– Det vil ikke bli det største overgangsvinduet

Jürgen Klopp forklarer sine tanker om sommerens overgangsmarked.

23. jul 2019 kl 22.55 Hans Christian Boge-Fredriksen

I fjor sommer brukte Liverpool hele 170 millioner pund på å hente inn nye spillere. Så langt denne sommeren er det kun brukt 1.3 millioner pund på å hente inn 17-åringen Sepp van der Berg.

– Det er ikke enkelt. Jeg sa i fjor at å forbedre laget med rimelige midler ikke er enkelt. Med vanvittige pengesummer kan du alltid gjøre det – okay, du betaler hva du vil, da er det mulig, sier Klopp i et eksklusivt intervju med Liverpool Echo.

– Vi er ikke en sånn klubb. Vi kan ikke gjøre det. Vi er velstående, men vi kan ikke gjøre som noen andre lag gjør. Det er sånn det er. Men vi trenger ikke å gjøre det.

Klopp har brukt sine tre tidligere sommervinduer på å hente inn store navn som Sadio Mané, Mohamed Salah og Alisson. Denne gangen ser han etter løsninger andre steder.

– Vi må finne løsninger underveis i sesongen. Ja, du finner noen ganger løsningen på overgangsmarkedet, og vi har gjort det. Jeg trenger ikke å nevne spillerne, alle vet hvem de er, sier han.

– Men ellers må du finne løsningene på treningsfeltet, og det er det vi gjør nå.

FORRIGE SOMMER:
FORRIGE SOMMER:  Alisson ble hentet for 66.8 millioner pund i fjor sommer.

– Vi leter fortsatt

Mange supportere begynner nå å bli utålmodige av ventingen på en ny signering som kan gå inn og forsterke laget.

– Vi leter fortsatt, men det vil ikke bli det største overgangsvinduet for LFC. Det vil kun bli et overgangsvindu, innrømmer Klopp.

– Vi får se hva vi gjør, og hvis vi ikke har gjort noe til slutt vil det være på grunn av ulike årsaker.

En av de viktigste årsakene for at Liverpool-manageren ikke ser seg tvunget til å bruke store summer er laget han allerede har til rådighet.

– Det handler om å bruke dette laget. I overgangsvinduet må du bygge et lag du mener du vil gå inn i sesongen med. Jeg har det laget allerede, sier 52-åringen.

– Om vi kan bringe noen inn som gjør det enda bedre får vi se på. Men hvis ikke er dette laget allerede der. Og igjen, vi vil finne løsninger på andre tidspunkt.

Uansett hvor mange spillere man har i troppen mener Klopp at man også trenger flaks gjennom en lang sesong.

– Vi startet forrige sesong med fem midtstoppere, inkludert Nat Phillips. Så var det en kamp mot Brighton hvor kun Virgil van Dijk var igjen, med Fabinho ved siden av seg, sier han.

– Hvis en av dem måtte ut, da ville jeg ikke vist hva jeg skulle gjøre- Hvem skulle spilt midtstopper?

– Du kan ikke forberede deg på alt. Du trenger litt flaks, og vi hadde litt av det i det siste delen av forrige sesong. Vi kom oss gjennom, vant noe, og nå skal vi prøve på det igjen.

Langsiktig tenking

Klopp har vist gjennom sin karriere at har tenkt lenge på hvilke overganger han skal gjøre, og ikke kun brukt penger for å bruke penger.

– Overgangsstrategi må være langsiktig, sier tyskeren, før han gjentar seg selv: – Den må være langsiktig.

– Kortsiktig tenking dekker over problemet, men løser det ikke. Hvis noen får en skade, og du kjøper noen for å komme inn på den posisjonen og tre uker senere er den skadede spilleren tilbake, og du har dobbel kvalitet på samme posisjon.

– Å ha for mye kvalitet hjelper ikke utviklingen til spillerne. Det er bra for alle på utsiden siden de kan si «hvis han ikke kan spille, da kan han eller han spille».

Det er ikke sikkert alle er fornøyd med Klopps uttalelser, men med pokalen som ble løftet i Madrid viste han at metodene hans funker.

– Hvis du jobber sammen hele uken og tre av spillerne med samme kvalitet i samme posisjon ikke kan spille vil de ikke bli bedre. Det handler ikke kun om at de skal ha selvtillit i slike situasjoner, forteller Klopp.

– Du må skape en situasjon der du trenger spilleren, du trenger gutta. Det er det vi prøver på. Vi har alltid hundre prosent langsiktige planer. Det er det som er så bra med denne fotballklubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]