– Vi ønsker ikke å være kjent for snuoperasjoner

Jordan Henderson passerer Graeme Souness og Phil Thompson i antall kamper som kaptein om han spiller mot Genk.

5. nov 2019 kl 13.30 Kenneth Baraas

Liverpool har ligget under i sine tre siste kamper, og alle gangene har de røde snudd til seier.

Kaptein Jordan Henderson hyller lagets evne til å komme tilbake i kamper, men påpeker at spillerne ønsker å luke ut feilene som skaper baklengsmålene.

- Vår største styrke, som klubb og lag, er å aldri gi opp, og at vi har tro på det vi gjør. Det at vi kan snu ting uansett situasjon eller kamp, sier kapteinen i programmet til tirsdagens kamp mot Genk.

– Bør ikke havne i situasjonen

Jürgen Klopp omtalte laget som «mentality monsters» etter den sene snuoperasjonen mot Aston Villa, et begrep tyskeren også brukte forrige sesong. Kampklokken viste 87 minutter idet Andy Robertson satte inn utligningen, før Sadio Mané sikret seieren godt inn i overtiden.

– En del av det å være «mentality monsters» er å utfordre deg selv, og utforske hvor du kan bli bedre. Liker vi som lag at mentaliteten er at vi aldri gir opp? Ja, selvsagt. Men vi burde også sette oss målet om å ikke havne i situasjonen i første omgang, sier Henderson videre.

Engelskmannen kan bli klar til Genk-kampen i kveld, etter at det har blitt spekulert i om kapteinen pådro seg en skade mot Aston Villa.

Henderson forteller videre at laget ønsker å dominere kamper, og gjøre de mindre spennende. Kveldens motstander er første mulighet til å gjennomføre det.

– Det er hyggelig å få hyllest for å komme tilbake i kamper, men vi vil være mer fornøyde om vi får poengene uten å gjennomføre en snuoperasjon, avslutter Henderson.

Passerer Souness og Thompson

Skulle han få spilletid i kveld, vil 29-åringen bli den 9. mest brukte kapteinen for de røde, og dermed passere både Graeme Souness og Phil Thompson. Det vil i så fall bli den 148. gangen Henderson tar på seg kapteinsbindet.

Tommy Smith med 158 er nestemann på lista.

Liverpool har kun tapt to kamper av sine 63 siste oppgjør på Anfield - begge kom i cupsammenheng mot henholdsvis West Bromwich Albion (FA-cup) og Chelsea (ligacupen).

Henderson og Liverpool vil gjøre det de kan for å fortsette den gode trenden på hjemmebane, uten å måtte snu kampen.

Liverpool - Genk spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?