Sviktet i London – nå er City tre poeng bak

Liverpool hadde en enorm mulighet til å avgjøre på overtid, men fikk bare med seg uavgjort mot West Ham.

Mandag 04.feb 2100 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 59903 / Dommer: Kevin Friend

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolWest HamPL4-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Virgil van Dijk

Vurdert av: Einar KvandeAlisson Becker 5

På feil fot på scoringen, og kunne bare se langt etter ballen. Virker nonchalant i et par situasjoner. Blir ikke satt på de store prøvene.

James Milner 5

Var i klar offside da han fikk sin assist i første omgang. Fikk problemer med farten til Felipe Anderson, og slet også noe overraskende med posisjoneringen til tider.

Joël Matip 5

Virket tidvis usikker, og litt på etterskudd. Viktig inngripen da han leste en situasjon godt et drøyt kvarter før slutt.

Virgil van Dijk 7

Timet et par dueller litt dårlig i første omgang, men spiller seg stort opp i andre omgang, og har god kontroll mot slutten. Liverpools beste.

Andy Robertson 5

Løper mye og kommer til innlegg, men i dag høstet Liverpool få frukter av skottens arbeid. Er mannen som glemmer å følge Antonio på utligningsmålet.

Fabinho 4

Blir regelrett overløpt ved flere anledninger på midtbanen i denne kampen, og klarte aldri å få kontroll over det som foregikk sentralt i banen.

Naby Keita 6

Etter en medioker førsteomgang er han mannen som viser mest vilje fremover på banen utover i andre omgang, uten at han får uttelling for de mange raidene sine.

Adam Lallana 6

Serverer super teknisk lekkerbisken ute ved sidelinja i forkant av Liverpools scoring. Blir sliten utover i andre omgang, og derfor ikke overraskende den første som byttes ut.

Sadio Mané 7

Liverpools bestemann før pause, da han også gjør et flott mål. Spiller på små marginer, og lykkes ikke like godt etter pause.

Roberto Firmino 5

Svak avslutning når han får en kjempesjanse etter 20 minutter, og kommer aldri inn i denne kampen.

Mohamed Salah 5

Har tre skuddforsøk, men klarer aldri å skape trøbbel for Fabianski. Har vært inne i en liten blindgate i de to siste kampene.

Xherdan Shaqiri

Fikk drøye 20 minutter som erstatter for Lallana, men det meste av det sveitseren foretok seg ble for upresist.

Divock Origi

Sløste bort en gedigen sjanse til å avgjøre kampen tre minutter på overtid, da han fikk spille videre selv om han var offside-plassert. Dessverre klarte belgieren aldri å stokke beina.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
West Ham (4-4-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Dette var på ingen måte slik 1–1 mot Leicester skulle følges opp: Etter å igjen ha tatt ledelsen ved Sadio Mané, kom det igjen en utlikning etter dødball, og Liverpool måtte for andre kamp på rad se to poeng havne i vasken.

  Et offensivt innstilt West Ham, som også viste seg kompakte bakover, gjorde det vanskelig og bidro til at det lenge var en kamp som bølget frem og tilbake, men Liverpool, med 73 prosent ballinnehav, var langt unna sitt beste, slurvet og slet med å finne løsninger. Utover i 2. omgang forflyttet spillet seg gradvis over til Hammers' banehalvdel, uten at det betød at Liverpool klarte å finne flyten.

  Klopp forsøkte å gjøre noen endringer med Shaqiri og Origi innpå for Lallana og en for anledningen svak Firmino, og Origi kom til en eventyrlig mulighet i sluttsekundene, men klarte ikke å overliste West Ham-keeperen fra kloss hold. Liverpool var samtidig heldige som ikke slapp inn flere mål, særlig før pause, og det er ikke ufortjent at West Ham kommer fra dette med poeng. En skuffende kveld på jobben for bortelaget.

