– Jeg blir ikke overrasket om guttene slår tilbake

Jürgen Klopp forteller om respekten han har for Tottenham før Champions League-finalen, men han tror Liverpool kan slå tilbake etter fjorårets finaletap.

30. mai 2019 kl 09.24 Odd Sindre Tonning

Begge kampene mot Tottenham denne sesongen har endt med 2-1 seier til Liverpool, og begge har inneholdt dramatikk og sene scoringer. Men selv om Liverpool hadde overtaket på Tottenham i ligaen, så tror Klopp at finalen kommer til å bli annerledes.

Stor respekt for Tottenham

For tyskeren viser stor respekt for finale-motstanderen dager før finalen.

– De er virkelig sterke. Vi vant begge kampene i ligaen i år, det er vi klar over, vi hadde flere poeng enn dem i ligaen, men ingen av de tingene kommer til å telle. Når vi tenker på hjemmekampen, så leverte vi en strålende første omgang, men den andre var ikke det samme. Det er ikke slik at vi er fem nivå over dem, men det er slik en finale burde være, sier Klopp i et lenger intervju med Liverpoolfc.com.

Tottenham har vist seg fra sin beste side i utslagsrundene av årets Champions League. Først ble det dramatikk på Etihad i sluttminuttene mot Manchester City, da Tottenham først fikk en scoring godkjent etter at dommer hadde dratt nytte av VAR, og så ble en Manchester City scoring annullert på grunn av offside takket være det samme systemet. Så slo de ut Ajax etter et fantastisk comeback i Nederland. Det er liten tvil om at det er to finalelag som har hatt en spesiell vei mot finalen i Madrid.

Vi respekterer motstanderen massivt. Vi respekterer dem som et godt lag som også har en spesiell Champions League-historie i år, så det vil naturligvis bli en tøff kamp, sier Klopp.

– Vi tenker på Tottenham og hva de kan gjøre. Det endrer system hele tiden, de gjorde det på kampen på Anfield, så kanskje de tre uker etter siste seriekamp til finalen har endret system igjen?

Mentale monstre

For Liverpool har sesongen vært bedre enn de fleste kunne forventet og håpet. 97 poeng i ligaen, og andreplass, like bak Manchester City og et fantastisk comeback mot Barcelona som sikret finalebillett i Champions League er bare noen av øyeblikkene man kan se tilbake på med stolthet som Liverpool-supporter i år. Når Klopp skal oppsummere sesongen er intens ett ord han særlig legger vekt på.

Den siste sesongen, hele sesongen, var veldig intens. Helt fra kampdag fem i Premier League så det ut til at det kunne bli en spesiell sesong. Det var en spesiell sesong. Men folk snakket allerede tidlig om at vi ikke kunne gi bort poeng, fordi de andre lagene i toppen ikke gjorde det.

– Så det gjorde hele sesongen veldig intens helt fra starten. I Champions League har vi også hatt det tøft, en sensasjonell 8-delsfinale, en god kvartfinale og en enestående semifinale. Mellom det har det alltid vært vanskelige kamper i ligaen, slik som den borte mot Newcastle. Wow, det var som en cup-finale. Atmosfæren var som en cup finale, men å gjøre jobben der var så spesielt, sier Klopp.

Tidligere har manageren brukt beskrivelsen «Mentale monstre» når han skal beskrive troppen sin. Dette forklarer han ved å rette fingeren mot hvordan sesongen har vært. Intensiteten i kampene og måten laget har kjempet på er bare noen av tingene som ligger til grunn for denne beskrivelsen.

– Vi har mye potensiale i dette laget, og guttene mikset det med en holdning jeg aldri har sett før, og det var rett og slett enestående. Det er det jeg mente når jeg sa at de var mentale monstre.

Vil slå tilbake

Og mentaliteten de har vist denne sesongen har vist et lag som aldri gir opp, med kampen mot Barcelona som et prima eksempel på dette. Nå håper Klopp på at laget kan revansjere fjorårets finaletap.

I fjor når vi fløy tilbake fra Kiev, rett etter kampen, var der et øyeblikk hvor alle var veldig triste, skuffet, frustrerte, alt det der. Jeg stod bak guttene i køen på flyplassen og tenkte: «Vi må komme tilbake og rette opp igjen dette!» Og at vi får den sjansen allerede året etter er virkelig stort.

– Og nå skal vi tilbake til finalen. Du kan ikke komme nærmere å vinne en finale enn når du er i den, og det er det vi må gjøre nå. Jeg blir ikke overrasket om guttene slår tilbake igjen i år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]