Dette skriver avisene etter ligacup-exiten:«Lørdag returnerer de som er bedre skolert i gegenpress-kunsten»

Mangelen på «defensive autoriteten», Chelsea fikk for mye rom, noen rustne spillere og Hazard-magi. Slik forklares Liverpools tap.

27. sep 2018 kl 12.10 Arve Vassbotten

«Da Jürgen Klopp snakket om å skrive historie denne sesongen, så var det ikke dette han hadde i tankene. For første gang har Liverpool røket ut av ligacupen i tredje runde i to strake sesonger», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Han mener frustrasjonen og sinne var lett å lese i Klopps ansikt etter 2-1-tapet, der Chelsea kom tilbake på slutten og avgjorde.

Fjerdeprioritet

«Dommer Kevin Friend ga ikke Liverpool noen tjenester med noen forvirrende avgjørelser, men når sant skal sies hadde de røde bare seg selv å takke for nok en tidlig exit», skriver han og peker på sjansesløsingen til laget.

Dermed har Chelsea fortsatt ikke blitt slått på Anfield siden 2012.

«Men å ha perspektiv er viktig. Dette ville alltid være på fjerdeplass på Liverpools prioriteringsliste. Som seriøse utfordrere til Premier League-tittelen og Champions League-kronen har de større oppgaver. Nå må de snu det negative til noe positivt og bruke fordelen av at de nå bare har to turneringer å fokusere på til januar.»

Birollene må vente litt til de får en ny sjanse. De store kanonene vil få oppgaven med å vise at dette bare var et unntak.James Pearce i Liverpool Echo

«Moralen bør ikke lide av det, siden Klopp kan planlegge en revansje allerede på Stamford Bridge på lørdag.»

Klopp gjorde åtte bytter til kampen i et intenst kampprogram.

«Alberto Moreno var et svake ledd, som Chelsea utnyttet, men flesteparten av de som kom inn gjorde det bra. Fabinho vokste seg inn i kampen», skriver han.

«Birollene må vente litt til de får en ny sjanse. De store kanonene vil få oppgaven med å vise at dette bare var et unntak».

AVGJØRELSEN:
AVGJØRELSEN:  Hazard viste sine aller største kvaliteter da han senket Liverpool.

Kunstverk fra Hazard

«Eden Hazards vinnermål var et kunstverk, et mesterverk av elegante ballberøringer, og en av de fineste målene i Chelseas nyere historie.» Slik oppsummerer Henry Winter i The Timesmålet som sendte Liverpool ut av ligacupen.

På vei mot målet passerte han Jordan Henderson, Fabinho og Naby Keita, «og hadde han slått Alberto Moreno enda en gang, ville han fått beholde ham», skriver Winter.

Hadde han slått Alberto Moreno enda en gang, ville han fått beholde ham.Henry Winter i The Times

Han mener at selv om bare James Milner og Sadio Mané fra Liverpool og César Azpilicueta og kanskje Mateo Kovacic Chelsea vil starte til helga, så var det ingen som tok lett på gårsdagens kamp. Til det er det for mye ondt blod mellom de to klubbene.

Manglet defensiv autoritet

«Jürgen Klopp fant feil ved Chelseas utligningsmål på Anfield, som VAR ikke fant. For øyeblikket endte det Liverpools seiersrekke», skriver Andy Hunter i The Guardian.

Uten Virgil van Dijk og Alisson hadde de simpelthen ikke den defensive autoriteten til å stå i mot et lag av Chelseas kvalitet og Hazards fortreffelighet.Andy Hunter i The Guardian

«Liverpool kunne anerkjenne et genialt øyeblikk som gjorde at de tapte, samtidig som de kunne kjenne frustrasjonen over en tapt mulighet. (...) Men dette var ikke et lysende eksempel på spillere utenfor startelleveren som ikke leverte. Liverpool skapt nok sjanser til å ha vunnet, men sløste de enten bort eller fikk se at Chelseas andremålvakt Willy Caballero sto i veien for dem.»

