Forventes tilbake i trening neste uke

Her er planen for resten av Liverpools sesongoppkjøring.

25. jul 2019 kl 15.30 Marius Rabben

Etter tre kamper og mange flere treningsøkter i løpet av det ni dager lange USA-oppholdet har de røde nå reist hjemover – med to uker igjen til Premier League-starten.

Først venter en kamp mot Napoli i Skottland på søndag, så skal spillerne igjennom en knallhard treningsleir i franske Evian kommende uke, noe som også inkluderer en treningskamp mot Lyon i Genève.

– Det har vært veldig hyggelig å være her, men det er samtidig bra at vi drar tilbake slik at vi får trent og spilt i forholdene vi er vant til, sier Jürgen Klopp til pressen etter Sporting-kampen i New York.

Kvintett returnerer – deretter Mané

Og troppen blir samtidig fylt opp med et halvt dusin spillere i ukene som venter. Så langt i pre-season er det to røde som har pådratt seg skader: Nathaniel Clyne og unggutten Paul Glatzel.

– Bortsett fra det har vi kommet oss igjennom alt hittil, fortsetter Klopp.

– Det er veldig viktig. Nå får vi, forhåpentligvis, tilbake seks spillere når vi kommer hjem igjen.

Fem av dem blir med på treningsleiren til Evian kommende uke: Mohamed Salah, Roberto Firmino, Alisson Becker, Xherdan Shaqiri og Naby Keïta.

De to sistnevnte har som kjent brukt pre-season til rehabilitering og opptrening etter skader.

– Naby Keïta håper vi skal være klar til å trene. Shaqiri bør være klar for trening og så forhåpentligvis spille litt. Mo, Bobby og Ali, så Sadio Mané ei uke senere.

Planen er at Salah, Firmino, Alisson og Shaqiri skal få noen minutter i møtet med Lyon onsdag kveld.

– De er selvfølgelig veldig viktige spillere for oss. Så langt har det går bra, men vi har ting å forbedre, og vi må sørge for at vi er klare når startskuddet går – og så fortsette.

Etter uka i Evian pangåpnes sesongen med Community Shield mot Manchester City på Wembley. Da gjenstår det fem dager til Premier League-starten mot Norwich. Innspurten av pre-season holdes hjemme på Melwood.

Utfordringene i USA

Klopps oppsummering av USA-oppholdet er positiv, og han er krystallklar på hva som har vært den største utfordringen:

– I Notre Dame og Boston var det 100 prosent været. Jeg tror vi spilte på årets to varmeste dager, bortimot. Da vi spilte, både i trening og kamp, var det en stor utfordring.

– Banene er alltid en utfordring i Amerika; stadionene er herlige, men det spilles vanligvis ikke fotball der, så det var litt «tricky», sier Klopp.

Nattens kamp, i New York, ble spilt på baseballarenaen Yankee Stadium.

– I kveld var det ordentlig morsomt fordi banen ikke var symmetrisk, men alle sammen gjorde en veldig god jobb for at det skulle gå an å spille. Arenaen var fin og jeg likte den godt.

– Det er ikke tillatt for meg å si så mange fine ting om «the Yankees» fordi vi åpenbart er Red Sox-fans, men sett fra et profesjonelt perspektiv var de veldig flinke med oss. Dette var en veldig god opplevelse, spesielt for ungguttene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]