Sviktet i London – nå er City tre poeng bak

Liverpool hadde en enorm mulighet til å avgjøre på overtid, men fikk bare med seg uavgjort mot West Ham.

Dette var på ingen måte slik 1–1 mot Leicester skulle følges opp: Etter å igjen ha tatt ledelsen ved Sadio Mané, kom det igjen en utlikning etter dødball, og Liverpool måtte for andre kamp på rad se to poeng havne i vasken.

Et offensivt innstilt West Ham, som også viste seg kompakte bakover, gjorde det vanskelig og bidro til at det lenge var en kamp som bølget frem og tilbake, men Liverpool, med 73 prosent ballinnehav, var langt unna sitt beste, slurvet og slet med å finne løsninger. Utover i 2. omgang forflyttet spillet seg gradvis over til Hammers' banehalvdel, uten at det betød at Liverpool klarte å finne flyten.

Klopp forsøkte å gjøre noen endringer med Shaqiri og Origi innpå for Lallana og en for anledningen svak Firmino, og Origi kom til en eventyrlig mulighet i sluttsekundene, men klarte ikke å overliste West Ham-keeperen fra kloss hold. Liverpool var samtidig heldige som ikke slapp inn flere mål, særlig før pause, og det er ikke ufortjent at West Ham kommer fra dette med poeng. En skuffende kveld på jobben for bortelaget.

Resultatet betyr at Manchester City nå ligger kun tre poeng bak de røde, og dersom de regjerende mesterne slår Everton på onsdag, klatrer de opp på førsteplass og legger ekstra press på Liverpool foran hjemmekampen mot Bournemouth lørdag.

West Ham

West Ham

Spillerstall

Liverpool

1

Resultat

1

Høydepunkter

22
Spillerstall
Målscorer: Sadio Mané (Assist: James Milner)Mané setter inn ledermålet!

Men det skulle vært avvinket for offside da Milner står godt innenfor idet Lallana, som elegant holdt på ballen under press ute til venstre, slipper den videre. Visekapteinen legger inn til Mané i boksen. Han er kald og rolig når han med én berøring vender seg fri, før han behersket setter ballen bestemt i nettet med venstrefoten fra 6-7 meter.

28
West Ham
Lykkes med innøvd variant

West Ham får frispark på 27-28 meters hold. Antonio inviterer til en frekk pasning i boksen når han løper fra Keita, og Anderson, som tar frisparket, vekter den lave pasningen perfekt. Antonio setter ballen lavt via stolpen og utlikner.

54
Spillerstall
Joël MatipKampens første kort

Frekk vending av Anderson som flikker ballen forbi Liverpool-stopperen. Matip holder så vidt rundt ham, og brassen går i bakken og får frispark på 30 meter. Dommeren drar frem kortet.

61
West Ham
Sent inn i Fabinho

Hammers-spissen stormer inn i Fabinho på midtbanen og tar imot det gule. Fabinho kommer fra det uten skade.

10
West Ham
Skummel West Ham-sjanse

Igjen får West Ham, denne gangen ved den Liverpool-fødte venstrebacken Cresswell, til et nokså farlig skudd som går like utenfor Alissons venstre stolpe.

16
West Ham
Alisson må i aksjon

Og gjør jobben sin bra!

Keita bruker for lang tid med ballen og mister den på midtbanen. West Ham forsøker å utnytte feilen og angriper umiddelbart med flere mann. Det ender med at Hernandez prøver skuddfoten fra 18-19 meter, og forsøket mot det lengste hjørnet er på ingen måte dårlig, men Alisson er med på dansen og redder komfortabelt når han slår ballen vekk fra farlig område.

20
Spillerstall
Roberto FirminoStor mulighet for Bobby

Men det svikter i skuddøyeblikket ...

Den første gode sjansen til Liverpool kommer når det åpner seg for Firmino i stor fart inn i boksen. Ballen kommer fint til rette for venstrefoten etter at en forsvarer sklir nok til å gi ham skuddmuligheten, men avslutningen er ikke hard nok til å overliste keeper.

41
West Ham
Kjempemulighet for Rice

Igjen kommer West Ham til en stor mulighet på dødball: Rice lurer offsidefella og får et frisparkinnlegg servert på pannebrasken. Omtrent fra straffemerket header unggutten mot krysset, men ballen går halvmeteren til side for stolpen.

