– Skal rett inn og trene med førstelaget

Her er planen for 16 år gamle Harvey Elliott.

9. jul 2019 kl 09.20 Marius Rabben

Det skal bare være et tidsspørsmål før sommerens andre Liverpool-signering blir bekreftet. Flere europeiske storklubber er svært interessert i Harvey Elliott, men valget har falt på de røde.

Ikke til akademiet i sommer

Avtalen hans med Fulham løp ut i juni, og Liverpool må nå betale London-klubben en betydelig kompensasjonssum for å hente 16-åringen.

Men Elliott, som har vokst opp som Liverpool-supporter, er en spiller klubben har god tro på: Planen er nemlig ikke å sende ham til akademiet som U18- eller U23-spiller, for han skal rett til Melwood, ifølge Liverpool Echo.

Dermed får han sjansen til å imponere Jürgen Klopp under pre-season, og med åtte kamper før ligastarten om én måned blir det følgelig muligheter for å se ham i aksjon.

Tanken er at den anvendelige angriperen, i likhet med sommerkjøpet Sepp van den Berg på 17 år, vil lære mer og dra større nytte av å spille med A-laget enn ungdomslagene denne sommeren.

Ifølge lokalavisa kan overgangen bli bekreftet i løpet av denne uka.

Elliott ble tidenes yngste Premier League-spiller da han i en alder av 16 år og 30 dager ble sluppet utpå mot Wolves i mai.

A-lagsdebuten kom allerede som 15-åring (og 174 dager) i ligacupen i september i fjor, da han ble Fulhams yngste førstelagsspiller noen gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]