The Sun kastet på dør i Kristiansund

Det gikk ikke helt etter planen da den forhatte britiske tabloidavisen skulle lage reportasje om Ole Gunnar Solskjærs hjemby.

30. mar 2019 kl 12.12 Einar Kvande

Løgnene som tabloidavisen The Sun spredte om Liverpool-supporterne i etterkant av Hillsborough-tragedien glemmes ikke så lett - heller ikke i Kristiansund. Hjembyen til den nyansatte Manchester United-manageren Ole Gunnar Solskjær, som selv var Liverpool-supporter og medlem av den norske supporterklubben fra barnsben av.

The Sun boikottes som kjent både i Liverpool by og av Liverpool-supportere over hele verden. Men boikotten har også støtte blant andre fotballfans, også Manchester United-supportere i Kristiansund.

Derfor gikk det nok ikke helt etter planen da The Sun i helgen skulle lage reportasje om fotballinteressen i Ole Gunnar Solskjærs hjemby. Først ble tabloidavisens journalist kastet ut av lokalene til lokalavisen Tidens Krav. Og senere i dag vil han lide samme skjebne når han har bebudet at han vil oppsøke Red Army, de lokale Manchester United-supporterne, i forbindelse med Uniteds kamp mot Watford.

Saken ble først omtalt på www.spiceboys.no, et nettsted for Liverpool-supportere i Kristiansund.

Stort trøkk fra engelske medier

– En seriøs lokalavis som Tidens Krav kan ikke ha noe med en avis som The Sun å gjøre. Journalisten som troppet opp i vår redaksjon var hyggelig nok han, men han kom uanmeldt på døra, og vi ga klar beskjed om at vi ikke vil snakke med The Sun, sier Rune Edøy til Liverpool.no.

Edøy er Liverpool-supporter og sportsansvarlig i nordmørsavisen.

– Vi har hatt masse henvendelser fra engelske medier i forbindelse med ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær som Manchester United-manager, og vi har svart på disse etter beste evne. Men ingen har kommet uanmeldt på døra, slik The Sun gjorde. Som Liverpool-supporter ønsker jeg selvsagt ikke å bli sitert i The Sun, men det er også uaktuelt for oss som avis å assosieres med en publikasjon som lever av å dikte opp saker og ting, og som skriver akkurat det de selv vil, sier han.

Etter at Edøy hadde takket nei til å uttale seg til The Sun, prøvde den engelske journalisten å få noen ord ut av hans kollega, Tore Dyrnes, som er en ivrig Manchester United-supporter.

– Tore nektet også å uttale seg, og det har ingenting med Liverpool FC å gjøre, men rett og slett at vi i Tidens Krav ikke ønsker å assosieres med et så useriøst medie, sier Edøy.

Blir møtt med en kald skulder av Manchester United-supporterne

Journalisten fra The Sun oppsøkte også Christians Bar, som er samlingsstedet til Manchester United-supporterne i Kristiansund. Der bebudet han at han vil komme tilbake klokken 16.00 og lage en reportasje i forbindelse med dagens kamp mellom United og Watford. Da vil imidlertid The Sun-journalisten bli stoppet i døra og nektet adgang til lokalet.

– Etter at det ble kjent at journalisten fra The Sun hadde oppsøkt lokalet haglet det inn med meldinger både på Facebook og SMS, forteller Svein Aspehaug, som er ivrig Manchester United-supporter og styremedlem i Red Army. Han er gift med innehaveren av Christians Bar, Anne Aspehaug.

– Det var selvsagt mest meldinger fra Liverpool-supportere, men også fra supportere av andre lag, inkludert Manchester United. Selv kjente jeg ikke til den hele og fulle bakgrunnen for Liverpool-supporternes boikott av The Sun, men det gjør jeg i alle fall nå, sier Aspehaug.

– The Sun er uansett en sladreavis, som baserer seg kun på rykter og usannheter. Jeg vil ikke at Christians Bar skal assosieres med en slik avis, så journalisten kommer til å bli stoppet i døra når han kommer tilbake klokken 16.00 i ettermiddag.

– Jeg har masse kompiser som er Liverpool-supportere, og det er masse fotballsupportere som ikke er Manchester United-fans som er kunder hos oss, og vi ønsker ikke å miste kunder fordi vi åpnet dørene for en engelsk tabloidavis. Dette hander også om respekt for supportere av et rivaliserende lag. Vi må stå opp for hverandre, avslutter Aspehaug.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]