«Jorginho-rollen»:  Lallana trives godt i det Jürgen Klopp tidligere har omtalt som «Jorginho-rollen».

Lallana trives i sin nye rolle

Denne sesongoppkjøringen har vi sett Adam Lallana bli brukt i en dypere rolle på midtbanen enn tidligere, noe han trives godt med.

Etter Liverpool 3-1 seier over Lyon på onsdag kveld var det en fornøyd Adam Lallana som snakket med pressen.

– Det var fint å vinne igjen. Denne kampen var en veldig fin oppkjøring for oss, sa Lallana til pressen.

Ny rolle

I årets sesongoppkjøring har man kunnet se Lallana bli brukt i en rolle dypere på midtbanen, i en nummer 6 posisjon, som Jürgen Klopp kaller en «Jorginho-posisjon». Lallana forteller at han trives godt i den nye posisjonen sin.

– Jeg har fått spille der et par ganger i sesongoppkjøringen og jeg nyter det. Jeg får mange ballberøringer, men der er fortsatt noen aspekter ved spillet som jeg må lære meg, sier han.

Allerede i treningskampen mot Bradford tidligere i sommer kunne man se Lallana bli brukt i denne posisjonen, og Klopp fikk da spørsmål om hva som var begrunnelsen for dette. Til det sa han:

– Lallana er den typen spiller som kan spille der og han nyter «Jorginho-rollen». Jeg håper Maurizio Sarri ikke ser på kampene våre, for dersom han gjør det kommer han til å legge inn et bud.

Etter kampen mot Lyon ble også Lallana konfrontert med rolle-byttet, og forklarte at Klopp har luftet idéen om å bruke han der oftere den kommende sesongen.

– Klopp har nevnt det at jeg kanskje kommer til å bli brukt i denne rollen. Der har ikke vært noen formell samtale om det eller noe, men jeg liker å spille der. Jeg får mye ball og jeg liker å ha ballen mye og få den i bevegelse og bringe inn et nytt aspekt til Liverpool. Så lenge jeg holder meg i form og jobber hardt så tror jeg at jeg kan bringe kvaliteter til dette Liverpool-laget.

Jeg får mye ball og jeg liker å ha ballen mye og få den i bevegelse og bringe inn et nytt aspekt til Liverpool.Adam Lallana

– Ikke siste gang vi havner under

Om selve kampen er Lallana fornøyd med at Liverpool endelig klarte å stoppe rekken av dårlige resultater, og han er særlig fornøyd med at Liverpool klarte å kjempe seg tilbake i kampen igjen etter en tidlig kalddusj da Depay fikk en straffe som han selv satte i mål før fem minutter var spilt.

– Vi fikk en tvilsom start, jeg er ikke sikker på om det var straffe eller ikke, jeg har ikke sett situasjonen igjen. Men vi reagerte på en god måte. Dette er ikke siste gang vi havner under, vi kommer til å havne under i kamper den kommende sesongen, så derfor er det viktig av guttene å vise vår karakter og komme tilbake i kampen mot et godt Lyon lag.

– Ungguttene spilte også veldig bra etter at de kom inn. Vi gjorde noen bytter etter en halvtime. Klopp sa at han ønsker å bruke kampen til å gi spillerne de minuttene de trenger avhengig av hvilket nivå de ligger på. Jeg mener vi håndterte det på en god måte også.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.08.2019 kl 22:09

Bekreftet: Coutinho lånes ut til Bayern

Klubbene har bekreftet at brasilianeren skal spille i Bundesliga denne sesongen.

+
16.08.2019 kl 20:45

Alisson er ikke med i Brasil-troppen

Men hovedpersonen selv sier at han er på bedringens vei.

+
16.08.2019 kl 18:30

Coutinho er på vei til tysk fotball

Brasilianeren skulle egentlig ha vært i troppen for Barcelonas ligaåpning fredag kveld.

+
16.08.2019 kl 18:18

Helt tilfreds med Oxlade-Chamberlains omgang

Midtbanespilleren fikk sin første start på 477 (!) dager.

+