– Salah er i god form

Jürgen Klopp roser Mohamed Salahs defensive innsats.

21. sep 2018 kl 17.25 Johannes Steen

Mohamed Salah har spilt fra start i samtlige av Liverpools seks kamper denne sesongen, og har notert seg for to mål. Han har dog ikke klart å finne nettmaskene på de tre siste, noe som er blitt sjelden kost for den egyptiske målkongen.

Manager Jürgen Klopp avfeier på dagens pressekonferanse at det er noe problem for Salah.

– Defensivt har han vært enestående de siste to kampene. Det forteller alt om ham. Han er klar til å jobbe for laget i disse stundene, og det er en helt normal situasjon for en offensiv spiller at du har tider der du ikke scorer. Men han er fortsatt en trussel offensivt, sier Klopp.

Forventer ikke like mange mål

– Han hadde fantastiske situasjoner offensivt i begge de to forrige kampene. Han er i god form faktisk, men avslutninger er noe du aldri kan ta for gitt.

– Jeg gjør aldri det, spillerne bør aldri gjøre det, det er bare supporterne som har tillatelse til det. Det viktigste er at han fysisk er i svært god form og det hjelper.

Etter den fantastiske fjorårssesongen med totalt 44 mål på 52 kamper her naturligvis forventningene høye til egypteren. Det er manageren fullt klar over.

– Så klart forventer alle det, svarer Klopp når han blir spurt om Salah er forventet å gjenta prestasjonene.

– Vi forventer ikke det, men vi vil at han skal score så ofte som mulig. Det er hvordan det er, men det er helt normalt at alle forventer det.

Vil ikke dømme før slutten av sesongen

På tirsdag var det Mohamed Salah som mistet ballen i forkant av Paris Saint-Germains andre scoring. Like etterpå ble egypteren tatt av banen.

– Det er alltid sånn, men med Mo er alt greit. Ja, han mistet ballen før vi slapp inn det andre målet fordi det var en intens kamp og ting som det kan skje konstant. Du slipper ikke alltid inn mål i på sånt, men denne gangen gjorde vi det. Det var ikke grunnen til at jeg tok ham av, selvsagt ikke.

– Vi får se hvordan det er på slutten av sesongen, ikke begynnelsen. Så, starten var god for oss som et lag og for ham også.

– Hvordan gjorde han det på de første seks kampene forrige sesong? Tre mål. Og nå er det to mål på seks kamper? Wow, hvilken krise! Han trengte tid i fjor, slik vi alle gjør, og det vil ta tid i år, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]