Trekker frem Fabinho som en ener i sin posisjon

Paris Saint-Germain vet godt hvilken spiller Liverpool har kjøpt.

12. sep 2018 kl 13.15 Arild Skjæveland

Etter at Monaco vant serien og tok seg til semifinalen i Champions League i 2016/17-sesongen, så Fabinho ut til å havne i Paris Saint-Germain.

I stedet var det Kylian Mbappé som dro til hovedstaden, mens spillere som Tiemou Bakayoko gikk til Chelsea og Bernardo Silva til Manchester City.

Trekker frem Fabinho

Fabinho har så langt ikke spilt en eneste kamp for Liverpool etter at sesongen startet, etter å ha vært involvert i alt i pre-season. PSG-sjef Thomas Tuchel vet hvilken spiller de helrøde har sikret seg.

– En spiller som ofrer seg selv er veldig viktig. Vi ser det med spillere som Casemiro, Fabinho, N’Golo Kanté og Sergio Busquets. Det er det som er forskjellen i den posisjonen, sier den tidligere Dortmund-manageren ifølge Liverpool Echo.

– Jeg er ikke 100 prosent fornøyd med overgangsvinduet om jeg skal være ærlig. Det var ingen hemmelighet at vi var ute etter en nummer seks.

Spilte høyreback

Fabinho startet karrieren som høyreback, før han ble omskolert til defensiv midtbanespiller i Monaco. Det var rollen han var tiltenkt i PSG sommeren 2017, og er rollen han er kjøpt for å spille i Liverpool.

Både klubb og spiller har vært åpen på at han vil få tid til å omstille seg. I Monaco ble det brukt et system med to spillere på midten. I Jürgen Klopps system er det tre.

I forrige uke fikk han sin første landskamp på over to år, da Brasil slo USA 2-0 i New Jersey. Da var han tilbake på høyrebacken.

Spilleren som kostet over 40 millioner da han kom i sommer har ikke vært på benken siden åpningskampen mot West Ham. Kanskje får vi se mer av ham i ukene som kommer, når kampene kommer tett med Premier League, Champions League og ligacup.

Liverpool - Paris Saint-Germain spilles tirsdag kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]