Første gang tre spillere har delt toppscorertittelen dette årtusenet

Sadio Mané, Mohamed Salah og Pierre-Emerick Aubameyang delte toppscorertittelen i Premier League.

13. mai 2019 kl 21.21 Hans Christian Boge-Fredriksen

Før den siste serierunden i Premier League var det fire spillere som kunne ha et realistisk mål om å bli toppscorer, og tre av disse scoret på sesongens siste dag.

Før runden ledet Salah med sine 22 mål, to mål foran Mané, Aubameyang og Agüero.

Mané og Aubameyang scoret to mål hver

I Liverpools 2-0 seier over Wolverhampton scoret Mané begge målene, og kom dermed opp på samme antall scoringer som Salah denne sesongen. Senegaleseren var den eneste av toppscorerne uten straffemål.

Aubameyang utlignet også Salahs ledelse med sine to scoringer i 3-1 seieren over Burnley på Turf Moor.

Agüero scoret det viktige utligningsmålet for Manchester City borte mot Brighton, men det ble også hans eneste i kampen. Dermed endte han et mål bak de tre toppscorerne.

Første gang siden 1998/99

Siden de spillerne endte på samme antall scoringer deler de altså toppscorertittelen mellom seg. Dette er første gang dette årtusenet at tre spillere deler prisen.

Forrige gang det skjedde var helt tilbake i 1998/99-sesongen da Michael Owen, Dwight Yorke og Jimmy Floyd Hasselbaink delte prisen med 18 mål hver.

Siden den gangen har det kun skjedd én gang at to spillere har delt prisen – Carlos Tevez og Dimitar Berbatov i 2010/11-sesongen.

Åtte år siden noen vant med så få scoringer

2010/11-sesongen er også forrige gang noen vant toppscorertittelen med færre enn 22 mål. Siden den gang har snittet for å bli toppscorer ligget litt i overkant av 28 mål.

Mohamed Salah satte i fjor Premier League rekord med sine 32 scoringer. Han er nå den sjette spilleren som vinner prisen to eller flere år på rad etter Harry Kane, Robin van Persie, Thierry Henry, Michael Owen og Alan Shearer.

Dette var Mané og Aubameyang sin første toppscorertittel i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]