– Det er lys i enden av tunnelen for han

Rhian Brewster er tilbake i trening etter langtidsskade, og Jürgen Klopp ser lyst på fremtiden for 18-åringen.

16. feb 2019 kl 13.59 Hans Christian Boge-Fredriksen

– Hvis du ser han løpe, så er det bra. Alt ser ut som det så ut før, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

På treningsleiren på Marbella har Brewster endelig vært tilbake på trening med førstelaget. I januar 2018 pådro unggutten seg en skade i leddbåndet i ankelen, og har hatt en 13 måneder lang rehabilitering frem til nå.

Ser veldig bra ut

– Når langtidsskadede spillere starter å trene ser du veldig ofte små endringer i bevegelsene deres. I begynnelsen var det situasjonen for han også, men nå er det bra og skrittene er mye raskere. Den lengste perioden av rehabiliteringen er nå over og det endrer alt, sier Klopp.

Gutten kan gå ut på banen og gjøre mer enn bare å lukte på den.Jürgen Klopp

– Gutten kan gå ut på banen og gjøre mer enn bare å lukte på den. Å være rundt gutta og gjøre lignende ting – eller til og med det samme – forandrer alt, spesielt for en ung gutt som Rhian.

– Nå er han en ordentlig mann

I rehabiliteringen har det blitt en rekke timer i styrkerommet for Brewster, noe Klopp har lagt merke til.

– Han vokste som person og fysisk også. Han er større i vekst når du ser på han. Nå er han en ordentlig mann, da han var skadet var han en gutt.

18-åringen venter fortsatt på debuten for Liverpool, men hvis han fortsetter med den gode progresjonen kan det hende han ikke må vente all for lenge på den.

– Med litt flaks – som du alltid trenger – vil vi ha det mye morsomt med han, sier Klopp.

Tett vennskap med Oxlade-Chamberlain

Brewster har ikke vært alene om å være ute med skade. Etter at Alex Oxlade-Chamberlain ble skadet mot Roma i Champions League i april har de utviklet et tett vennskap.

– Det er godt å ha en eldre spiller som Ox, med hans egenskaper, til å hjelpe meg på veien tilbake. Jeg kunne ikke bedt om noen bedre å gå gjennom rehabiliteringen min med, sier Brewster.

Jürgen Klopp ser positivt på faktumet at Brewster hadde en å gå gjennom skadeperioden med.

Å være god venn med Ox er en bra ting.Jürgen Klopp

– Ved å ha en lang skadeperiode med Ox kan du ikke få en bedre inngang inn i laget, siden han er ganske nær venn med alle. Det hjalp han. Han er en god venn av Rhian, og å være god venn med Ox er en bra ting, kommenterer Klopp.

– Det er lys i enden av tunnelen for han og alt vil bli bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]