«Uten Virgil van Dijk og Alisson hadde de simpelthen ikke den defensive autoriteten til å stå i mot et lag av Chelseas kvalitet og Hazards fortreffelighet. Det var tilbake til det suspekte fundamentet fra i fjor.»

Trengte noe spesielt

Jason Burt i The Telegraphbruker som mange av de andre kommentatorene mest plass på Eden Hazards mål og Chelsea denne gangen.

«Det ville kreve noen spesielt å stoppe dem etter sju strake seiere og Hazard gjorde akkurat det», skriver han.

Én positiv ting å ta med seg

Simon Hughes i The Independentmener Liverpool-spillerne ble statister til det som skjedde på vinnermålet.

«For Liverpool er det eneste positive å ta med seg fra dette tapet at de ikke vil få en semifinale over to kamper i januar, en måned de har slitt i siden Jürgen Klopp ble manager. For ham var det en tapt mulighet, siden ligacupen representerer muligheten for sølvtøy tidlig i sesongen, som kunne gitt Liverpool stor selvtillit. Ville de vært bedre forberedt på titteljakten i Premier League om de allerede hadde erfart å vinne et trofé?»

For Liverpool er det eneste positive å ta med seg fra dette tapet at de ikke vil få en semifinale over to kamper i januar.Simon Hughes i The Independent

Men Hughes mener laget som startet i går viser hvor langt Liverpool har kommet under Klopp.

«Liverpools forsvar hadde et veldig 'før Virgil van Dijk følelse over seg', selv om forsvaret som ble satt opp bare en ang har spilt sammen, og det var for nesten to år siden», skriver han. Det var for øvrig i en 4-2-seier mot Crystal Palace.

«Det hjalp heller ikke Liverpool at deres debutant fra start Fabinho ikke var helt på høyde med omgivelsene. For treg når han trengte å være raskere med ballen, og for raskt når han trengte å tenke litt mer på et avslutningsforsøk som gikk langt over».

Manglet presset

«Denne kampen var målløs da Maurizio Sarri introduserte Eden Hazard like før timen var spilt. Men før han hadde en eneste berøring på ballen lå Chelsea under etter et saksespark av Daniel Sturridge. Det så en stund ut til at Chelsea ville ryke ut. Liverpool var det beste laget i lange perioder av andre omgang», skriver Ian Ladyman i Daily Mail.

«Sturridge sitt mål var minneverdig, men vinnermålet var noe helt annet».

«Begge managerene brukte et potent lag, selv om det ikke var deres beste, men bare Chelsea lignet på ordentlig vare i åpningen», mener Ladyman.

«Noe av det som gjorde dette Liverpool-laget annerledes enn det vi er vant med å se var mangelen på press fra spillere som Shaqiri og Sturridge når Chelsea hadde ballen», påpeker han.

Har ikke fått så mye rom på flere år

«Med tålmodighet har Klopp forklart før denne kampen at selv om han tok ut Fabinho, kan det fortsatt ta seks måneder før han blir vant til Liverpools system.»

«Men etter bare noen minutters spill, kunne vi alle se hvorfor manageren har uttalt seg forsiktig», skriver David Maddock i Mirror.

Men de vet også at de ikke vil få det på lørdag, når de som er bedre skolert i kunsten med gegenpress vil returnere.David Maddock i Mirror

«Det var ikke at brasilianerens pasningsspill var forferdelig, bare at de rødes press-spill er basert på kunnskap om når og hvor man skal presse, og med Sturridge, Shaqiri og Keita, som også ble brukt fra start, var det ikke samhandlingen i laget.»

«Chelsea må ha lurt på hva som skjedde, for de har ikke fått så mye rom mot dette laget på flere år. Men de vet også at de ikke vil få det på lørdag, når de som er bedre skolert i kunsten med gegenpress vil returnere».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]