Moreno og Sturridge sin tid i klubben går mot slutten

Duoen er de to eneste i førstelagstroppen på utgående kontrakt.

14. mai 2019 kl 22.34 Arild Skjæveland

30. juni går kontraktene til Daniel Sturridge og Alberto Moreno ut. Da vil de bli frigitt og kan finne seg nye klubber.

På pressekonferansen før Wolverhampton-kampen fikk Jürgen Klopp spørsmål om duoen, uten å gi bort for mye.

– Vi får se. Går kontraktene til begge to ut? Det er mulig at det er deres siste kamp. Jeg snakker ikke om kontrakter selv om de avsluttes etter sesongen. Dette er ikke tiden for det. Det eneste viktige er at spillerne vet, og ikke resten av verden, svarte Klopp.

Det har tidligere blitt rapportert at James Milner også er i samme båt, men det stemmer ikke. Veteranen har kontrakt til 30. juni 2020. Milner vil være 34 år gammel når kontrakten hans går ut neste sommer - og har vært en sentral spiller for Liverpool.

Det gjenstår å se om han vil forlenge i løpet av neste sesong, men det er neppe noen hastesak for klubben og det som er Liverpools eldste spiller.

Fire scoringer denne sesongen

Daniel Sturridge returnerte til Liverpool denne sesongen, etter et utlånsopphold i West Bromwich forrige sesong som ble ødelagt av skader.

Totalt var spissen involvert i 27 kamper for de helrøde denne sesongen, og scoret fire mål. Denne sesongen er første gang siden 2013-14 at han ikke har fått sesongen ødelagt av skader. Han har bare mistet én kamp av helsemessige årsaker - og det var sykdom i bortekampen mot Brighton.

FIRE MÅL:
FIRE MÅL:  Daniel Sturridge har scoret fire ganger for de helrøde denne sesongen.

På grunn av at Liverpools tre førstevalg lengst fremme så godt som aldri er skadet, samt at Divock Origi virkelig tok sjansene sine da han ble brukt denne våren, så har det blitt lite spilletid for klubbens nummer 15.

Han har scoret 67 mål på 160 kamper siden han kom til Liverpool i januar 2013, og har mest sannsynlig spilt sin siste kamp. Han kan komme til å bli involvert i finalen i Madrid, dersom noe skulle skje inn mot kampen ellers om det skulle bli et kampbilde der Liverpool må presse på for en scoring mot slutten.

Sturridge har blitt linket til Robbie Fowlers klubb Brisbane Roar i Australia.

Moreno har trolig allerede funnet sin nye arbeidsgiver

Alberto Moreno kom til Liverpool etter å ha vunnet Europa League med Sevilla i 2013-14 sesongen.

Mye tydet på at han ville finne seg en ny klubb etter Europa League-finalen mot gamleklubben i 2016, og James Milner tok over posisjonen i sesongen etter. Men etter en meget imponerende sommer startet han 2017-18 som førstevalg på venstreback, og beholdt plassen frem til han ble skadet mot Spartak Moskva i desember. Da kom Andy Robertson inn - og har trolig vært ligaens beste back siden.

Det har gjort at Moreno bare har fått fem kamper denne sesongen - og kun to i Premier League. Spanjolen har i hovedsak virket som en viktig mann utenfor banen de siste par årene, og er svært nær klubbens brasilianske spillere.

Fra januar har han hatt mulighet til å signere en avtale med en annen europeisk klubb, og det har blitt spekulert både i retur til Spania og en overgang til Lazio. Dersom det blir Lazio, blir han lagkamerat med sine gode venner Lucas Leiva og Luis Alberto.

Moreno har 141 kamper og tre mål for Liverpool.

PÅ VEI BORT:
PÅ VEI BORT:  Alberto Moreno kommer til å forlate klubben til sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]