45
Spillerstall
Sadio ManéSå ypper Liverpool seg på dødball

Milner skrur inn et frispark fra venstresiden. Mané møter og får god kontakt med hodet, men headingen går rett på keeper.

3
West Ham
Stor Hammers-sjanse

Tidlig skremmeskudd!

West Ham spiller seg raskt og bra frem på venstresiden. Hernandez spilles inn i boksen, drar seg mot høre og avslutter mot det lengste hjørnet. Lavt og brukbart skudd, men heldigvis for gjestene like utenfor.

51
Spillerstall
Mohamed SalahSkudd fra Salah

Lallana, på 16-meterstreken, slipper ballen til Salah som kommer stormende og skyter på direkten. Hardt, men uproblematisk for keeper.

62
Spillerstall
Mohamed SalahNesten en Salah-spesial

Egypteren varter opp med en eminent skuddfinte som åpner for avslutning fra 9-10 meter, noe skrått til høyre. Med venstrefoten forsøker han å bøye inn et ledermål, men Fabianski står riktig plassert og redder skuddet uten problemer.

64
Spillerstall
Andy RobertsonRobbo prøver venstreslegga

Men den er upresis etter et raid på omtrent 40-45 meter. Skuddet fra distanse går høyt over mål.

73
West Ham
Like over for vertene

West Ham angriper fra venstre. Dommeren lar spillet gå selv om det ser ut som en Anderson-hands i boksen, og ballen havner hos Noble som skyter på halvspretten. Noen centimeter over tverrliggeren.


Lagoppstilling

West Ham (4-4-2)

Liverpool (4-3-3)

Kaptein: Mark NobleKaptein: James Milner
 • Lukasz Fabianski (1)
 • Ryan Fredericks
 • Angelo Ogbonna
 • Issa Diop
 • Aaron Cresswell
 • Robert Snodgrass
 • Declan Rice
 • Mark Noble (78)
 • Felipe Anderson (90)
 • Michail Antonio
 • Javier Hernandez (78)
 • Alisson Becker
 • James Milner
 • Joël Matip
 • Virgil van Dijk
 • Andy Robertson
 • Fabinho
 • Naby Keita
 • Adam Lallana (69)
 • Sadio Mané
 • Roberto Firmino (75)
 • Mohamed Salah
Innbyttere
 • Adrián
 • Arthur Masuaku (90)
 • Pablo Zabaleta
 • Pedro Obiang (78)
 • Grady Diangana
 • Lucas Pérez
 • Andy Carroll (78)
 • Simon Mignolet
 • Alberto Moreno
 • Rafael Camacho
 • Curtis Jones
 • Xherdan Shaqiri (69)
 • Daniel Sturridge
 • Divock Origi (75)

Før kampen

Liverpool har scoret fire ganger i hvert av de fire siste møtene med West Ham.

London Stadium er et stadion de helrøde så langt har reist hjem fra med gode opplevelser.

I sin første kampen der, i mai 2017, vant de helrøde hele 4-0. Den gang var det Slaven Bilic som var manager for London-klubben. De helrøde vant etter en scoring av Daniel Sturridge, to av Philippe Coutinho, og en av Divock Origi.

Da Liverpool spilte igjen på London Stadium i november forrige sesong, ble det nok en gang fire scoringer. Denne gang ble resultatet 4-1 til rødtrøyene.

Mohamed Salah scoret kampens første mål, før Joel Matip doblet ledelsen to minutter senere. Alex Oxlade-Chamberlain scoret 3-0, før Salah scoret sitt andre for dagen et kvarter før slutt. Manuel Lanzini, som mister kveldens kamp på grunn av langtidsskade, scoret West Hams mål.

Det ingen som har flere skader enn West Ham United.

Sju spillere er langtidsskadde og uaktuelle til mandagens kamp mot Liverpool.

Manuel Lanzini er ventet tilbake i mars etter sin ACL-skade. Winson Reid og Carlos Sanchez har kneskader, og vil være ute til mars og april. Andriy Yarmolenko kan rekke de siste ukene av sesongen etter sin alvorlige akillesskade, mens Jack Wilshere er ute på ubestemt tid med en ankelskade.

