Yossi legger opp

Yossi Benayoun scoret 29 mål på 134 kamper for Liverpool.

11. apr 2019 kl 12.14 Arild Skjæveland

Yossi Benayoun har bestemt seg for å legge opp. Israeleren fyller 39 år neste måned, og har lagt ut en melding på sin Instagram-konto om at han nå legger skoene på hylla.

Benayoun scoret 29 mål på 134 kamper for Liverpool, og høydepunktet kom på Santiago Bernabeu da han headet inn 1-0 og ble matchvinner. Det er bare to engelske klubber som har vunnet på Real Madrids hjemmebane. Først var det Arsenal i 2006 - og så Liverpool i 2009.

Mange vil huske overtidscoringen hans på Craven Cottage da de helrøde jaktet ligagull våren 2009.

Han scoret hattrick da Liverpool satte Champions League-rekord med å vinne 8-0 over Besiktas, i tillegg til hattrick i FA cupen mot Havant and Waterlooville og i Premier League mot Burnley.

Erstattet Luis García

Benayoun var en spiller som stadig var linket med Liverpool. Da han spilte for Racing Santander i La Liga ble navnet hans ofte nevnt i avisene - men det virket som det var noe som aldri ble noe av.

Han endte heller opp hos nyopprykkede West Ham sommeren 2005. Han scoret åtte mål på 63 kamper for London-klubben, og spilte i FA cupfinalen på Millenium Stadium i Cardiff, der Steven Gerrard ble den store helten.

Sommeren 2007 kom Benayoun endelig til Liverpool - men det var kontroversielt. Han hadde muntlig blitt enig om en ny fireårskontrakt på Upton Park, men gikk tilbake på sitt ord, og kom til Anfield for fem millioner pund.

Yossi ble en direkte erstatter for Luis García, som ble solgt til Atletico Madrid etter to sesonger på Anfield. Han ble gitt draktnummer 11, og ble presentert sammen med Ryan Babel som hadde blitt kjøpt fra Ajax.

Hans siste mål for Liverpool kom i semifinalen av Europa League i 2010, da han ga Liverpool ledelsen i ekstraomgangene, før Diego Forlán utlignet og Atletico gikk videre på bortemål. Sommeren 2010 ble han solgt til Chelsea for 5,5 millioner pund.

Etter tiden sin på Anfield har han vært en klubbnomade. Fra Chelsea ble han lånt ut til Arsenal og West Ham, før han var en kort periode i Queens Park Rangers. I 2014 returnerte han til hjemlandet, der han spilte to sesonger for Maccabi Haifa, én sesong for Maccabi Tel Aviv, én sesong for Beitar Jerusalem, én sesong for Maccabi Petah Tikva, og nå har han vært tilbake i Beitar Jerusalem.

Han var landslagskaptein, spilte 102 kamper for Israel, og scoret 24 mål.

SISTE SCORING:
SISTE SCORING:  Yossi Benayouns siste mål for Liverpool kom mot Atletico Madrid i Europa League-semifinalen.

Har du innspill til journalisten?
arild[email protected]