  Resultatet betyr at Manchester City nå ligger kun tre poeng bak de røde, og dersom de regjerende mesterne slår Everton på onsdag, klatrer de opp på førsteplass og legger ekstra press på Liverpool foran hjemmekampen mot Bournemouth lørdag.

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Det blir bare ett poeng i London.
 4. Kjempemulighet til å vinne kampen90'

  På overtid av overtiden varter Keita opp med en fin chip igjennom til Origi, som kommer helt alene med keeper, men avslutningen går rett på keeper. Reprisene viser at det var offside, men assistentdommeren holdt flagget nede. Eventyrlig mulighet til å vinne kampen der, Divock!
 5. Milner legger inn90'

  Men Diop klarerer.
 6. Liverpool bygger opp90'

  West Ham-angriperne prøver å presse frem feil. Liverpool spiller seg tålmodig frem. Knapt halvannet minutt igjen.
 7. Tre minutter i tillegg90'

 8. Siste bytte fra hjemmelaget Inn: Arthur Masuaku (Ut: Felipe Anderson)90'

 9. Touchet sitter ikke87'

  Liverpool får sin første corner etter pause. Ballen ramler, i andre bølge, ned i føttene til Salah bak i feltet, men han får ikke kontroll raskt nok, og West Ham får avverget.
 10. Liverpool presser85'

  Samtlige utespillere befinner seg på Hammers' halvdel når gjestene har ballen. Men det lugger helt der fremme; kombinasjonene svikter, det er urytmisk, og ting går på alt annet enn skinner akkurat nå. Og klokka gjør heller ikke ting enklere nå.
  klopp westh am.jpg
 11. Virgil i god posisjon Virgil van Dijk82'

  Frisparkinnlegget klareres ut til Salah, som skyter ballen på Van Dijk i boksen. Han står akkurat på riktig side av offsidelinja og kommer plutselig til en god mulighet, dog skrått til høyre i boksen. Stopperkjempen forsøker tilsynelatende å legge inn istedenfor å klinke til, og Fabianski plukker lærkula uten store problemer.
  van dijk west ham.jpg
 12. Origi vinner et frispark81'

  Liverpool med dødball på venstresiden, i korridoren.
 13. Carroll innpå Inn: Andy Carroll (Ut: Javier Hernandez)78'

 14. Dobbeltbytte for vertene Inn: Pedro Obiang (Ut: Mark Noble)78'

 15. Endring på topp Inn: Divock Origi (Ut: Roberto Firmino)75'

 16. Like over for vertene Mark Noble73'

  West Ham angriper fra venstre. Dommeren lar spillet gå selv om det ser ut som en Anderson-hands i boksen, og ballen havner hos Noble som skyter på halvspretten. Noen centimeter over tverrliggeren.
 17. Mer Liverpool nå70'

  Etter en periode med hawaiifotball klarer Liverpool oftere å flytte frem spillere og holde på ballen. Men det gjøres stadig feil og slurv.
 18. Så kommer byttet Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Adam Lallana)69'

  Klopp ønsker friske ben og mer kreativitet og gjør en endring på midten.
 19. Liverpool forsøker å etablere et spill68'

  West Ham-spillerne blir løpende imellom når gjestene bestemmer seg. Men det ender med at et innlegg fra Lallana på høyre plukkes av Fabinaski.
 20. Shaqiri gjøres klar på benken66'

 21. Skummel kontring65'

  Matip er på tur fremme, men mister ballen og etterlater seg stort rom. Rice avanserer og slipper ballen videre, men West Ham kommer ikke til avslutning mot et Liverpool i ubalanse.
 22. Robbo prøver venstreslegga Andy Robertson64'

  Men den er upresis etter et raid på omtrent 40-45 meter. Skuddet fra distanse går høyt over mål.
 23. Nesten en Salah-spesial Mohamed Salah62'

  Egypteren varter opp med en eminent skuddfinte som åpner for avslutning fra 9-10 meter, noe skrått til høyre. Med venstrefoten forsøker han å bøye inn et ledermål, men Fabianski står riktig plassert og redder skuddet uten problemer.
 24. Sent inn i Fabinho Javier Hernandez61'

