VANT LIGAEN:  Fabinho var med da Monaco løftet ligatroféet i 2017.

Fabinho ser likheter til Monacos mesterlag

Men brasilianeren mener dette Liverpool-laget er sterkere.

Monaco var store underdogs i 2016-17 sesongen. Paris Saint-Germain hadde vunnet Ligue 1 fire år på rad, hadde betydelig større ressurser, og hadde året før vunnet med 31 poeng.

Fabinho var en svært sentral del av det laget, sammen med spillere som Kylian Mbappé, Radamel Falcao, Thomas Lemar, Bernardo Silva, Benjamin Mendy og flere. De fleste har forlatt klubben og spiller nå større klubber.

Forrige sesong endte Liverpool 25 poeng bak Manchester City - men nå er det helt jevnt mellom de to klubbene i toppen av Premier League. Fabinho ser likheter til de to lagene som han har vært del av.

– Lagene er ganske like med hurtigheten når de angriper, og med kontringene. Monaco hadde mange unge spillere. I Liverpool er spillerne våre mer erfarne. Vi har mange landslagsspillere. Noen som er kapteiner for landslagene sine. Jeg mener Liverpool er et sterkere lag som presterer jevnere, sier Fabinho i et eksklusivt intervju med The Telegraph

– Akkurat nå vinner vi kamper på samme måte som vi vant kamper på i Monaco, og dette er siste del av sesongen, som er tøft. Vi har spillere som har vunnet troféer og har erfaring, og forrige sesong kom laget til Champions League-finalen. Det er et veldig godt lag. Alle spillerne er sterke, og har troen.

FAST PLASS:  Fabinho har spilt seg inn i Liverpool-laget utover i sesongen.

Trengte tid

Etter å ha vært veldig involvert i pre-season, tok det lang tid før 25-åringen fikk sjansen da alvoret startet. Hans første ligakamp kom så sent som 27. oktober.

– Pre-season var veldig bra for meg. Jeg spilte hver kamp. Når det ble sesongstart og manageren hadde alle tilgjengelig, ønsket han å bruke spillere han kjente fra før. Det handlet om å lære, følge med, og bli vant med ting. Når du ser fra sidelinjen ser du hvordan et lag fungerer.

– Jeg håpet å få sjansen tidlig, men visste at dette kunne skje. Jeg visste at jeg måtte være tålmodig, jobbe hardt, og spille når sjansen kom. Da hadde jeg allerede funnet meg til rette, og kunne se hva laget ønsket å gjøre, så jeg kom raskt inn i det.

Han forteller at han måtte jobbe med fysikken.

– Jeg trengte tid til å forbedre meg fysisk. Det handler om intensitet. Når du spiller på midtbanen så har du ikke så mye tid til å tenke, og i Premier League har du enda dårligere tid. I de første kampene spilte jeg bra, men måtte spille hurtigere. Jürgen Klopp ønsket at jeg skulle lære hvordan jeg skulle spille i laget, og hva min rolle var - og jeg tror det var det viktigste med å gjøre det.

En annen type fotball

Fabinho spiller nå som at han skulle ha vært der i årevis.

– Liverpool er kjent for denne «rock and roll-fotballen». Jeg har blitt vant med det, selv om jeg som spiller liker bedre å holde lenger på ballen.

– Det handler om tro, og jeg trodde alltid at jeg kunne ha en viktig rolle her. Jeg tenkte det var et spørsmål om tid. Jeg ønsket å starte med en gang, og det skjedde ikke som jeg hadde håpet, men jeg visste at med å jobbe og lære ville det skje, og nå ser manageren på meg som en han kan stole på.

Etter å ha kommet sent inn på laget, har han nå spilt 33 kamper denne sesongen.

VIKTIG SPILLER:  Fabinho har blitt en svært viktig spiller for Liverpool denne sesongen.

Første møtet med Anfield

I Telegraph-intervjuet forteller Fabinho at han ble sittende og bare se seg rundt da han satt på benken mot West Ham i sesongstarten.

– Jeg satt på benken og husker bare at jeg så rundt på alle deler av stadion med forbauselse. Jeg var så fokuserte på supporterne i denne kampen, det er det jeg husker best. Og så da jeg hørte You’ll Never Walk Alone. Lidenskapen. Det fikk hårene i nakken til å reise seg, sier midtbanespilleren.

– Det er slik hver gang jeg hører det, men den første gangen var veldig spesielt. Når vi er på laget så fokuserer vi mindre på supporterne, men det har vært kamper denne sesongen der vi har trengt dem for å få et mål og kommer over linjen. De er bare fantastiske.

Drømmer om ligagullet

Fabinho er av spillerne i Liverpools tropp som har vært med å vinne ligagull i andre ligaer. Nå drømmer han om å gjøre det samme på Anfield.

– 29 år er lenge for en klubb som Liverpool. Jeg er inne i min første sesong her, men det hadde vært stort å vinne ligaen, og å oppnå noe historisk. Som spiller for Liverpool vet jeg hvilket forhold supporterne og klubben har, sier han.

– Du kan se lysten til å vinne på alle spillerne, og ønsket om å vise at Liverpool er best og fortjener å vinne ligaen.

Liverpool - Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.07.2019 kl 21:47

– I noen kamper er det kanskje hans beste posisjon

Manageren forklarer Lallanas nye rolle under pre-season.

+
17.07.2019 kl 20:12

Tilbake snaut to uker før ligastarten

– Det positive med en kort ferie er at man ikke mister så mye, sier Klopp.

+
17.07.2019 kl 19:24

Klar for spill etter håndskaden

Andy Robertson friskmelder seg selv foran USA-kampene.

+
17.07.2019 kl 18:19

– En stor test for meg

Bobby Duncan prøver seg på øverste nivå.

+