I Skottland krangler de to tidligere kollegaene fra Liverpool

Managerne for tre av de fire topplagene har en fortid i Liverpool.

6. feb 2019 kl 19.11 Arild Skjæveland

I skotske Premiership har Brendan Rodgers og hans Celtic nå fått en luke på seks poeng, og ser ut til å vinne sitt åttende ligamesterskap på rad.

Lagene bak ledes også av folk med Liverpool-bakgrunn. Steven Gerrards Rangers ligger på 2. plass, mens Steve Clarke sitt Kilmarnock ligger på 4. plass tre poeng bak der igjen. Clarke var Kenny Dalglish sin assistent da han var manager for Liverpool i halvannet år – og hadde Gerrard som kaptein i stallen.

DÅRLIG STEMNING:
DÅRLIG STEMNING:  Det er dårlig stemning mellom Steve Clarke og Steven Gerrard.

Nå er det dårlig stemning mellom de to.

Grunnen til det er at Clarke har kritisert dommerstanden etter et straffespark dommer Andrew Dallas ga til Jermain Defoe i kampen mot St. Mirren Han spurte hvorfor det ikke var noe oppstyr etter kampen, og viste til at spillere tidligere denne sesongen har blitt utestengt for filming.

– Jeg gleder meg til å se hva som skjer denne uken, uttalte Clarke ifølge The Times.

Rasende Gerrard

Det fikk Steven Gerrard til å tenne på alle plugger.

– Jeg er overrasket over Steve sine kommentarer, og skuffet over dem i tillegg. Det er mangel på klasse når du prøver å få en motspiller utestengt i to kamper når du skal møte dem om to kamper.

– Det er ikke den Steve Clarke som jeg kjenner. Han var alltid en mann med klasse, og jeg er skuffet over kommentarene hans.

Flere med fra Liverpool

Den tidligere kapteinen og U18-manageren tok med seg en rekke mennesker nordover da han tok jobben i Skottland. Han tok med seg Gary McAllister som assistentmanager, Michael Beale fra akademiet som førstelagstrener, samt Tom Culshaw, Jordan Milsom og Colin Stewart fra akademiet.

Han hadde Ovie Ejaria på lån, med det endte ikke bra, og 21-åringen returnerte til Liverpool før jul etter 28 kamper, to mål og to målgivende. Han er nå lånt ut til Championship-klubben Reading for resten av sesongen.

Jon Flanagan ble med til Rangers da han ble frigitt fra Liverpool i fjor sommer. Han har spilt 23 kamper denne sesongen.

Jordan Rossiter er en annen Rangers-spiller med fortid i Liverpool. Han dro nordover i 2016. Midtbanespilleren har hatt store skadeproblemer de siste årene, og derfor lite spilletid. Han fikk fem kamper for Rangers i første halvdel av sesongen, men er nå lånt ut til Bury for å få mer spilletid.

Ryan Kent er den den største suksesshistorien. Den 22 år gamle vingen har mistet noen kamper med skader, men står med 26 kamper, fire mål og tre målgivende hittil denne sesongen i alle turneringer. Han får mye skryt for sitt spill, og hadde målgivende da Rangers nylig slo sin store rival Celtic.

SUKSESS:
SUKSESS:  Ryan Kent har vært en stor suksess i Rangers.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]