Spillerne som kan forsvinne i januar

Overgangsvinduet har igjen åpnet, og dermed er også spekulasjonene i gang om hvilke spillere som kan komme og gå fra troppen den neste måneden.

1. jan 2019 kl 16.58 Arve Vassbotten

Selv om både PSGs Adrien Rabiot og Bristol Citys Lloyd Kelly er blitt koblet til Liverpool, er det foreløpig ingen av de troverdige journalistene som så langt har meldt om noen konkret interesse for midtbanespilleren eller forsvarsspilleren.

Når det gjelder spillere som kan forsvinne på permanent overgang eller lån er kandidatene flere.

Den heteste kandidaten er Dominic Solanke. Han har ennå ikke spilt en eneste kamp denne sesongen, og har bare en gang vært på innbytterbenken. Crystal Palace ser ut til å være den heteste kandidaten til å hente Solanke på lån, og Roy Hodgson har også offentlig innrømmet at han ønsker Solanke på lån.

Tre på utgående kontrakt

Alberto Moreno har bare spilt fire kamper denne sesongen, en av dem kom han inn som innbytter. Hans kontrakt går ut til sommeren, og siden det ikke er noen ny kontrakt på bordet kan han nå begynne å forhandle med andre klubber om en free transfer til sommeren. Ifølge Liverpool Echo, skal både Sevilla og Marseille ha vist interesse for spanjolen.
Moreno uttalte seg nylig kritisk til behandlingen fra Klopp, og at han har fått så lite spilletid etter at Andy Robertson «vant» venstrebackplassen.

– Jeg likte ikke måten Klopp behandlet meg på, men jeg forstår situasjonen og at det ikke kan endres siden laget vinner.

– Liverpool har foreslått å fornye, men ingen avtale er nådd, og vi får se når markedet åpner i januar, sa Moreno nylig til Ondacero.

Daniel Sturridges kontrakt, går i likhet med Moreno, ut til sommeren. Han kan dermed gå i samtaler med utenlandske klubber. Etter en lovende start på sesongen med fire mål, og deriblant et veldig avgjørende ett mot Chelsea, har han fått lite spilletid i det siste. Sist januar forsvant han på lån til West Brom.

Lazar Markovics kontrakt går også ut til sommeren, og denne måneden er siste mulighet til å få en sum for han for Liverpool. Totalt ute i kulda hos Liverpool, og det blir spennende å se om noen andre klubber viser interesse for serberen.

De glemte

Nathaniel Clyne kom som en overraskelse tilbake i startelleveren mot Manchester United, og «den glemte mannen» har siden fått noen innhopp som innbytter. Backen skal imidlertid være på radaren til flere klubber som ønsker han på lån, både Cardiff, Fulham og Leicester nevnes som mulige klubber.

Divock Origis sesong vil uansett hva som skjer nærmest, bli husket for målet seks minutter på overtid mot Everton, da Liverpool vant 1-0. Han hadde også assist i kampen etter, men har siden vært på benken. Wolves viste interesse i sommer, og skal fortsatt være interessert.

Unggutter på lån?

Echo mener også spillere som Curtis Jones og Rafa Camacho kan få låneopphold i januar for å få etterlengtet kamptrening på høyre nivå, slik Herbie Kane og Harry Wilson har fått med stort hell denne sesongen.

I tillegg forhandles det visstnok mellom Lazio og Bobby Adekanye om en gratisovergang etter denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]