  Hammers-spissen stormer inn i Fabinho på midtbanen og tar imot det gule. Fabinho kommer fra det uten skade.
 25. Bølger frem og tilbake59'

  Begge lag øyner muligheter til å angripe raskt, men det gjøres småfeil som sørger for at de store målsjansene foreløpig lar vente på seg. Helt åpen kamp for øyeblikket.
 26. Vertene er frempå58'

  Fin vending av spillet fra Rice til Anderson, men sistnevntes pasning mot Cresswell på løp er litt for hard og går ut til femmeter.
 27. Over fra Cresswell55'

  Venstrebacken tar frisparket og skyter i muren. Returen sender han selv et godt stykke over Alissons bur.
 28. Kampens første kort Joël Matip54'

  Frekk vending av Anderson som flikker ballen forbi Liverpool-stopperen. Matip holder så vidt rundt ham, og brassen går i bakken og får frispark på 30 meter. Dommeren drar frem kortet.
 29. Skudd fra Salah Mohamed Salah51'

  Lallana, på 16-meterstreken, slipper ballen til Salah som kommer stormende og skyter på direkten. Hardt, men uproblematisk for keeper.
 30. Lallana roper på straffe49'

  Uten å få medhold. Innlegget treffer utvilsomt hånda til Ogbonna, men avstanden er kort og West Ham-stopperen holder armen tett inntil kroppen. Dommeren er sikker i sin sak når han ikke peker på ellevemeteren.
 31. Enda en frisparkvariant47'

  Men denne gangen blir det ikke farlig.En kort variant gir Anderson skuddmulighet fra i overkant av 25 meter. Forsøket går rett i nærmeste Liverpool-spiller.
 32. Anderson viser seg frem46'

  Kommer seg frem på venstresiden og vinner et frispark.
 33. Liverpool sparker i gang 2. omgang46'

  Ingen endringer på laget halvveis.
 34. Pausereferat

  Liverpool tok ledelsen, men er likevel noe heldige som ikke ligger under halvveis. For selv om gjestene som ofte før har hatt ballen klart mest, har West Ham kommet til noen store muligheter på frisparktrekk som merseysiderne ikke har hengt med på. Det har i det hele tatt vært en åpen og underholdende kamp i hovedstaden, men bortelaget har et godt stykke opp til sitt beste. Mané gjorde dog sine saker meget bra da han sendte Liverpool foran, men Milner, som slo pasningen inn i feltet, sto riktignok i en klar offside i forkant. Firmino, sentralt i 4-3-3, kom til en stor skuddmulighet like i forkant, og det har vært muligheter til å komme seg inn bak Hammers-forsvaret både sentralt og fra kantene, så her er det absolutt gode muligheter for Klopps utvalgte i 2. omgang. 

 35. Første omgang

 36. Pause45'

  Klopp løper inn i garderoben for å utnytte det neste kvarteret best mulig.
 37. Salah spilles igjennom45'

  Og stormer inn i boksen fra venstre, men assistentdommeren, som har hatt en svak omgang, vinker feilaktig av for offside.
 38. Ett minutt i tillegg45'

 39. Så ypper Liverpool seg på dødball Sadio Mané45'

  Milner skrur inn et frispark fra venstresiden. Mané møter og får god kontakt med hodet, men headingen går rett på keeper.
 40. Kjempemulighet for Rice Declan Rice41'

  Igjen kommer West Ham til en stor mulighet på dødball: Rice lurer offsidefella og får et frisparkinnlegg servert på pannebrasken. Omtrent fra straffemerket header unggutten mot krysset, men ballen går halvmeteren til side for stolpen.
  rice alisson .jpg
 41. Godt Robbo-innlegg38'

  Men verken Firmino eller Mané når frem i forsøket på avslutning. Liverpool-spillerne slenger oppgitt ut med henda når dommeren peker på femmeter istedenfor corner.
 42. Ny frisparkvariant fra vertene37'

