– Det beste laget vant

U23-manager Neil Critchley var skuffet over eget lag etter miniderbyet.

5. mar 2019 kl 13.28 Einar Kvande

Etter 13 kamper uten tap måtte Liverpool U23 strekke våpen i en fotballkamp igjen. At tapet kom i miniderbyet mot Everton på Anfield gjorde ikke saken bedre. De blå vant kampen 2-0.

– Det var skuffende. Jeg synes ikke vi fortjente noe fra denne kampen. Det beste laget vant, konkluderer Neil Critchley til Liverpoolfc.com.

– Vi fikk ingen god start. Vi responderte greit da vi ble liggende under med ett mål, og kom gradvis inn i kampen. Vi hadde noen brukbare perioder, og kom frem på flankene, men vi klarte ikke å håndtere deres lange baller særlig bra, og vi slet også med dødballene deres. I andre omgang gjorde vi et realt forsøk, men da klarte vi ikke å håndtere deres kontringer særlig bra, og vi presterte heller ikke godt nok fremover på banen. Vi forsvarte oss heller ikke godt nok som lag i denne kampen.

Unødvendige frispark

– Det var utrolig mange situasjoner hvor vi burde ha gjort det mye bedre defensivt, en mot en. Vi ga bort alt for mange unødvendige frispark, og vi klarte ikke å håndtere ballene som ble slått inn i feltet. Dødballene var et problem for oss. I den andre enden av banen forsøkte vi å være en trussel, men vi stanget og stanget. Det var noen gode situasjoner og perioder, men når du trodde noe ville skje, så gjorde det dessverre ikke det. Det skyldes manglende kvalitet og at vi tok dårlige beslutninger. Tidvis viste vi heller ikke nok vilje til å fyre av skudd mot mål.

– Når du spiller mot Everton, vet du at de vil være aggressive. De slipper ikke inn mange mål, så når de tar ledelsen blir de et veldig vanskelig lag å spille mot. Vi lå under med 1-0 etter ti minutter, og fikk dermed den verst tenkelige starten du kan få mot Everton. Etter det jaget vi en utligning, og måtte kaste folk i angrep i andre omgang. Vi ble trolig litt for uforsiktige til tider, og sendte for mange mann fremover for tidlig. Dermed ble vi sårbare bakover på kontringer. Vi beskyttet ikke eget mål på riktig vis, og klarte ikke å håndtere situasjonen særlig bra. Det ble vi straffet for. Jeg synes egentlig ikke vi gjorde nok hele kvelden.

– Vi skulle spilt med mer vilje og lidenskap i første omgang, noe vi viste litt mer av i andre omgang. Det var en kombinasjon av flere ting som gjorde at vi mislykkes. Vi hadde ikke nok kvalitet, tok for dårlige avgjørelser, og det så ikke ut som laget hang sammen, avslutter Critchley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]