– Hvorfor skulle jeg snakke nedsettende om Pep Guardiola?

Jürgen Klopp kommer ikke til å ty til såkalte «mind games» i ligainnspurten.

10. mar 2019 kl 10.02 Einar Kvande

Alex Ferguson var kjent for sine «mind games» når det begynte å dra seg til innspurt i Premier League. Jose Mourinho i sine velmaktsdager likeså. Det er ikke en taktikk som Jürgen Klopp vil ty til.

– Hvorfor skal jeg ikke vise Pep Guardiola respekt? Jeg liker hvordan fotballagene hans spiller. Dersom han snakker om meg, vil jeg ikke høre det uten at noen forteller meg om det! Jeg har ingenting negativt å si om ham. Hvorfor skulle det? Det er ikke slik at vi er som brødre under kampene, men jeg vil påpeke at tittelkampen kun handler om det som skjer i kampene, uttaler Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Jeg er ikke Alex Ferguson eller Arsene Wenger, og vet ikke hva de gjorde, eller grunnene til at de gjorde det. Jeg kjenner til lagene til Rafa og Jose, men aner ikke om de likte hverandre. Jeg driver ikke med «mind games» på denne måten, for jeg er ikke interessert i det, legger Liverpool-manageren til.

Jeg driver ikke med «mind games» på denne måten, for jeg er ikke interessert i det.Jürgen Klopp

– Vi er i en posisjon som ingen ville ha forventet før sesongen. Okay, vi har kanskje drømt om det. Men vi kjemper om ligatittelen, og for øyeblikket ser det ut som vi har en sjanse.

Burnley har farlige spisser

Etter Manchester Citys 3-1 seier over Watford i går kveld, må Liverpool slå Burnley i dag for å holde følge med de lyseblå. Virgil van Dijk og Liverpool-forsvaret får da bryne seg på Burnley-spissene Ashley Barnes og Chris Wood.

– Virgil kan ikke klare dette på egen hånd, men det er selvsagt godt å ha ham bak der. Barnes er veldig god. Han ønsker å flikke ballen videre eller vinne et frispark. Du må konstant forsøke å lese hva han foretar seg. Han er en veldig smart spiller, og har alle de andre Burnley-spillerne rundt seg. Det er en veldig åpenbar plan, men en god plan, som er vanskelig å håndtere.

– En engelsk plan, kanskje det? Som manager må du gjøre det beste ut av det du har, og det er hva Dyche har gjort siden jeg kom til England.

En vanskelig motstander

– Det er alltid vanskelig å møte Burnley. Jeg tror vi har en positiv statistikk totalt sett mot dem, men den seieren i Burnley før jul var viktig for oss. Vi lå under 1-0, og fikk sjansen til å komme tilbake i kampen, noe som var viktig for oss.

– Alle vet at Burnley er en tøff motstander, for de kjemper som en enhet. De går etter alt, de forsøker alt, de forsvarer seg veldig bra, og de er gode på kontringer.

– I fjor var det årets kamp for oss da vi slo dem 2-1 på Turf Moor i januar. Du må være klar til å kjempe. Da har du en sjanse. De er veldig tøffe.

– Hele troppen har brakt oss dit vi er. Alle har bidratt. Vi kjøpe ingen midtstopper i sommer. Vi startet sesongen med fem, men det var en stund hvor vi bare hadde en. Vi har også hatt vanskelige situasjoner på midtbanen og på sidebackene, men vi har kommet gjennom det, og nå er vi snart alle her igjen. Det er hva som betyr noe. Forhåpentligvis får vi spille de ni siste kampene med alle vi har tilgjengelige.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]