«Tidenes» Liverpool-avtale kan ha blitt enda bedre

Før semifinalen mot Barcelona ble det meldt at Liverpool ville gå glipp av nesten 50 millioner kroner fra Coutinho-overgangen dersom Barcelona ble slått ut. Nå har motstridende meldinger kommet.

9. mai 2019 kl 19.06 Odd Sindre Tonning

Flere har ment at en av klausulene i Coutinho-overgangen var at Liverpool skulle få £4,3 millioner, eller nesten 50 millioner kroner dersom Barcelona skulle nå en Champions League-finale denne sesongen. Dermed vil Liverpool ha gått glipp av disse pengene etter at de selv hindret katalanerne i å nå finalen etter en utrolig opphenting på Anfield.

Men nå melder Liverpool Echo at avtalen faktisk sier at Barcelona skal betale Liverpool denne summen etter å ha nådd kvartfinalen i turneringen, ikke finalen. Ved å komme seg til semifinalen skal Barcelona dermed ha klart dette.

Tidligere har det blitt meldt at dersom Barcelona ønsker å kjøpe en Liverpool-spiller før 2020, så må de betale €100 millioner ekstra. Det virket allerede da som en av tidenes beste Liverpool-avtaler, og nå kan den ha blitt enda bedre dersom Liverpool Echos nye detaljer stemmer.

Barcelona betalte £106 millioner, samt potensielt £38 millioner i ekstra klausuler for å sikre seg Coutinho fra Liverpool i januar 2018.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]