TILBAKE:  Rhian Brewster er tilbake i trening med lagkameratene etter 14 måneder ute.

– Jeg hadde knapt muskler igjen på leggene

Rhian Brewster har hatt en lang og tøff vei tilbake etter sitt skademareritt.

Da England vant U17 VM i oktober 2017, var Rhian Brewster en del av en generasjon med engelske spillere som har fått mye oppmerksomhet det siste året.

Brewster var turneringens toppscorer, og spilte spiss for et lag som hadde Phil Foden på midtbanen, Callum Hudson-Odoi på ene kanten, og Jadon Sancho på den andre.

Foden har fått 23 kamper for City denne sesongen. Hudson-Odoi er inne i den engelske landslagstroppen og er ønsket av Bayern München, og Sancho er på landslaget etter å ha vært en kjempesuksess i Borussia Dortmund. Nå linkes han til Manchester United for summer over 100 millioner pund.

For det som var lagets spiss og turneringens toppscorer har karrieren vært på hold. For 14 måneder siden skadet han seg i en U23-kamp mot Manchester City.

Lang vei tilbake

Brewster landet stygt etter en hodeduell.

– Jeg ville ikke se. Jeg visste at det var ille, for jeg kunne høre det. Jeg hørte at noe røk, og umiddelbart tenkte jeg at jeg hadde brukket ankelen, sier 18-åringen i et intervju med Neil Jones i Goal.com

Han måtte operere i både ankel og kne, med separate operasjoner med én måned mellomrom. Ifølge de første prognosene ville han være ute i fire-fem måneder, og kunne være tilbake i august. Slik var det ikke.

– Jeg hadde ingen leggmuskler igjen, sier Brewster.

– De kommer tilbake nå tror jeg, men når du har hatt to operasjoner på beinet ditt, så forsvinner muskelmassen fullstendig, og det er ingenting du kan gjøre, sier han.

PÅ MELWOOD:  Rhian Brewster trener med lagkameratene igjen.

Håper på U23-spill

Unggutten trener på Melwood, og det er der han har jobbet i gymmen sammen med Alex Oxlade-Chamberlain for å komme tilbake.

– Du finner ut mye om deg selv, og du må være tøff mentalt. Operasjonene var store, så jeg visste at det ville kreve mye hardt arbeid. Du er i gymmen i timevis og gjør styrkeøvelser - og det gjør du bare for å kunne løpe igjen. Du kan ikke en gang tenke på å være tilbake på banen.

Brewster håper at han kan få et par kamper for U23-laget før sesongen er over.

– Jeg vil bare score! Det er det eneste jeg har tenkt på.

– Jeg ønsker å bli en Premier League-spiller. En Liverpool-spiller og en England-spiller. Jeg har fortsatt de ambisjonene. Kanskje enda mer enn tidligere.

Ønsket i Tyskland

Jadon Sancho gikk fra Manchester City til Borussia Dortmund i sommer. Brewster kunne gjort det samme dersom han ønsket det. Han hadde tilbud både fra RB Leipzig og Borussia Mönchengladbach.

Liverpool avlyste en treningskamp mot Mönchengladbach på grunn av jakten deres på de unge spilleren. Han endte opp med å signere en ny kontrakt med Liverpool.

– Det er stort for meg. De ønsket meg fortsatt selv da jeg var ute i månedsvis, og det er stort for en spiller. De har gjort så mye. Jeg har hatt dager jeg har vært nedfor, og de har sendt meg hjem til London for å klarne hodet. De har vært der for meg og fått meg til å holde det gående, og det vil jeg ikke glemme.

Brewster har lagt merke til at manager Jürgen Klopp tar med han når han blir spurt om skadenytt på pressekonferansene.

– Det viser at han har stor tro på meg. Når jeg er tilbake, skal jeg tilbakebetale for det. Han kunne lett ha glemt meg og sendt meg tilbake til akademiet for rehabiliteringen min, men det gjorde han ikke. Han ønsket meg på Melwood, i og rundt laget, og det kan jeg ikke takke ham nok for.

NEVNES:  Jürgen Klopp passer på å nevne Rhian Brewster når han blir spurt om skadesituasjonen på pressekonferanser.
Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.04.2019 kl 16:59

Wilson ble helten på overtid

Den utlånte angriperen scoret ikke bare ett, men to mål på overtid.

+
22.04.2019 kl 15:29

– United spiller for å få Champions League-fotball, og trenger et resultat

Virgil van Dijk håper på hjelp fra erkerivalen, men sier at de først og fremst må hjelpe seg selv.

+
22.04.2019 kl 12:24

Hvem er raskest av Salah, Mané, van Dijk og Gomez?

Joe Gomez har sin teori om spørsmålet.

+
22.04.2019 kl 10:25

«Liverpool vil være tittelutfordrere fra nå av. Denne sesongen er bare starten.»

Fundamentet for titteljakten i 2008/2009 ble bygget på sand. Nå er fundamentet i klubben et helt annet.

+