– En utrolig erfaring

En rekke unggutter fra akademiet er med førstelaget på treningsleir til Marbella.

13. feb 2019 kl 09.39 Marius Rabben

Jürgen Klopp tok med seg 30 spillere på den fire dager lange treningsleiren i Spania denne uka, for å få en «liten forandring i omgivelsene» gjennom oppholdet mellom ligakampen mot Bournemouth og Champions League-møtet med Bayern München på Anfield.

Det inkluderer blant andre den 19 år gamle scouseren Adam Lewis, som tok steget opp til U23-laget forrige sesong.

– Dette er en utrolig erfaring, for å være ærlig, sier han til klubbens nettside etter trening tirsdag.

– Jeg hadde åpenbart en tanke om at jeg skulle få være med, men jeg ble kjempeglad da han (Klopp) fortalte meg det. Det samme var hele familien min.

I SPANIA:
I SPANIA:  Nathaniel Phillips og Lewis sjekker inn på hotellet i Marbella.

– Alle vet at manageren gir oss muligheter

Energiske og løpssterke Lewis, som var kaptein på U18-laget, har imponert både som venstreback og på begge kantene de siste sesongene, og har en svært treffsikker venstrefot som sitt fremste våpen.

Nå gjør han sitt for å imponere manageren nok til å bli inkludert i en 18-mannstropp på kampdag.

– Å forsøke å komme med på benken, i kamptroppen, til en Premier League-kamp, svarer Lewis på spørsmål om hva målet er.

– Bare fortsette med det jeg gjør nå. Alle vet at manageren gir oss muligheter, og man fikk se det med Ki-Jana som ble satt innpå (i FA-cupkampen mot Wolves i januar, journ. anm.) etter fire minutter. Så han tror på deg som spiller, og hvis du gjør det bra, kommer han til å gi deg sjansen.

Mer selvsikker

Dette er på ingen måte første gang Lewis trener med de beste. Unggutten hadde sin første utenlandstur med A-laget da de var på treningsleir på Tenerife for to år siden, og siden har han ofte fått trene med førstelaget på Melwood.

MED A-LAGET:
MED A-LAGET:  Lewis er blant akademispillerne som ofte er blitt å se på førstelagstreninger. Her fra tirsdagens økt i Marbella.

Lewis merker godt at han selv har tatt store steg siden Tenerife-turen på våren i 2017.

– Ja, hundre prosent. Jeg merker det når jeg spiller også: Jeg føler meg mer selvsikker. Disse treningsøktene hjelper meg, sier tenåringen.

Etter den nevnte turen var Lewis i storform på akademiet og fikk da sin første proffkontrakt, mimrer han.

– Så når jeg kommer tilbake fra Marbella nå, og drar tilbake til U23-laget, får jeg forhåpentligvis også trene på Melwood så lenge som mulig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]