Wilson sammenlignes med tidligere Bayern München-stjerne

Harry Wilson ble denne sesongen toppscorer hos Derby. Nå blir han sammenlignet med Arjen Robben av sin tidligere trener.

27. mai 2019 kl 18.29 Odd Sindre Tonning

Harry Wilson har levert en strålende sesong på utlån hos Derby, og er klubbens toppscorer med 18 mål denne sesongen. Dessverre for han og Derby klarte ikke Liverpools unggutt å sette skikkelig preg på kampen da Derby og Aston Villa møttes i play-off finalen på Wembley, og kampen om den siste plassen i Premier League sesongen 2019/20.

Dermed var det Aston Villa som kunne juble over å returnere til Englands øverste nivå, etter 2-1 seier på nasjonalarenaen. Wilson spilte samtlige minutter for Derby, og pådro seg mellom annet et gult kort for å protestere da han ikke fikk et frispark i farlig posisjon da Derby jaktet en utligning på overtid av kampen.

Sammenlignes med Robben

I et intervju med Daily Mailfør finalen snakket den tidligere ungdomstreneren til Liverpool, Michael Beale, varmt om Wilson.

– En ting med Wilson er at han kan være veldig stille i en kamp og score. Og han scorer spektakulære mål, slik som frisparket mot Manchester United denne sesongen.

BEND IT LIKE WILSON:
BEND IT LIKE WILSON:  Ett av de mest minneverdige målene Wilson scoret denne sesongen, da Derby slo Manchester United ut av Ligacupen.

Slike mål har det blitt flere av for unggutten denne sesongen, og dette er noe Beale ikke er overrasket over.

– De som ikke er overrasket over slike mål fra han er de som jobbet med ham i Liverpool, fordi han trente på det hver dag. Han har det varemerket som Arjen Robben hadde, når han kommer inn fra høyre og bender ballen inn med sin venstre fot.

Men selv om Beale drar paralleller til Arjen Robben, mener Rangers-treneren at han også har kvaliteter som skiller han fra de fleste andre vingene i spillet.

En ting han er god på, som mange unge vinger ikke er så gode på, er at han liker å løpe inn bak forsvaret, så han ligner på en brytende spiss. Hans målsnitt på U23 nivå lå på noe sånt som 50 mål på 59 kamper, det er utrolig.

Har vokst

Da Beale kom til Liverpool spilte Wilson på U16 laget til Liverpool, sammen med spillere som Ryan Kent, Sheyi Ojo og Sergi Canos, i det Beale beskriver som et lag med fire fantastiske vinger. Av dem har Wilson virkelig tatt steg de siste sesongene, og Beale mener at det er særlig en viktig faktor som har bidratt til den utviklingen.

– Jeg følte alltid at han kom til å bli en «slow burner», en spiller som ikke utvikler seg før senere, fordi han var utrolig liten fysisk sett. Det handler ikke nødvendigvis om høyden, men om størrelsen, slik at du ikke faller hver gang noen kommer borti deg. Nå har han vokst, og er har en sterk kropp og vinner mange frispark.

LITEN:
LITEN:  Da Beale kom til Liverpool mente han at Wilson var for liten til å bli ordentlig god. Når mener han at waliseren har vokst. Bilde fra en U18 kamp i 2013.

Selv om Wilson har mange sterke sider ved sitt spill, peker Beale på en side av spillet som han selv har forsøkt å få Wilson til å jobbe mye hardere med – høyrefoten.

Vi pleide å snakke med ham om å bruke høyrefoten hans, noe han har gjort, men hver gang han kom over på sin venstre fot og scoret ville han gi deg ett megetsigende blikk, forteller Beale.

Men selv om høyrefoten kanskje ikke er den sterkeste, så kompenserer Wilson med sin venstrefot. Denne sesongen har det blitt mange perler, mellom andre den Beale selv nevner, altså frisparket han scoret på mot Manchester United, som du kan se på nytt i vinduet under.

– Dersom du ser på de 10 beste målene fra Championship denne sesongen vil Harry Wilson sannsynligvis ha tre eller fire av dem, mener Beale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]