Midtstopper Fabian Balbuena er ute i ytterligere en måned med en meniskskade. Samir Nasri vil heller ikke rekke mandagens kamp på grunn av en smell.

Scouseren på venstreback, Aaron Cresswell, blir regnet som usikker, men kan rekke kampen. Angriperen Lucas Perez sliter etter å ha fått et spark på ankelen, og vil testes før kampen. Marko Arnautovic kan rekke kampen. Dersom Arnautovic ikke blir klar, kan det bli Andy Carroll som leder angrepet mot gamleklubben.

Lukasz Fabianski er en av West Hams desidert viktigste spillere, og har ikke trent skikkelig på grunn av en skade i armen, men vil bli klar ifølge sin manager.

Liverpool må unnvære forsvarsspillerne Dejan Lovren, Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez.  I tillegg er midtbanespiller Alex Oxlade-Chamberlain langtidsskadet.

Dejan Lovren og Jordan Henderson er ute med små muskelskader, mens Georginio Wijnaldum er ute med et sårt kne.

Liverpools lag: Alisson, Milner, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita, Lallana, Mane, Salah, Firmino

Reserver: Mignolet, Sturridge, Moreno, Shaqiri, Origi, Jones, Camacho

Første omgang

0Spillerne entrer gresset

Flotte spilleforhold under flomlysene på London Stadium.

1West Ham tar avspark

Og kampen er i gang!

1Ikledd grått

Liverpool spiller med sin grå bortedrakt for anledningen.

2Starter i 4-3-3

Liverpool åpner kampen i en tydelig formasjon. Salah ligger ute til høyre, Firmino sentralt på topp.

3
West Ham
Stor Hammers-sjanse

Tidlig skremmeskudd!

West Ham spiller seg raskt og bra frem på venstresiden. Hernandez spilles inn i boksen, drar seg mot høre og avslutter mot det lengste hjørnet. Lavt og brukbart skudd, men heldigvis for gjestene like utenfor.

5Robbo i offside

Andy Robertson setter fart langs linja etter å ha spilt til Mané. Sistnevnte gir til Firmino som bruker et lite sekund for mye før han slipper den videre til Robbo på vei inn bak forsvaret i boksen. Offside.

6Mané vinner corner

Firmino presser frem en feilpasning. Mané får kula og rykker ned mot dødlinja. Innlegget blokkeres til corner.

7Klareres

Hjørnesparket slås lavt mot første stolpe, og West Ham får ballen enkelt unna.

8Ny corner

Van Dijk sender en fin stikker til Robertson på venstre. Han forsøker å finne Salah på løp inn i feltet fra motsatt side, men Hammers-forsvaret får gitt til corner.

9Lallana med svak avslutning

Salahs corner ender etter hvert med at ballen havner hos Lallana på 16-meteren. Han kommer seg i skuddhold, men forsøket med venstrefoten sleives inn til keeper.

10
West Ham
Skummel West Ham-sjanse

Igjen får West Ham, denne gangen ved den Liverpool-fødte venstrebacken Cresswell, til et nokså farlig skudd som går like utenfor Alissons venstre stolpe.

12Liverpool med ballen klart mest

Over 70 % ballinnehav i åpningsfasen for Klopps mannskap, men likevel en forholdsvis åpen kamp så langt.

16
West Ham
Alisson må i aksjon

Og gjør jobben sin bra!

Keita bruker for lang tid med ballen og mister den på midtbanen. West Ham forsøker å utnytte feilen og angriper umiddelbart med flere mann. Det ender med at Hernandez prøver skuddfoten fra 18-19 meter, og forsøket mot det lengste hjørnet er på ingen måte dårlig, men Alisson er med på dansen og redder komfortabelt når han slår ballen vekk fra farlig område.

20
Spillerstall
Roberto FirminoStor mulighet for Bobby

Men det svikter i skuddøyeblikket ...

Den første gode sjansen til Liverpool kommer når det åpner seg for Firmino i stor fart inn i boksen. Ballen kommer fint til rette for venstrefoten etter at en forsvarer sklir nok til å gi ham skuddmuligheten, men avslutningen er ikke hard nok til å overliste keeper.

