Spørrerunde med Pearce:«Det kommer til å bli et veldig ungt lag mot Villa»

James Pearce forventer at Liverpool kommer til å prioritere VM for klubblag foran Ligacupen i desember, og at spillere som Rhian Brewster og Xherdan Shaqiri vil få sjansen fremover.

22. nov 2019 kl 17.51 Odd Sindre Tonning

Siden det ble klart at Liverpool skal spille to kamper på 24 timer på to ulike kontinent i desember, har det vært mye snakk om hvordan klubben skal løse denne problemstillingen. Særlig problemstillingen rundt hvem som skal spille hvilke kamper har vært oppe til diskusjon.

«VM blir prioritert»

Liverpool har nemlig et tett kampprogram fremover, som topper seg med kvartfinalen i ligacupen mot Aston Villa 17. desember, etterfulgt av semifinalen i VM for klubblag 18. desember.

Nå har også The Athletics Liverpool-korrespondent, James Pearce, uttalt seg om hva han tror om de to kampene i sin seneste spørrerunde. Der la han vekt på at han forventer å se et ungt Liverpool-lag mot Aston Villa i ligacupen, mens de største stjernene blir med til Qatar for å spille VM for klubblag.

«Klopp sier fortsatt at det er for tidlig å si noe om lagene til de to turneringene, men det er ingen tvil om at det er VM som blir prioritert. Det kommer til å bli et veldig ungt lag mot Aston Villa, med et par senior-proffer,» svarer han på spørsmål om hvordan Jürgen Klopp tenker foran laguttakene.

NY SJANSE:
NY SJANSE:  Liverpools unggutter kan få en ny sjanse til å imponere når Liverpool møter Aston Villa i ligacupen dagen før semifinalen i VM for klubblag.

Shaqiri sin store sjanse

Men det er ikke bare i midten av desember Liverpool-troppen kommer til å ha det hektisk. Gjennom hele desember spiller Liverpool kamper både helg og midtuke, og Klopp må forvente å bruke store deler av troppen sin den neste måneden. Dette kan spillere som har slitt med å få spilltid for førstelaget denne sesongen høste godt av.

«Jeg tror Shaqiri og Brewster begge ser på terminlisten og kampene som kommer nå og tenker «Jeg har en stor sjanse til å gjøre et inntrykk». De vil begge få spilletid, og da er det opp til dem å bevise for Klopp at de fortjener en større rolle i laget,» skriver han.

TILBAKE:
TILBAKE:  Shaqiri var endelig tilbake på treningsfeltet denne uken, og kan bli en viktig brikke i Klopps lag gjennom den hektiske juleperioden.

Shaqiri har vært ute med skade den siste tiden, og var denne uken endelig tilbake på treningsfeltet etter avbrekket. Pearce tviler på at han blir involvert allerede til lørdagens møte med Crystal Palace, og Klopp sa på fredagens pressekonferanse at han må være tålmodig, men at sjansene vil komme.

– Han var ute i fem uker eller noe, så å komme tilbake i kampform tar tid. Det er fint å ha ham tilbake. Vi så mange fine ting på trening denne uka. Han er ikke skadet, men vi trenger ikke forhaste oss, og det er intenst for ham for tiden. Men selvsagt har han en fremtid her.

Pearce tror at Shaqiri fort kan være en av spillerne som blir igjen i England for å spille i ligacupen mot Aston Villa.

Treneren mot Aston Villa er ikke bestemt

Noe annet som ikke er visst rundt oppgjøret mot Aston Villa er hvem som kommer til å lede laget fra sidelinjen. Naturlige navn som Pep Lijnders, Neil Critchley og Alex Inglethorpe har blitt nevnt, men Pearce forteller at ingen endelig avgjørelse har blitt fattet ennå.

«Klopp vil ikke si noe om hvem som kommer til å stå på sidelinjen på Villa Park i ligacupen. Jeg vet om fans som kommer til å dra på begge kampene, men jeg tviler sterkt på at Klopp kommer til å gjøre det. Flere navn har blitt nevnt som potensielle trenere mot Villa, men planene er ikke klare ennå.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]