  West Ham med nok et frispark på 30 meters hold. Denne gangen går pasningen over til Hernandez på bakre stolpe, men skuddet på hel volley er helt mislykket.
 43. Forsøk fra Salah30'

  Liverpool prøver å respondere umiddelbart etter utlikningen, men skuddet fra Salah på 16-meteren går via en hjemmespiller og utenfor. Corneren ender uten farligheter.
 44. Lykkes med innøvd variant Målscorer: Michail Antonio (Assist: Felipe Anderson)28'

  West Ham får frispark på 27-28 meters hold. Antonio inviterer til en frekk pasning i boksen når han løper fra Keita, og Anderson, som tar frisparket, vekter den lave pasningen perfekt. Antonio setter ballen lavt via stolpen og utlikner.
  antonio mål .jpg
 45. Mané setter inn ledermålet! Målscorer: Sadio Mané (Assist: James Milner)22'

  Men det skulle vært avvinket for offside da Milner står godt innenfor idet Lallana, som elegant holdt på ballen under press ute til venstre, slipper den videre. Visekapteinen legger inn til Mané i boksen. Han er kald og rolig når han med én berøring vender seg fri, før han behersket setter ballen bestemt i nettet med venstrefoten fra 6-7 meter.
  mane west ham mål.jpg
 46. Stor mulighet for Bobby Roberto Firmino20'

  Men det svikter i skuddøyeblikket ...Den første gode sjansen til Liverpool kommer når det åpner seg for Firmino i stor fart inn i boksen. Ballen kommer fint til rette for venstrefoten etter at en forsvarer sklir nok til å gi ham skuddmuligheten, men avslutningen er ikke hard nok til å overliste keeper.
 47. Alisson må i aksjon Javier Hernandez16'

  Og gjør jobben sin bra!Keita bruker for lang tid med ballen og mister den på midtbanen. West Ham forsøker å utnytte feilen og angriper umiddelbart med flere mann. Det ender med at Hernandez prøver skuddfoten fra 18-19 meter, og forsøket mot det lengste hjørnet er på ingen måte dårlig, men Alisson er med på dansen og redder komfortabelt når han slår ballen vekk fra farlig område.
 48. Liverpool med ballen klart mest12'

  Over 70 % ballinnehav i åpningsfasen for Klopps mannskap, men likevel en forholdsvis åpen kamp så langt.
 49. Skummel West Ham-sjanse Aaron Cresswell10'

  Igjen får West Ham, denne gangen ved den Liverpool-fødte venstrebacken Cresswell, til et nokså farlig skudd som går like utenfor Alissons venstre stolpe.
 50. Lallana med svak avslutning9'

  Salahs corner ender etter hvert med at ballen havner hos Lallana på 16-meteren. Han kommer seg i skuddhold, men forsøket med venstrefoten sleives inn til keeper.
 51. Ny corner8'

  Van Dijk sender en fin stikker til Robertson på venstre. Han forsøker å finne Salah på løp inn i feltet fra motsatt side, men Hammers-forsvaret får gitt til corner.
 52. Klareres7'

  Hjørnesparket slås lavt mot første stolpe, og West Ham får ballen enkelt unna.
 53. Mané vinner corner6'

  Firmino presser frem en feilpasning. Mané får kula og rykker ned mot dødlinja. Innlegget blokkeres til corner.
 54. Robbo i offside5'

  Andy Robertson setter fart langs linja etter å ha spilt til Mané. Sistnevnte gir til Firmino som bruker et lite sekund for mye før han slipper den videre til Robbo på vei inn bak forsvaret i boksen. Offside.
 55. Stor Hammers-sjanse Javier Hernandez3'

  Tidlig skremmeskudd!West Ham spiller seg raskt og bra frem på venstresiden. Hernandez spilles inn i boksen, drar seg mot høre og avslutter mot det lengste hjørnet. Lavt og brukbart skudd, men heldigvis for gjestene like utenfor.
 56. Starter i 4-3-32'

  Liverpool åpner kampen i en tydelig formasjon. Salah ligger ute til høyre, Firmino sentralt på topp.
 57. Ikledd grått1'

  Liverpool spiller med sin grå bortedrakt for anledningen.
 58. West Ham tar avspark1'

  Og kampen er i gang!
 59. Spillerne entrer gresset0'

  Flotte spilleforhold under flomlysene på London Stadium.
 60. Før kampen

  Liverpool har scoret fire ganger i hvert av de fire siste møtene med West Ham.