22
Spillerstall
Målscorer: Sadio Mané (Assist: James Milner)Mané setter inn ledermålet!

Men det skulle vært avvinket for offside da Milner står godt innenfor idet Lallana, som elegant holdt på ballen under press ute til venstre, slipper den videre. Visekapteinen legger inn til Mané i boksen. Han er kald og rolig når han med én berøring vender seg fri, før han behersket setter ballen bestemt i nettet med venstrefoten fra 6-7 meter.

28
West Ham
Lykkes med innøvd variant

West Ham får frispark på 27-28 meters hold. Antonio inviterer til en frekk pasning i boksen når han løper fra Keita, og Anderson, som tar frisparket, vekter den lave pasningen perfekt. Antonio setter ballen lavt via stolpen og utlikner.

30Forsøk fra Salah

Liverpool prøver å respondere umiddelbart etter utlikningen, men skuddet fra Salah på 16-meteren går via en hjemmespiller og utenfor. Corneren ender uten farligheter.

37Ny frisparkvariant fra vertene

West Ham med nok et frispark på 30 meters hold. Denne gangen går pasningen over til Hernandez på bakre stolpe, men skuddet på hel volley er helt mislykket.

38Godt Robbo-innlegg

Men verken Firmino eller Mané når frem i forsøket på avslutning. Liverpool-spillerne slenger oppgitt ut med henda når dommeren peker på femmeter istedenfor corner.

41
West Ham
Kjempemulighet for Rice

Igjen kommer West Ham til en stor mulighet på dødball: Rice lurer offsidefella og får et frisparkinnlegg servert på pannebrasken. Omtrent fra straffemerket header unggutten mot krysset, men ballen går halvmeteren til side for stolpen.

45
Spillerstall
Sadio ManéSå ypper Liverpool seg på dødball

Milner skrur inn et frispark fra venstresiden. Mané møter og får god kontakt med hodet, men headingen går rett på keeper.

45Ett minutt i tillegg
45Salah spilles igjennom

Og stormer inn i boksen fra venstre, men assistentdommeren, som har hatt en svak omgang, vinker feilaktig av for offside.

45Pause

Klopp løper inn i garderoben for å utnytte det neste kvarteret best mulig.


Pauserefereat

Liverpool tok ledelsen, men er likevel noe heldige som ikke ligger under halvveis. For selv om gjestene som ofte før har hatt ballen klart mest, har West Ham kommet til noen store muligheter på frisparktrekk som merseysiderne ikke har hengt med på. Det har i det hele tatt vært en åpen og underholdende kamp i hovedstaden, men bortelaget har et godt stykke opp til sitt beste. Mané gjorde dog sine saker meget bra da han sendte Liverpool foran, men Milner, som slo pasningen inn i feltet, sto riktignok i en klar offside i forkant. Firmino, sentralt i 4-3-3, kom til en stor skuddmulighet like i forkant, og det har vært muligheter til å komme seg inn bak Hammers-forsvaret både sentralt og fra kantene, så her er det absolutt gode muligheter for Klopps utvalgte i 2. omgang. 

Andre omgang

46Liverpool sparker i gang 2. omgang

Ingen endringer på laget halvveis.

46Anderson viser seg frem

Kommer seg frem på venstresiden og vinner et frispark.

47Enda en frisparkvariant

Men denne gangen blir det ikke farlig.

En kort variant gir Anderson skuddmulighet fra i overkant av 25 meter. Forsøket går rett i nærmeste Liverpool-spiller.

49Lallana roper på straffe

Uten å få medhold. Innlegget treffer utvilsomt hånda til Ogbonna, men avstanden er kort og West Ham-stopperen holder armen tett inntil kroppen. Dommeren er sikker i sin sak når han ikke peker på ellevemeteren.

51
Spillerstall
Mohamed SalahSkudd fra Salah

Lallana, på 16-meterstreken, slipper ballen til Salah som kommer stormende og skyter på direkten. Hardt, men uproblematisk for keeper.

54
Spillerstall
Joël MatipKampens første kort

Frekk vending av Anderson som flikker ballen forbi Liverpool-stopperen. Matip holder så vidt rundt ham, og brassen går i bakken og får frispark på 30 meter. Dommeren drar frem kortet.

