– Det skorter ikke på motivasjon foran en kvartfinale mot Manchester United

Liverpool U18 spiller kvartfinale i Premier League Cup i dag.

26. jan 2019 kl 11.30 Einar Kvande

Liverpool U18 er vertskap for Manchester United i kvartfinalen i Premier League Cup i dag. Du kan se kampen direkte på LFCTV GO, med sendestart klokken 11.55. Avspark er klokken 12.00.

United vant 3-1 over Liverpool i sesongens andre ligakamp på akademiet i Kirkby, og manager Barry Lewtas beretter om et revansjesugent mannskap. Liverpool er også i god form. De har vunnet seks kamper på rad, og har nettet 22 mål på disse kampene. Mandag vant de røde 4-0 over Accrington Stanley i FA Youth Cup.

– Dette er en fantastisk kamp å se frem til, og vi gleder oss, sier Lewtas til Liverpoolfc.com om United-kampen.

– Vi må forsøke å utnytte hjemmebanefordelen

– Det faktum at det er en kvartfinale gjør det litt ekstra spesielt. Selv om det hadde vært en treningskamp hadde en kamp mot United vært en stor kamp, og begge lag vil ta dette seriøst! Guttene har hatt en god uke, hvor vi har jobbet hardt på trening. Vi vet det blir en tøff kamp, og jeg er sikker på at United forventer det samme. Forhåpentligvis blir det en veldig god fotballkamp, legger han til.

– Jeg tror det blir viktig at vi setter vårt eget stempel på kampen. De har en måte å spille på, som er god fotball, så vi vet hva vi har i vente. Vi må være bedre mot dem uten ball enn vi var i sesongens andre kamp. Det var en jevn kamp. Vi forsøkte å få utligningsmålet, og så scoret de på et straffespark på overtid. Vi var skuffet over nivået vårt i den kampen. Vi responderte litt da vi ble redusert til ti mann. Vi spilte de siste 25 minuttene med 10 mann, og da syntes jeg vi utgjorde en skikkelig trussel mot dem. Det var bare synd at det måtte et rødt kort til for at vi skulle komme igang.

– Vi må forsøke å utnytte hjemmebanefordelen. Dette er den type kamp vi kunne ha spilt hvor som helst. Dette er store kamper, selv på akademi-nivå. Vi er glade for at vi har hjemmekamp, og om det gir oss en liten fordel er det flott. Det er viktig at vi er påskrudd fra avspark av.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]