  London Stadium er et stadion de helrøde så langt har reist hjem fra med gode opplevelser.

  I sin første kampen der, i mai 2017, vant de helrøde hele 4-0. Den gang var det Slaven Bilic som var manager for London-klubben. De helrøde vant etter en scoring av Daniel Sturridge, to av Philippe Coutinho, og en av Divock Origi.

  Da Liverpool spilte igjen på London Stadium i november forrige sesong, ble det nok en gang fire scoringer. Denne gang ble resultatet 4-1 til rødtrøyene.

  Mohamed Salah scoret kampens første mål, før Joel Matip doblet ledelsen to minutter senere. Alex Oxlade-Chamberlain scoret 3-0, før Salah scoret sitt andre for dagen et kvarter før slutt. Manuel Lanzini, som mister kveldens kamp på grunn av langtidsskade, scoret West Hams mål.

  Det ingen som har flere skader enn West Ham United.

  Sju spillere er langtidsskadde og uaktuelle til mandagens kamp mot Liverpool.

  Manuel Lanzini er ventet tilbake i mars etter sin ACL-skade. Winson Reid og Carlos Sanchez har kneskader, og vil være ute til mars og april. Andriy Yarmolenko kan rekke de siste ukene av sesongen etter sin alvorlige akillesskade, mens Jack Wilshere er ute på ubestemt tid med en ankelskade.

  Midtstopper Fabian Balbuena er ute i ytterligere en måned med en meniskskade. Samir Nasri vil heller ikke rekke mandagens kamp på grunn av en smell.

  Scouseren på venstreback, Aaron Cresswell, blir regnet som usikker, men kan rekke kampen. Angriperen Lucas Perez sliter etter å ha fått et spark på ankelen, og vil testes før kampen. Marko Arnautovic kan rekke kampen. Dersom Arnautovic ikke blir klar, kan det bli Andy Carroll som leder angrepet mot gamleklubben.

  Lukasz Fabianski er en av West Hams desidert viktigste spillere, og har ikke trent skikkelig på grunn av en skade i armen, men vil bli klar ifølge sin manager.

  Liverpool må unnvære forsvarsspillerne Dejan Lovren, Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez.  I tillegg er midtbanespiller Alex Oxlade-Chamberlain langtidsskadet.

  Dejan Lovren og Jordan Henderson er ute med små muskelskader, mens Georginio Wijnaldum er ute med et sårt kne.

  Liverpools lag: Alisson, Milner, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita, Lallana, Mane, Salah, Firmino

  Reserver: Mignolet, Sturridge, Moreno, Shaqiri, Origi, Jones, Camacho


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.12.2019 kl 23:29

Dejan Lovren mister fire ligakamper?

Det blir antydet at Liverpools kroatiske midtstopper vil være satt ute av spill til tidlig på nyåret.

+
13.12.2019 kl 21:24

Forvent travel transfersommer for Liverpool – og exit for Adam Lallana

Jürgen Klopp vil ha penger å bruke til spillerforsterkninger før neste sesong melder James Pearce i The Athletic.

+
13.12.2019 kl 18:49

– Jeg ønsker å spille på høyeste nivå så lenge som mulig

James Milner sier han trives hver dag i Liverpool FC og ønsker å være med videre i søken etter suksess, mens Jürgen Klopp mener troppens eldste spillere bare

+
13.12.2019 kl 18:08

James Milner forlenger med Liverpool!

De gode nyhetene bare renner på denne fredagen.

+