55Over fra Cresswell

Venstrebacken tar frisparket og skyter i muren. Returen sender han selv et godt stykke over Alissons bur.

58Vertene er frempå

Fin vending av spillet fra Rice til Anderson, men sistnevntes pasning mot Cresswell på løp er litt for hard og går ut til femmeter.

59Bølger frem og tilbake

Begge lag øyner muligheter til å angripe raskt, men det gjøres småfeil som sørger for at de store målsjansene foreløpig lar vente på seg. Helt åpen kamp for øyeblikket.

61
West Ham
Sent inn i Fabinho

Hammers-spissen stormer inn i Fabinho på midtbanen og tar imot det gule. Fabinho kommer fra det uten skade.

62
Spillerstall
Mohamed SalahNesten en Salah-spesial

Egypteren varter opp med en eminent skuddfinte som åpner for avslutning fra 9-10 meter, noe skrått til høyre. Med venstrefoten forsøker han å bøye inn et ledermål, men Fabianski står riktig plassert og redder skuddet uten problemer.

64
Spillerstall
Andy RobertsonRobbo prøver venstreslegga

Men den er upresis etter et raid på omtrent 40-45 meter. Skuddet fra distanse går høyt over mål.

65Skummel kontring

Matip er på tur fremme, men mister ballen og etterlater seg stort rom. Rice avanserer og slipper ballen videre, men West Ham kommer ikke til avslutning mot et Liverpool i ubalanse.

66Shaqiri gjøres klar på benken
68Liverpool forsøker å etablere et spill

West Ham-spillerne blir løpende imellom når gjestene bestemmer seg. Men det ender med at et innlegg fra Lallana på høyre plukkes av Fabinaski.

69
Spillerstall
Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Adam Lallana)Så kommer byttet

Klopp ønsker friske ben og mer kreativitet og gjør en endring på midten.

70Mer Liverpool nå

Etter en periode med hawaiifotball klarer Liverpool oftere å flytte frem spillere og holde på ballen. Men det gjøres stadig feil og slurv.

73
West Ham
Like over for vertene

West Ham angriper fra venstre. Dommeren lar spillet gå selv om det ser ut som en Anderson-hands i boksen, og ballen havner hos Noble som skyter på halvspretten. Noen centimeter over tverrliggeren.

75
Spillerstall
Inn: Divock Origi (Ut: Roberto Firmino)Endring på topp
78
West Ham
Dobbeltbytte for vertene
78
West Ham
Carroll innpå
81Origi vinner et frispark

Liverpool med dødball på venstresiden, i korridoren.

82
Spillerstall
Virgil van DijkVirgil i god posisjon

Frisparkinnlegget klareres ut til Salah, som skyter ballen på Van Dijk i boksen. Han står akkurat på riktig side av offsidelinja og kommer plutselig til en god mulighet, dog skrått til høyre i boksen. Stopperkjempen forsøker tilsynelatende å legge inn istedenfor å klinke til, og Fabianski plukker lærkula uten store problemer.

85Liverpool presser

Samtlige utespillere befinner seg på Hammers' halvdel når gjestene har ballen. Men det lugger helt der fremme; kombinasjonene svikter, det er urytmisk, og ting går på alt annet enn skinner akkurat nå. Og klokka gjør heller ikke ting enklere nå.

87Touchet sitter ikke

Liverpool får sin første corner etter pause. Ballen ramler, i andre bølge, ned i føttene til Salah bak i feltet, men han får ikke kontroll raskt nok, og West Ham får avverget.

90
West Ham
Siste bytte fra hjemmelaget
90Tre minutter i tillegg
90Liverpool bygger opp

West Ham-angriperne prøver å presse frem feil. Liverpool spiller seg tålmodig frem. Knapt halvannet minutt igjen.

90Milner legger inn

Men Diop klarerer.

90Kjempemulighet til å vinne kampen

På overtid av overtiden varter Keita opp med en fin chip igjennom til Origi, som kommer helt alene med keeper, men avslutningen går rett på keeper. Reprisene viser at det var offside, men assistentdommeren holdt flagget nede. Eventyrlig mulighet til å vinne kampen der, Divock!

90Slutt!

Det blir bare ett poeng i London.