Klopp vil ikke høre om Palace sin statistikk på Anfield

Crystal Palace er det siste bortelaget som vant en Premier League-kamp på Anfield.

18. jan 2019 kl 17.09 Einar Kvande

Crystal Palace vant 2-1 på Merseyside i april 2017, takket være to mål av tidligere Liverpool-spiller Christian Benteke. Nå er London-laget tilbake på Anfield 637 dager senere, etter at Liverpool siden den gang har spilt 31 ligakamper uten tap på hjemmebane.

– Vår felles erfaring og kvaliteten som spillerne produserer ute på banen sammen er de største forskjellene i forhold til for to eller tre år siden. Jeg er ikke sikker, men jeg tror det var en Crystal Palace-kamp hvor jeg følte meg ensom, i 2015, fordi ingen trodde vi kunne endre kampen, uttalte Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

– Guttene har levert flere gode prestasjoner på hjemmebane siden den gang, så stemningen er en helt annen. Det er veldig, veldig kult, og hjelper oss enormt, la Liverpool-manageren til.

– Du må dra nytte av den stemningen du har skapt. Guttene gjør det. Det handler om hva som kommer først. Er det stemningen som skaper prestasjonen, eller prestasjonen som skaper stemningen? Vi har uansett nådd et flott nivå, og må dra nytte av stemningen nok en gang.

En av de beste angrepsrekkene i Europa

– Crystal Palace er veldig sterke. Jeg har sagt dette noen ganger tidligere, men jeg vet ikke om mange lag i Europa som har en angrepsrekke med kvaliteten til spillere som Townsend, Zaha, Benteke, Ayew eller hvem de nå benytter. Det er virkelig, virkelig høy kvalitet.

– Vi kan også snakke om forsvaret deres, med en av de mest spennende høyrebackene i England på den ene siden, en veldig rutinert nederlender på venstresiden, og Sakho og Tomkins i midten. På midtbanen har de Milivojevic, Kouyate, McArthur, Meyer og flere til. De er et skikkelig lag.

– Dette må vi være klar over, og respektere. Det spiller ingen rolle hvordan vi gjorde det mot dem for ett eller to år siden. Vi vant borte mot Palace tidligere i sesongen, men det var en vanskelig kamp. Vi vet det blir det nå også, og det er hva vi forbereder oss til. Det spiller ingen rolle hvordan vi gjorde det sist helg, for ett år siden, et halvt år siden eller for en måned siden. Det eneste som er viktig nå er hvordan det blir i morgen. Det er det eneste jeg er interessert i, og det blir veldig tøft.

– Vi har en litt skadeskutt tropp, men vi har hatt veldig gode treningsøkter. Forhåpentligvis kan vi bringe det med oss ut på banen. Vi bør være forberedt. Vi har gjort alle de viktige tingene. Vi har gitt guttene den riktige informasjonen, og nå må vi være klare for en skikkelig fight igjen. Det tror jeg vi er. Jeg tror ikke fansen tviler på hvordan dette vil bli. De har positive forventninger. Det er greit, men til syvende og sist må vi levere. Jeg er veldig spent på dette, for det blir nok en tøff kamp.

– Det er bra å ha mange gode resultater på hjemmebane, men det eneste resultatet jeg er interessert i, er det resultatet vi får i morgen.

Det er bra å ha mange gode resultater på hjemmebane, men det eneste resultatet jeg er interessert i, er det resultatet vi får i morgen.Jürgen Klopp

– Fremgang er noe alle bør forvente

Liverpool har fire poengs forsprang ned til Manchester City på toppen av Premier League-tabellen. De røde har sanket 57 poeng på de første 22 kampene. Siden tapet for Palace på Anfield i 2017 har de tatt 66 poeng fra 34 kamper.

– Jeg er interessert i fremgang, men vurderer ikke fremgangen hele tiden. Jeg tenker ikke på kampene som ble spilt for to eller tre uker siden. Den forrige kampen har jeg litt i hodet ennå.

– Fremgang er noe alle bør forvente. Klubben ga oss en fantastisk mulighet. De hentet inn enestående spillere, og beholdt enestående spillere, så min jobb er å sørge for at vi kan levere varene og prestere ute på banen.

– Er det alltid mulig å ta det neste steget? Jeg er ikke sikker, men vi prøver likevel. Jeg aner ikke hvor vi vil være om to eller tre år.

– Vi har spillere som signerer langtidskontrakter, noe som er bra, fordi alderen på spillerne er bra. Vi vil ikke slutte å utvikle oss denne sesongen, noe som er bra. Det ser heller ikke ut som vi vil miste noen nøkkelspillere. Det virker som de virkelig ønsker å bli værende her. De trives her sammen med de andre spillerne, både på stadion og på treningsfeltet.

– Det er også bra at vi skal bygge et nytt treningsfelt. Det er ikke slik at vi ikke trives på Melwood. Vi elsker Melwood. Men det er et steg inn i fremtiden. Det er bra.

– Fremgangen vi har hatt så langt er jeg ikke så interessert i. Jeg er kun interessert i fremgangen vi fortsatt må ha, og det er masse å gjøre, slik jeg ser det. Men vi har også masse i vente. Forhåpentligvis får alle se det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]