Carra:– Jeg kunne ikke tro hvor svake Liverpool var

Jamie Carragher holder ikke tilbake etter Liverpools poengtap i London.

5. feb 2019 kl 09.01 Arild Skjæveland

Liverpool spilte 1-1 borte mot West Ham mandag kveld, og har med det tatt to poeng av seks mulige på sine to siste kamper, mot det som har vært to lag som har slitt med formen de siste ukene.

På Monday Night Football på Sky Sports mandag kveld holdt ikke Jamie Carragher tilbake da han skulle oppsummere prestasjonen til Jürgen Klopps lag.

– Det er mye frustrasjon her, og det er med rette etter en veldig svak prestasjon. Jeg kunne ikke tro hvor svake Liverpool var her i kveld, sa klubblegenden.

KRITISK:
KRITISK:  Jamie Carragher er svært kritisk til Liverpools prestasjon.

– Det var en svak kamp, og jeg vil ikke en gang si det var på grunn av presset med tittelen. Manchester United har en bedre stall enn dem, og jeg synes vi ser små tegn på det.

– Likevel trengs det litt perspektiv. Liverpool topper fortsatt ligaen, og dersom de kommer et poeng eller to bak City eller Tottenham, er de fortsatt med i kampen om ligamesterskapet. Det er kanskje ikke verdens ende dersom Liverpool kom likt eller poenget bak, for denne ledelsen virker som noe de prøver å holde fast på.

En «formdupp»

Carragher mener Jürgen Klopps menn nå er inne i en dårlig periode. Manchester City hadde en slik periode i desember.

– Liverpool har ikke hatt en slik periode så langt denne sesongen. Manchester City hadde det da de tapte tre av fire kamper. Liverpool har to uavgjorte på rad, mens Tottenham har tapt kamper innimellom på ulike tidspunkt. Men det de ikke har klart er å stoppe praten om at Liverpool kjenner på presset, og det vil de ta med seg inn i kampen mot Bournemouth, sier Carra.

– Liverpool må ikke glemme at de er et topplag, og det vi har sett nå vil ikke fortsette. Dette er ikke noe som vil skje i hver kamp. De vil få en rekke der de vinner fem-seks kamper på rad på et eller annet tidspunkt før sesongen er over - det er det ikke tvil om.

– De er et fantastisk lag, og det også Tottenham og City, men de har en «formdupp». De kommer tilbake.

FORBANNET:
FORBANNET:  Jürgen Klopp var tydelig frustrert etter kampen.

Avgjøres ikke nå

I andre kamp på rad tok de helrøde ledelsen ved Sadio Mané i førsteomgang, men klarte ikke å ta vare på den. Igjen kom det utligning etter dødball, uten at laget kunne slå tilbake igjen.

Sky Sports-eksperten tror Champions League blir helt avgjørende.

– Liverpool vil være med helt inn. Selv om det er to eller tre kamper igjen og de er et poeng bak eller hva det måtte være. Jeg tror fortsatt Liverpool vil være med i tittelkampen. Poengene de har tapt nå er for tidlig til å ha noen effekt på tittelkampen.

– Den som går lengst i Champions League vil ha en stor ekstra byrde, så det er en lang vei igjen, sier Carragher.

– Jürgen Klopp er ekstremt viktig, og han har en stor innflytelse på hva Liverpool gjør. Han er den store figuren i garderoben, og som har vært i disse situasjonene før. Ikke bare i Liverpool, men i Borussia Dortmund, med Bayern München eller Bayer Leverkusen jagende. Han vil ha hatt slike kamper før der det ikke har gått så bra.

– James Milner er der også, og han har vunnet en tittel, men dette er ikke en garderobe full av vinnere enda. De venter fortsatt på den første gangen de skal gjøre noe stort. Spørsmålene vil ikke forsvinne, og de kan bare besvare dem på banen. De leder fortsatt med tre poeng. Det kunne vært sju, men det er lenge igjen.

Manchester City vil toppe tabellen med en kamp mer spilt dersom de slår Everton på Goodison Park onsdag kveld. Den kampen sendes ikke på TV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]