– Jeg tror midtstopper og angrepsspillere står på Klopps handleliste

James Pearce blir overrasket om Dejan Lovren rekker kampen mot Bayern München, og tror Klopp til sommeren må se etter forsterkninger både i forsvar og angrep.

14. feb 2019 kl 14.52 Arve Vassbotten

Liverpool Echos James Pearce er uten tvil en av de journalistene som følger det som skjer i Anfield-klubben tettest. Torsdag stilte han til nettmøte med sin egen avis. Der ble et av temaene midtstopperkrisen klubben er i for øyeblikket.

Virgil Van Dijkhar pådratt seg tre gule kort i Champions League, og må stå over den første åttendelsfinalen mot Bayern München på Anfield 19. februar.

JoeGomez er fortsatt 4-6 uker unnaå bli klar etter sin andre operasjon etter et bruddet i leggen, og Dejan Lovren sliter såpass med sin hamstringsskade at hanikke er med troppen til Marbella. Dermed er det bare Joël Matip som er spilleklar av de faste midtstopperne.

– Overrasket hvis Lovren starter

«Jeg blir overrasket hvis Lovren starter. Fakta er at han ikke engang dro til Marbella, og det er et dårlig tegn», skriver Pearce.

Han påpeker at Lovren ikke har spilt siden 7. januar og at det er tvilsomt om han kommer i kampform, selv om han skulle returnere til treningsfeltet denne uka.

Han tror det vil stå mellom Fabinho og Jordan Henderson, om hvem som spiller midtstopper sammen med Matip mot Bayern München. Henderson skulle egentlig spille i den posisjonen i FA-cupen mot Wolves, men fikk en liten skade. Da kom Fabinho inn, og han spilte også midtstopper mot Brighton.

– Går glipp av for mange kamper

Men alle skadene Liverpool har hatt i forsvar, tror Pearce det kan komme inn en ny midtstopper til sommeren.

«Ja, jeg tror en midtstopper vil stå på Klopps handleliste i sommer. Jeg kan ikke se hvordan han kan gå inn i neste sesong med de han har tilgjengelig nå. Realiteten er at Lovren og Matip går glipp av for mange kamper. Liverpool har spilt 26 seriekamper denne sesongen, og Lovren har bare spilt i ni av dem», skriver Pearce.

«Gomez er en klassespiller i en alder av 21, han kan vær en nøkkelspiller i dette Liverpool-laget for det neste tiåret eller mer. Han har vært uheldig med noen alvorlige skader, mens Lovren og Matip ser ut til å få små muskelskader. Jeg liker godt kombinasjonen av van Dijk og Gomez, men jeg tror at hvis Liverpool seriøst ønsker å kjempe på alle fronter neste sesong, så trenger de en ny midtstopper som kan gi mer konkurranse».

Werner på radaren?

AKTUELL:
AKTUELL:  James Pearce tror absolutt at Timo Werner er en spiller som vurderes av Liverpool.

Liverpool er blant dem som Timo Werner har vært linket til det siste året, og Naby Keïta, hans tidligere lagkamerat i RB Leipzig, er ikke i tvil om hvilken klubb 22-åringen bør velge dersom han vil flytte på seg.

– Vi spilte veldig bra sammen i Leipzig, og han var en av mine beste kompiser der. Det er klart: Skulle han dra, så vil jeg be Timo om å komme hit til Liverpool, uttalte han til Bild.

Også Sadio Mané har oppfordret Werner til å komme.

Pearce tror definitivt at Werner er en spiller Klopp følger med på.

«Han er helt sikkert på radaren hans. Men om det leder til noe er for tidlig å si. Liverpool vil helt sikkert ønske å forsterke med flere angrepsalternativer i sommer. Sturridge vil dra når kontrakten går ut, og jeg vil bli overrasket om ikke også Origi forsvinner for å få mer spilletid», skriver Pearce.

Han mener også det blir for tynt med bare Rhian Brewster som backup for Firmino.

«Et problem Liverpool har med å rekruttere en angrepsspiller er at Firmino, Mané og Salah går glipp av så lite kamper. Det må være noen som er fornøyd med å være en spiller for troppen. Jeg er ikke sikker på om Werner ville være fornøyd med den rollen», mener han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]