Klopp svarer Pep– Jeg lover å ikke nevne at de lager taktiske frispark!

Jürgen Klopp sier at hjernen hans ikke er stor nok for å bli involvert i «mind games» - men klarte likevel ikke å dy seg.

5. nov 2019 kl 08.58 Arild Skjæveland

Bare minutter etter at laget hans hadde snudd 0-1 til 2-1 og slått Southampton på Etihad Stadium, startet Pep Guardiola det psykologiske spillet foran det som skal skje til helgen. Søndag gjester Manchester City Anfield, i det som er den desidert største kampen så langt i denne Premier League-sesongen.

Da han snakket med BBC etter kampen, skrøt Guardiola av Sadio Mané, men kom samtidig med et uprovosert sleivspark om senegaleseren og filming. Han gjorde det samme igjen på pressekonferansen etter kamp.

– Noen ganger kaster han seg, noen ganger har han talentet til å score utrolige mål i siste minutt, sa Man City-manageren.

– Jeg kunne ikke tro det

Når Liverpool og Manchester City har møttes de siste sesongene, har det sjelden vært psykologisk spill og «mind games», mellom de to managerne som stort sett har snakket opp den andre, og motstanderen. Denne gang ser det ut til at ting kan bli annerledes.

– Jeg vet ikke om Pep snakket om Sadio eller laget, men det var ikke noe fint å høre for å være ærlig. Noen viste meg det, for jeg måtte se det etter at alle fortalte meg om det. Jeg kunne ikke helt tro det, men så fikk jeg se det, sier Klopp til The Mirror.

Liverpools manager hoppet elegant over forsøkene til å bli involvert da han snakket på mandagens pressekonferanse, men til avisene har han sagt litt mer.

– Jeg vet ikke om jeg vil kaste bensin på bålet. Jeg er ikke interessert i slike ting. Og jeg lover å ikke nevne taktiske frispark, svarte Klopp.

Guardiola ble mektig provosert da Ole Gunnar Solskjær nevnte Citys evne til å sparke ned motstanderen og lage frispark i ufarlige posisjoner før Manchester-derbyet i april, så det at Klopp nå nevner det samme betyr nok at han vil få en respons. Pep skal tirsdag møte pressen før møtet med Atalanta onsdag kveld.

– Hjernen min er ikke stor nok

Klopp tok Mané i forsvar på pressekonferansen, og fortalte senere avisene at han ikke hadde stor nok hjerne til å være med i det psykologiske spillet.

– Jeg kan si at Sadio ikke er en filmer. I Villa-kampen var det kontakt, og han gikk ned. Kanskje det ikke var straffe, men det var kontakt. Alle de andre straffene har vært straffer, fordi han var i den situasjonen, sier Klopp.

De helrøde har vunnet sine to siste ligakamper på Anfield etter å ha fått sene straffespark etter fellinger av Mané.

– Jeg er 100 prosent sikker på at dersom noe slikt skjedde for Manchester City, så ville de ønsket straffespark, for dersom noen sparker spilleren deres i boksen er det straffe. Men jeg er ikke i humør til å snakke om City for øyeblikket, sier Klopp.

Han undret seg også over at City-manageren ville snakket om de helrøde like etter sin seier.

– Jeg aner ikke. Blir jeg spurt like mye om Man City? Jeg vet ikke. Etter vår kamp ante jeg ikke hva resultatene i de andre Premier League-kampene var. Jeg tenkte ikke et sekund på de andre kampene - det er sannheten. Hjernen min er ikke stor nok til å tenke på de andre lagene i tillegg.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]