Elliott er klar for Liverpool

Klubben bekrefter overgangen for 16-åringen.

28. jul 2019 kl 10.07 Marius Rabben

Liverpool FC bekrefter søndag formiddag at Harvey Elliott har signert. Dermed er 16-åringen klubbens andre sommersignering i 2019.

Han kommer nå rett inn i kamptroppen som møter Napoli i Edinburgh i kveld, og blir deretter med på treningsleiren til Evian kommende uke.

Det er snart tre uker siden engelsk presse meldte at de røde hadde vunnet kampen om Elliotts underskrift.

U17-landslagsspilleren, som ble tidenes yngste Premier League-spiller i mai da han kom inn mot Wolves i en alder av 16 år og 30 dager, ble også observert på tribunen i den første treningskampen mot Tranmere.

Ettertraktet

En rekke europeiske storlag, deriblant Real Madrid og Paris Saint-Germain i tillegg til flere Premier League-klubber, har ønsket den offensive kantspilleren, men etter at avtalen med Fulham løp ut i juni bestemte han seg altså for å fortsette karrieren i Liverpool.

Elliott, som har vokst opp som Liverpool-supporter, fikk førstelagsdebuten for Fulham allerede som 15-åring i september i fjor, i en ligacupkamp, og har de siste sesongene spilt for U18- og U23-laget.

Selv om avtalen hans med London-klubben er utløp, må Liverpool ut med en utdanningskompensasjonssum for overgangen, ifølge engelske aviser. Elliott kan for øvrig ikke skrive proffkontrakt før han fyller 17 år i april neste år.

Allerede i kveld kan han uansett få sin uoffisielle Liverpool-debut mot Napoli. Elliott har fått tildelt draktnummer 67.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]