– Han er uten tvil topp tre venstrebacker i verden

John Arne Riise er mektig imponert over prestasjonene til Andy Robertson.

24. jun 2019 kl 16.11 Hans Christian Boge-Fredriksen

Andy Robertson har virkelig utviklet seg til å bli en klassespiller under Jürgen Klopp etter overgangen fra Hull sommeren 2017.

Forrige sesong fikk han hele elleve assist, og ble kåret til Premier Leagues beste venstreback. Riise mener Liverpool-backen er helt der oppe med de beste i verden.

– Jeg mener han er topp tre venstrebacker i verden. Uten tvil, sier Riise i en video hos betsson.

Rangerer seg selv over Robertson

Riise var fast på venstrebacken for Liverpool fra 2001 til 2008, og var blant annet med på Champions League-triumfen i 2005.

Nordmannen fikk spørsmål om hvem han ville valgt av seg selv og Robertson.

– Personlig så ville jeg kanskje valgt meg selv i min prime, svarte Riise.

– Det ene er fordi jeg scora flere mål. Jeg var mer en målfarlig spiller enn det Robertson er. Robertson er mer en assist-type.

– Vi har begge vanvittig energi, løper opp og ned. Jeg føler at Andy Robertson er bedre enn med defensivt, for han er kjappere. Offensivt så føler jeg kanskje at jeg var litt lurere når det kom til løpene, og så de åpningene som kom der.

– Han må begynne å skyte mer

I sin tid på Anfield ble Riise mest kjent for sitt knallharde skudd med venstrebenet – et skudd han viste frem ved flere anledninger, noe han selv ser på som en ekstra fordel i forhold til skotten.

– Jeg hadde et skuddbein som gjorde at forsvaret aldri visste helt om det kom innlegg eller skudd, som gjør at jeg har en fordel. Mens man med Robertson vet mer at det kommer innlegg, sier Riise.

Som Riise er inne på får vi svært sjeldent se Robertson løsnet skuddet når han nærmer seg motstanderens mål.

– Jeg har sagt det til ham personlig at han må begynne å skyte mer. Han er i såpass mange gode posisjoner hvor han velger å slå innlegg eller pasning hvor han kunne skutt, sier ålesunderen.

– Han vil gi seg selv en fordel ved å skyte mer, for da vet ikke forsvaret hva de skal gjøre. Kommer det skudd nå, kommer det innlegg, kommer det pasning?

Riise fikk totalt hele 348 kamper i alle turneringer for Liverpool, mens Robertson allerede har rukket å spille 78 kamper i rødt på sine to første sesonger. Forhåpentligvis kan 25-åringen fortsette å imponere i mange år fremover i den røde drakten.

– Han er en av mine favoritter. Selvfølgelig fordi vi spiller i samme posisjon, men også for måten han er på kamp, han gir seg aldri. Gir alltid hundre prosent. Løper opp og ned på side der som om det er null problem, forteller Riise.

– Jeg er en stor fan av han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]