Slik blir TV-duellen på norske skjermer

Champions League-finalen vises for første gang hos to aktører.

31. mai 2019 kl 21.03 Marius Rabben

Både Viasat og TV 2 har rettighetene til å sende finalen, og begge har et tettpakket program i oppladningen til avspark i Madrid. Her får du se noe av det de har å by på.

For det første: Begge viser finalen på åpne kanaler. Viasat sender kampen på Viasat 4, og TV 2 viser den på hovedkanalen.

– Det er et spennende utgangspunkt. Jeg tror vi som jobber med dette er konkurransemennesker, alle sammen. En sånn konkurranse må vi sette pris på, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, til VG, og legger til:

– Den store vinneren er seerne, for begge kanalene stiller med toppet mannskap og kommer til å vise seg fra sin beste side.

Viasat med maratonsending

Som vi skrev tidligere i uka kommer Viasat til å ha en finalesending på hele 15 timer gjennom lørdagen.

De begynner allerede klokka 09 om morgenen på Viasat 4 og nettjenesten Viaplay, altså 12 timer før avspark, og holder sendinga gående frem til midnatt. De vil, i tillegg til sitt hovedstudio, være på plass i Madrid og på arrangementet «Champions Square» på Youngstorget i Oslo.

– Det blir en fantastisk finaledag og våre seere har veldig mye å se fram til, sier sportssjef i NENT Group, Anne Tufte, i en pressemelding.

Daniel Høglund vil lede sendinga til Viasport fra Oslo. Han får med seg Morten Langli, Ronny Deila og Rune Bratseth.

I Madrid er Ørjan Bjørnstad sammen med Jan Åge Fjørtoft, Simen Sveen og Jamie Carragher.

Selve kampen kommenteres av Roar Stokke og Lars Tjærnås.

På Youngstorget åpner det for publikum allerede klokken 12.00. Da vil det blant annet være muligheter til å møte Youtuber og FIFA-ekspert Randulle, og tidligere landslagsspiller og nåværende Viasport-ekspert Mohammed Abdellaoue, melder NENT Group.

Det blir også muligheter til å delta på Kahoot-sportsquiz på storskjerm, ledet av konferansier Michael Andreassen og Rune Bratseth, FIFA-turnering der man kan møte Randulle i finalen, i tillegg til musikalske innslag utover kvelden.

TV 2 begynte torsdag

Finaledagen til TV 2 starter på skjermen kl. 12.00. Sendinga finner først sted på TV 2 Sport 2 og tv2.no frem til hovedkanalen tar over kl. 19.10.

TV 2 begynte faktisk oppladningen allerede i går, torsdag, med et digitalt nedtellingsprogram kl. 21.35 på tv2.no og TV 2 Sumo. Her var Jon Hartvig Børrestad programleder, med Markus Bailey i studio samt gjester i Madrid. Samme konsept fortsetter fredag kveld til samme tid. Da vil Erik Huseklepp og Jesper Mathisen være gjester.

Lørdagen, da med sendestart kl. 12, begynner med at programleder Simon Nitsche har med seg blant andre Brede Hangeland, Jesper Mathisen og Mina Finstad Berg som gjester, i tillegg til kanalens team i både Madrid, Liverpool og London.

I Madrid vil Liverpool-supporter Kjetil Jansrud være blant gjestene, sammen med TV 2-profiler som Jan-Henrik Børslid, Erik Thorstvedt og Mathias Skarpaas.

Fra klokka 16 til 19 vises det beste fra semifinalene, lagenes vei til Madrid, med mer.

Så begynner «det virkelige finale-vorspielet», skriver TV 2, med en sending på hovedkanalen fra kl. 19.10 som skal være «pakket med innhold og stemning» fra den spanske hovedstaden.

Finalen på TV 2 kommenteres av Øyvind Alsaker og Petter Myhre.

Etter kampen fortsetter sendinga med analyser, intervjuer og scenene fra Madrid på TV 2 og tv2.no.

Avspark mellom Liverpool og Tottenham på Wanda Metropolitano er lørdag kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]