Vurderer å anke Hoevers røde kort

Den lovende tenåringen ble uforståelig utvist da Liverpool U23 spilte uavgjort mot Brighton mandag kveld.

15. jan 2019 kl 17.07 Einar Kvande

Liverpools U23-manager, Neil Critchley, beskrev utvisningen som sjokkerende etter kampen, og ga allerede da uttrykk for at Anfield-klubben ville vurdere å anke avgjørelsen, for å få det røde kortet slettet fra statistikkene.

Liverpool Echo skriver nå at Liverpool FC vurderer å anke avgjørelsen, etter å ha studert opptakene fra kampen på nytt. Hendelsen fant sted midtveis i første omgang i Premier League 2-kampen.

Den 16 år gamle forsvarsspilleren, som fikk sin seniordebut mot Wolves i FA-cupen i forrige uke, ble utvist for det som linjemannen oppfattet som en felling som bakerste mann, da Hoever la Aaron Connolly i bakken like utenfor 16-meteren.

Opptakene viser at Hoever ikke var bakerste mann, da stopperkollega George Johnston var mellom Connolly og målet. Slik saken står nå må Hoever stå over en kamp, som blir søndagens besøk av West Bromwich i Premier League Cup.

Rasende manager

Critchley var rasende på avgjørelsen som dommer Simeon Lucas tok.

– Får jeg bot om jeg sier sannheten? Jeg må være forsiktig med hva jeg sier. Det var bare en merkelig, merkelig avgjørelse. Det var en åpenbar felling, og et gult kort. Dommeren ga frispark og hadde det gule kortet i hånden, men linjemannen involverte seg av en eller annen grunn, og dommeren endret avgjørelsen til rødt kort selv om det var helt åpenbart at George Johnston var i sikring på spilleren som var på vei mot mål, og er mellom ham og målet, siteres U23-manageren av Echo.

– Jeg må være ærlig. Jeg har aldri sett en lignende avgjørelse. Forhåpentligvis kan vi anke. Dersom dommeren og linjemannen er ærlige folk, kan de komme til å hjelpe oss, og si at de gjorde en feil. Jeg ville elsket å høre om han virkelig mener det der er rødt kort. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan mene det.

– Det er nesten utrolig, er det ikke? En opptur tett fulgt av en nedtur, hvor han først får spille for førstelaget, og så dette. Ki-Jana er ung, og lærer hele tiden. Han fikk en fantastisk opplevelse i forrige uke, men ikke særlig bra nå. Men han vil slå tilbake. Forhåpentligvis får vi slettet det røde kortet, så han ikke trenger å gå glipp av noen kamper.

70 minutter med ti mann

Som en følge av utvisningen måtte U23-laget spille i 70 minutter med 10 mann, og Brighton utlignet til 1-1 like før slutt. Sentrale på Liverpools lag var Rafael Camacho og Curtis Jones.

– Både Rafa og Curtis var sterke bidragsytere i en enorm lagprestasjon. Rafa er veldig intelligent. Han gir midtstopperne problemer, da han finner rom hvor han kan vende spillet. Han er alltid farlig når han setter fart på beina. Han var en skikkelig håndfull i denne kampen. Han jobbet hardt for å vinne ballen tilbake og starte nytt press, og var strålende til det. Han gjorde også et flott mål.

– Karakterstyrken og disiplinen vår var fantastisk. Ingen hang med hodet, og vi jobbet for hverandre. Vi sa i pausen at når en av lagkameratene våre blir bortdømt, må vi stå sammen og komme oss gjennom det. Jeg synes synd på guttene, for de gjorde nok til å vinne kampen. De første 20 minutten var vi strålende. Vi flyttet ballen raskt, scoret og kunne ha hatt et par mål til. Men utvisningen endret kampen.

– Selv med ti mann synes jeg vi var strålende. Spillerne jobbet hardt uten ball, og når vi fikk den brukte vi den intelligent. Deres keeper hadde mye mer å gjøre enn vår. Jeg er svært skuffet over at spillerne ikke fikk den belønningen de fortjente.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]