - at vi har kapasitet til det fikk vi vist i fjorårets turnering. Derfor er jeg optimist foran første kamp i gruppespillet.

MØTER STJERNENE:
MØTER STJERNENE:  Neymar og Kylian Mbappé kommer til Anfield på tirsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]