– Jeg har lagt alt jeg har i dette - mine kunnskaper, min lidenskap, mitt hjerte, min rutine

Jürgen Klopp i åpenhjertig intervju om Liverpool-jobben.

31. mar 2019 kl 13.25 Einar Kvande

– Jeg ønsket egentlig å ha et sabbatsår. Planen var å ta fire måneder ferie, hvor jeg gjorde absolutt ingenting, og så reise til ulike steder. Før jeg ble manager hadde jeg vært spiller, så siden den gang har jeg jobbet konstant. Jeg hadde aldri hatt sjansen til å reise rundt, eller å studere store mangere rundt om i verden. Jeg ønsket å gjøre det, men så kom denne nye jobben, og jeg kunne ikke gjøre det, forteller Jürgen Klopp i et intervju med Melissa Reddy i Joe.

– Jeg ønsket virkelig en forandring etter 14 år som manager i Tyskland, hvor jeg kjente til alt, og kjente hvert eneste lag. Hadde dere spurt meg om et lag i femtedivisjon, kunne jeg ha fortalt dere navnene på minst fire av spillerne deres. Så kom jeg til England, og alt var nytt. Ja, jeg hadde sett engelsk fotball på TV, men jeg var travelt opptatt med min egen liga i Tyskland, og med Champions League, fortsetter Liverpool-manageren.

Store kunnskapshull

– Du kommer hit, og møter et lag - la oss si Hull - og du kjenner ikke til en eneste spiller. Til å forberede deg har du tre dager, så du ser deres kamper for du har ingen anelse om hvordan de spiller. I Tyskland kjente jeg hvert lag ut og inn, og visste hvordan hvert eneste lag spilte.

– Starten i Liverpool var veldig travel, for vi måtte lære masse på kort tid, samtidig som vi også spilte i Europa League. Men det var akkurat slik jeg ønsket det. En ny utfordring.

– Jeg ønsket å kvitte meg med noen av mine rutiner etter å ha vært manager så lenge i Tyskland. Jeg ønsket en frisk start. Jeg føler meg virkelig priviligert som fikk muligheten til det, for det gir deg energi og et virkelig løft, noe som er til hjelp. Jeg er en mye bedre manager nå enn jeg var for tre år siden.

Jeg er en mye bedre manager nå enn jeg var for tre år siden.Jürgen Klopp

De som kjente Klopp godt var overbevist om at han ville bli Premier League-manager en dag, og de mente også at Liverpool var den klubben som passet ham best. Anfield-klubben hadde prøvd å lokke Klopp bort fra Dortmund to ganger tidligere, både i 2011 og 2012.

– Jeg forsøkte å forberede meg litt på språket. Jeg følte jeg måtte forbedre engelsken min. Jeg forsøkte å tenke litt på ting jeg kunne si i møter med spillerne. Det var i grunnen de forberedelsene jeg gjorde.

– Det var åpenbart at noe var galt i Liverpool, så vi måtte legge et nytt grunnlag for alt. Første dagen med en ny manager er alle fornøyde, men deretter kan det bare bli verre. Du kan ikke innfri alle forventningene. Det er ikke mulig.

Steg for steg

– Når du drar på en kamp legger du alt annet tilside. Da er kampen det viktigste som finnes. Jeg ønsker at det skal bli de beste 95 minuttene i uken, i måneden, i livet.

– Vi har utviklet oss, beholdt majoriteten av laget sammen, og gjort noen sterke forbedringer. Vi har tatt dette steg for steg. Akkurat nå har vi et veldig godt fotballag.

Det har gått tre år med Klopp som manager i Liverpool FC. Hans kritikere påpeker at han fortsatt ikke har vunnet et enteste trofé.

– Dersom noen vil dømme meg ut fra de siste tre åene, så vet jeg hva de vil si, og det er sanneheten. Jeg har tapt de seks siste finalene jeg har ledet lag i, noe som ikke er særlig hyggelig. Men du kan se det fra to sider. Ja, vi tapte, men samtidig nådde vi finalen. Det er ikke kult, men i de fleste idretter er andreplass ok. Drar du til OL og kommer hjem med sølvmedalje, er det noe, men i fotball er det ingenting. Det er ingenting for meg også. Jeg ønsker å vinne, og jeg føler på ansvaret.

Gir alt

– Jeg er en person som jobber ganske hardt. Jeg får godt betalt, så jeg bør jobbe hardt. Jeg forsøker å finne løsninger på ulike problemer og situasjoner.

– Det eneste jeg kan gjøre er å gi alt jeg har i dette, mine kunnskaper, min lidenskap, mitt hjerte, min rutine. Alt. Jeg gir 100% for denne klubben.

Jeg gir 100% for denne klubben.Jürgen Klopp

– Jeg holder ikke noe tilbake, og på et eller annet tidspunkt tror jeg det vil gi resultater.

– Når vi vinner noe, vil denne byen eksplodere. Det er jeg sikker på. På en veldig positiv måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]